Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Οκτωβρίου 2018

Ντόρτι στον Ιωνικό με κεφάτο Μπορμπόκη! (1990)


Σαν σήμερα στις 17/10/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ολλανδό τεχνικό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, μπροστά σε 4.000 θεατές (3.351 τα εισιτήρια), πήρε μια εντυπωσιακή νίκη επικρατώντας με 4-1.

Το σκορ άνοιξε στο 27ο λεπτό ο Στέφανος Μπορμπόκης για να έρθει στο 35ο ο Μαγκντί Τολμπά να διπλασιάσει τα γκολ του ΠΑΟΚ και τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου όταν ακούστηκε το χαρακτηριστικό σφύριγμα του διαιτητή Συρμακέζη, με τον Δικέφαλο να προηγείται με 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ξαναμπήκαν στο ματς στο 75' με τον Γρίμπιλα να μειώνει σε 2-1, όμως ο Μπορμόκης στο 82' τους έκοψε τον βήχα και τα όποια όνειρα είχαν για να φύγουν από την Τούμπα με βαθμό.

Το τελικό 4-1 διαμορφώθηκε στο 83ο λεπτό με αυτογκόλ (κεφαλιά) του Τζανετουλάκου...

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Γκιτσιούδης, Καρεγεωργίου, Μήτογλου, Μητσιμπόνας, Τουρσουνίδης, Λεοντιάδης, Λαγωνίδης, Αλεξούλης, Μαγκντί, Αναστασιάδης (80' Πλίτσης), Μπασμπανάς (16' Μπορμπόκης).

Ιωνικός: Δοξάκης, Μπεχλιβανίδης, Μανδραφλής, Παπαδόπουλος, Πορφύρης (40' Παπαδόπουλος), Τζανετουλάκος, Γρίμπιλας, Σοφιανός 72' Πίτσο), Βογιατζής, Ντραγκόλοφ, Καλογερόπουλος.

Δηλώσεις:

Γιάκομπς:
"Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς. Στο α' ημίχρονο παίξαμε καλό και γρήγορο ποδόσφαιρο. Πιέσαμε τον αντίπαλό μας και κάναμε δύο γκολ. Η συμπεριφορά του Μπορμπόκη ήταν αυτή που εγώ θέλω από τις αλλαγές!

Στο ημίχρονο ζήτησα από τους παίκτες να συνεχίσουν στο ίδιο πνεύμα. Αν δεν μας είχαν αφαιρέσει τους τρεις βαθμούς θα ήμασταν στην κορυφή. Κερδίσαμε δίκαια και αν θέλουμε να μιλάμε για τίτλο αυτές τις ομάδες πρέπει να τις κερδίζουμε".


Κόβαλικ: "Ρισκάραμε και όταν ρισκάρεις είναι επόμενο να χάσεις με τέτοια διαφορά. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και το απέδειξε, αφού δημιούργησε δύο ευκαιρίες και πέτυχε ... τέσσερα γκολ".

* Τη σεζόν 1990-1991 ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ολλανδό Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του για 12 ματς (6 νίκες - 2 ισοπαλίες - 4 ήττες) και στη συνέχεια μετά την απομάκρυνσή του τον διαδέχτηκαν οι Τερζανίδης - Μιχαηλίδης 22 αγώνες (10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 5 ήττες)

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 4η θέση με 38 βαθμούς και έναν μηδενισμό λόγω της αποχώρησής του από το ΟΑΚΑ στο ματς με τον Παναθηναϊκό, με τέρματα 56-39

* Στην παραπάνω εικόνα διακρίνεται το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4