Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Σεπτεμβρίου 2018

Επαγγελματικό διπλό στην ασπρόμαυρη Βέροια (2013)


Σαν σήμερα στις 14/9/2013, ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 1-2 τη Βέροια, χάρη σε γκολ των Βίτορ και Στοχ, 
την 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League, της περιόδου 2013-2014...
 
Το παιχνίδι δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε ένα τρίποντο χωρίς να αποδώσει σπουδαίο ποδόσφαιρο. Η ομάδα παρά το γεγονός ότι έπαιζε εντός έδρας δεν ικανοποίησε τους χιλιάδες φίλους της που κατέκλυσαν το γήπεδο...

Ιδιαίτερα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ αποφασιστικά και χρειάστηκε η βοήθεια της τύχης αλλά και οι ικανότητες του Χακόμπο για να μη δεχτούμε γκολ.

Μετά το 15' ο Δικέφαλος ισορρόπησε το ματς, πήρε μέτρα στο γήπεδο και πέτυχε σε εκείνο το χρονικό σημείο να ανοίξει το σκορ. Ήταν το 18ο λεπτό όταν ο Βίτορ με κεφαλιά έκανε το 0-1 μετά από κόρνερ του Λούκας, κάνοντας ωραία κίνηση στο πρώτο δοκάρι.

Στο ακριβώς προηγούμενο λεπτό είχαμε διπλή χαμένη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Κλάους (ψαλίδι) και τον Κίτσιου. Και στις δύο περιπτώσεις ο Αναστασόπουλος έδιωξε σε κόρνερ.


Στη συνέχεια του αγώνα και μέχρι το 35' περίπου ο ΠΑΟΚ έλεγχε το ρυθμό και μπορούσε σε 1-2 περιπτώσεις να κάνει το 0-2, όμως όχι μόνο δεν έγινε αυτό αλλά οι Βεροιώτες επανήλθαν απειλητικά με την εικόνα να παραμένει ίδια και στην αρχή της επανάληψης. 


Βλέπαμε δηλαδή κατάσταση τρικυμίας στην περιοχή μας, κάτι που ευτυχώς ο ΠΑΟΚ δεν το πλήρωσε σε εκείνο το χρονικό σημείο.

Με το πέρασμα της ώρας και πάλι σταδιακά ο Δικέφαλος ισορρόπησε το ματς και στο 66ο λεπτό έγινε το 0-2 για τον ΠΑΟΚ με τον Μίροσλαβ Στοχ. Ο Σλοβάκος εκτέλεσε τον Αναστασόπουλο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, αφού πήρε την μπάλα εκμεταλλευόμενος λάθος της άμυνας των γηπεδούχων.

Η υπόθεση νίκη έδειχνε να έχει κλειδώσει, όμως ένα λάθος του Κατσουράνη στο 84' έδωσε την ευκαιρία στον Μρντάκοβιτς με γκολ από το πουθενά να κάνει το 1-2. 

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να πετύχουν κάτι παραπάνω από τη μείωση του σκορ, καθώς ο ΠΑΟΚ διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση στα τελευταία λεπτά και πήρε τους τρεις βαθμούς, τους πρώτους του εκτός έδρας για φέτος ...

Οι συνθέσεις:

Bέροια: Αναστασόπουλος, Γεωργιάδης, Αμαραντίδης, Ορέστες, Μπάρμπας, Τραπ (74' Σεκούντο), Ζεζίνιο (85' Όστοϊτς), Καλτσάς (85' Μάνος), Μπαργκάν, Μοχάμεντ, Μρντάκοβιτς.

ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Κίτσιου, Τζαβέλας, Βίτορ, Κατσουράνης, Τζιόλης, Νίνης, Λούκας (81' Ολίσε), Στοχ (93' Νέτσιντ), Σαλπιγγίδης (91' Βούκιτς), Αθανασιάδης.

...................................................

Στην καλή παρουσία της Βέροιας αλλά και τις απαντήσεις που βρήκε ο ΠΑΟΚ, στάθηκε ο προπονητής της ομάδας, Χουμπ Στέφενς, στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά το παιχνίδι...

Συγκεκριμένα, ο κόουτς του ΠΑΟΚ μίλησε για την ανταπόκριση που έδειξε η ομάδα σε έναν κακό αγωνιστικό χώρο κι απέναντι σε μια καλή ομάδα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :

-Σχετικά με την παρουσία του διαιτητή (Αρετόπουλος);
"Δεν σχολιάζω διαιτητές ακόμη κι αν με ρωτήσετε".

-Νομίζετε ότι είχε νεύρα η ομάδα σήμερα;
"Είναι δύσκολο να παίζεις εδώ. Το γήπεδο δεν είναι πολύ καλό και οι αντίπαλοι έπαιζαν πολύ με βαθιές μπαλιές. Τα γκολ έδωσαν τις σωστές απαντήσεις."

-Η ομάδα έκανε φάσεις, σκόραρε αλλά δέχτηκε και αρκετές φάσεις. Έχετε εξήγηση;
"Έχουν καλή ομάδα αλλά και το γήπεδο δεν ήταν καλό."

-Σχόλιο για τους νέους παίκτες;
"Ήταν βασικοί και όλοι είδαν πως έπαιξαν. Τα πήγαν καλά, δεν ήταν εύκολο παιχνίδι. Είναι μέλη της ομάδας."

-Η Βέροια ήταν καλύτερη ή χειρότερη απ όσο νόμιζε; Ποια ήταν τα θετικά ή αρνητικά της;
"Είπα ήδη ότι είναι καλή ομάδα, τους αναγκάσαμε σε πρώτη ήττα εδώ. Και στα άλλα παιχνίδι θα έχουν τις ευκαιρίες της."

-Κάτι άλλο για τη Βέροια;
"Δεν είμαι ο προπονητής της Βέροιας, αλλά του ΠΑΟΚ. Μπορείτε να τον ρωτήσετε."

-Για τις καθυστερημένες αλλαγές;
"Έπαιζαν με βαθιές μπαλιές, μας έκανε να σκεφτούμε πως στο τέλος θα χρειαστούμε ψηλούς για πιθανές φάσεις. Και ο Βούκιτς μπήκε αν χρειαστεί για να κρατήσει μπάλα."

-Ο Νίνης έπαιξε εκεί λόγω ικανότητας ή ανάγκης;
"Θα δούμε στο μέλλον. Ευχαριστώ."

..................................................................

Ο Μίροσλαβ Στοχ μετά τη λήξη του αγώνα στη Βέροια, σε δηλώσεις του τόνισε πως ήταν μια δύσκολη νίκη, σε ένα ματς στο οποίο ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να έπαιζε εντός έδρας...

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε...
 
"Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο ματς. Όταν μια μεγάλη ομάδα παίζει εκτός έδρας ο αντίπαλος είναι πιο συγκεντρωμένος. Ξέρουμε ότι πρέπει να κερδίζουμε τέτοια παιχνίδια όσο δύσκολα και να είναι. Ήταν μια δύσκολη νίκη και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Είναι σπουδαίοι παίκτες διεθνούς κλάσης. Μας βοήθησαν πολύ και πιστεύω ότι θα βοηθήσουν πολύ την ομάδα. Ήταν σαν να παίζαμε εντός έδρας μιας και είχαμε πολλούς υποστηρικτές απ' τη Θεσσαλονίκη. 

Είναι πολύ σημαντική η νίκη αυτή. Ξέραμε εξ αρχής ότι θα ήταν ένα δύσκολο ματς λόγω και του κακού αγωνιστικού χώρου. Το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι με πολλά συναισθήματα. Ξέρω ότι δεν πρέπει να αντιδρώ, είναι δύσκολο αλλά όταν περνάνε λίγα δευτερόλεπτα ηρεμώ και νομίζω ότι είναι οκ τα πράγματα".

.........................................................................

Ο Πορτογάλος αμυντικός του Δικεφάλου, Μιγκέλ Βίτορ, σε δηλώσεις του, στάθηκε στη σπουδαιότητα της νίκης αλλά και της ομαδικής δουλειάς.

Παράλληλα, μίλησε και για τη βελτίωση που χρειάζεται η ομάδα για να ανέβει ψηλότερα...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

"Είναι ένα πολύ ευχάριστο συναίσθημα για εμάς γιατί στο πρώτο εκτός έδρας παιχνίδι δεν τα καταφέραμε. Ξέραμε ότι θα είναι ένα δύσκολο ματς αλλά πιστεύω ότι καταφέραμε να κερδίσουμε άξια. Είναι πολύ καλοί παίκτες με μεγάλη ποιότητα και αυτοί χρειάζονται χρόνο προσαρμογής. 

Εμείς πρέπει να κοιτάμε σε κάθε παιχνίδι να είμαστε καλύτεροι και αν συνεχίσουμε έτσι θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε. Δεν είναι οι αμυντικοί που μόνο αμύνονται και όλη η ομάδα αμύνεται και επιτίθεται. Το σημαντικό είναι ότι κερδίζουμε αλλά και εκεί χωράει βελτίωση και νομίζω ότι για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς". 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4