Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Οκτωβρίου 2018

Παρέμεινε χωρίς νίκη και την 3η αγωνιστική! (1960)

Σαν σήμερα στις 2/10/1960, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Παναθηναϊκό σε παιχνίδι της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1960-1961, του δεύτερου από καθιερώσεως της Εθνικής Κατηγορίας...

Η ομάδα είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τον Απόλλωνα Πόντου στις 18/9/1960 και είχε φέρει ίδιο αποτέλεσμα (2-2) στις 24/9/1960 με την Προοδευτική στο Καραϊσκάκη. 

Ο Δικέφαλος με τον Ζάρκο Μιχαήλοβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 12.000 θεατές, γνώρισε την ήττα με 0-1, δεχόμενος το γκολ που έκρινε το παιχνίδι, στο 26ο λεπτό από τον Παπαεμμανουήλ, που με ένα μακρινό και ευθύβολο σουτ νίκησε τον Πρόγιο.

Ο ΠΑΟΚ έχασε τέσσερα λεπτά αργότερα μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Χαβανίδη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Βουτσαρά, όμως το βιαστικό σουτ που επιχείρησε, έστειλε την μπάλα στα χέρια του τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού.
Οι δύο ομάδες έπαιξαν με ενισχυμένες τις αμυντικές τους γραμμές και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα οι επιθετικοί να δημιουργούν φάσεις με το σταγονόμετρο. Ο ΠΑΟΚ στην επανάληψη, είχε την υπεροχή, απείλησε όμως με 2-3 επικίνδυνα σουτ του Βασιλειάδη, τα οποία σταμάτησε ο ο Βουτσαράς

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γιαννέλος, Χαβανίδης και από την αθηναϊκή ομάδα ο Δομάζος και ο Βουτσαράς.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Ραπρόπουλος, Τασσόπουλος, Γιαννέλος, Νικολαΐδης, Λέανδρος, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Γκάγκας.

Παναθηναϊκός: Βουτσαράς, Τζουνάκος, Πανίκος, Ανδρέου, Λινοξυλάκης, Θεοφάνης, Μπενάρδος, Παπαεμμανουήλ, Δομάζος, Αγγελόπουλος, Πανάκης.

* Τη σεζόν 1960-1961 (όπως και ολόκληρη την προηγούμενη), στον πάγκο του ΠΑΟΚ καθόταν ο Ζάρκο Μιχαήλοβιτς.

* Η ομάδα σε 30 αγώνες πέτυχε 7 μόλις νίκες, είχε 15 ισοπαλίες και 8 ήττες. Ο αριθμός των 7 νικών είναι ο μικρότερος που πέτυχε ο ΠΑΟΚ από το 1959 ως σήμερα! Τερμάτισε στην 10η θέση σημειώνοντας 31 τέρματα και δεχόμενος 33!

* Τα 31 τέρματα του ΠΑΟΚ εκείνη τη χρονιά σημείωσαν οι: Βασιλειάδης 10, Σιδηρόπουλος 7, Λέανδρος 5, Χαβανίδης 3, Γκάγκας - Τασσόπουλος - Νικολαΐδης - Μηλίτσης - Σαλούστο - Ρατόπουλος από ένα...

* Στην αρχική εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1960-1961. Διακρίνονται (όρθιοι από αριστερά): Γιαννέλος, Τασσόπουλος, Γιακουμής, Πρόγιος, Ραπτόπουλος, Χασιώτης.Καθιστοί: Νικολαΐδης, Βασιλειάδης, Σιδηρόπουλος, Χαβανίδης, Λέανδρος.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4