Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

17 Σεπτεμβρίου 2018

Προβλημάτισε μεσοεπιθετικά στο Αζερμπαϊτζάν (2015)

Σαν σήμερα στις 17/9/2015, o ΠΑΟΚ έμεινε στο 0-0, στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Γκαμπάλα, για την πρώτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Europa League, της περιόδου 2015-2016...

Ο Τούντορ παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 3-5-2 έχοντας τους Όλσεν κάτω από τα δοκάρια, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλα στην άμυνα, Κίτσιου, Ροντρίγκες, Σάμπο, Τζιόλη, Πέλκα στη μεσαία γραμμή και Μακ - Αθανασιάδη επιθετικό δίδυμο.
Ο Δικέφαλος προσπάθησε από την αρχή να επιβάλλει το ρυθμό του απέναντι σε μια ομάδα που έδειξε διάθεση να παίξει παιχνίδι υπομονής και πρέσαρε αρκετά στη μεσαία γραμμή...

Στο 6', κεφαλιά του Πέλκα μετά από καλή σέντρα του Κίτσιου πέρασε άουτ και στο 19', χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία με τον Μακ! 

Ο Σλοβάκος βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Πέλκα, αλλά το σουτ του κόντραρε σε αμυντικό που επέστρεψε. Στη συνέχεια δυνατό σουτ του Ροντρίγκες το απέκρουσε σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Γκαμπάλα!
Το υπόλοιπο διάστημα μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου κύλησε με τον ΠΑΟΚ να κυκλοφορεί την μπάλα, αλλά οι κάθετες που επιχείρησε ο Πέλκας δεν βρήκαν τον στόχο τους. Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο τελευταίο λεπτό, με φάουλ που κέρδισαν λίγο έξω από την περιοχή μας, ο Ρικαρντίνιο το εκτέλεσε άουτ...

Η Γκαμπάλα στο πρώτο μισό της αναμέτρησης απείλησε μόνο από στημένα με την άμυνα του ΠΑΟΚ να ανταπεξέρχεται σχετικά εύκολα.
Στην επανάληψη και στο 59' ο Μπερμπάτοφ πέρασε στη θέση του Κλάους και δύο λεπτά αργότερα (61') ο Βούλγαρος έβγαλε τον Μακ σε πολύ καλή θέση, ο Σλοβάκος σούταρε, αλλά ο τερματοφύλακας απέκρουσε...

Οι γηπεδούχοι στο διάστημα 65' - 75' απείλησαν, έχοντας καλύτερη στιγμή τη φάση του 67', όταν χρειάστηκε μεγάλη επέμβαση του Όλσεν σε λάθος προσπάθεια του Κόστα που παραλίγο να βάλει αυτογκόλ! Στη συνέχεια της φάσης ο Όλσεν έδιωξε προ του Ντόντο...

Ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν πολύ να μπει απειλητικά στην περιοχή της Γκαμπάλα, παρά την πολύ καλή κυκλοφορία που είχε κατά διαστήματα. Μπορούσε όμως να κλέψει τη νίκη στο τέλος του αγώνα, όταν και πάλι ο Μακ δεν μπόρεσε από πολύ καλή θέση να νικήσει τον πολύ καλό Μπεζοτόσνι...
Oι συνθέσεις:

Γκαμπάλα: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Βερνιντούμπ, Ρικαρντίνιο, Ντασντεμίροφ, Ντόντο (83' Ζαργάροφ), Γκάι, Μέζα, Ζετς (46' Περέιρα), Ζενιόφ και Αντόνοφ.

ΠΑΟΚ: Ολσεν, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλας, Ροντρίγκες, Κίτσιου, Πέλκας (84' Γκολάσα), Σάμπο (85' Ζάιρο), Τζιόλης, Μακ, Αθανασιάδης (59' Μπερμπάτοφ).
Iκανοποιημένος από την εικόνα που έδειξε ο ΠΑΟΚ,εμφανίστηκε στις δηλώσεις του μετά την λήξη της σημερινής αναμέτρησης ο Ιγκόρ Τούντορ...

Για τη εμφάνιση του ΠΑΟΚ: "Είμαι ικανοποιημένος από την εικόνα της ομάδας. Ήμασταν καλύτεροι, αξίζαμε τη νίκη, αλλά δεν ήταν εύκολο σε αυτό το γήπεδο και απέναντι σε μία καλή ομάδα όπως η Γκαμπάλα. 

Θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει κιόλας με τις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι αντίπαλοι. Τα αποτελέσματα δεν μου αρέσει να τα υπολογίζω Πάμε παιχνίδι με το παιχνίδι για να πετύχουμε τους στόχους μας".

Για την απόφαση του να περάσει στο τελευταίο δεκάλεπτο τον Ζάιρο στην θέση του Σάμπο κάνοντας πιο επιθετική την ομάδα: "Στα τελευταία 10-12 λεπτά δείξαμε ότι θέλαμε τη νίκη και όχι την ισοπαλία. ίσως κάποιος άλλος στη θέση μου να διάλεγε την ισοπαλία. Γι΄αυτό το λόγο κάναμε και αυτή την αλλαγή, ώστε να πιέσουμε για τη νίκη. 

Δεν είναι εύκολο να παίζεις εκτός έδρας σε ένα τέτοιο γήπεδο, αλλά κάναμε ευκαιρίες, χωρίς όμως να σκοράρουμε. Ίσως κάποιοι παίκτες στο κέντρο δεν ήταν στην καλύτερη μέρα τους, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει. Επιπλέον ο Μπερμπάτοφ έβγαλε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι, όπως και ο Γκολάσα. Ρισκάραμε και θέλαμε να πάρουμε τη νίκη".

Για την απόδοση που είχε ο Ροντρίγκεζ αγωνιζόμενος αριστερά: "Είμαι ικανοποιημένος από την απόδοση του Γκάρι, βοήθησε και ανασταλτικά. Γενικά η αριστερή πλευρά ίσως να ήταν καλύτερη και από τη δεξιά".

Για το αν είναι ευχαριστημένος από την απόδοση της ομάδας μακριά από την Τούμπα: "Είμαι ικανοποιημένος από το επίπεδο των τελευταίων εκτός έδρας εμφανίσεων. Είναι και θέμα αντιπάλου. Οι παίκτες βγάζουν στο γήπεδο αυτό που κάνουν στις προπονήσεις, δημιουργούν ευκαιρίες".

Για το ότι οι παίκτες του ΠΑΟΚ έχουν αργές αντιδράσεις: "Τα λάθη είναι μέσα στο ποδόσφαιρο. Πολλές λεπτομέρειες παίζουν ρόλο. Δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος από την ομάδα μου. Ακόμη και σε ένα τέλειο παιχνίδι ψάχνω να βρω τι έγινε λάθος. 

Από ένα σημείο και μετά δεν μπορείς να επέμβεις σαν προπονητής. Είναι και θέμα ικανότητας, ποιότητας και ατυχίας των παικτών. Είδαμε για παράδειγμα σήμερα κάποια σουτ του Μακ που ήταν καλά, όμως τα έβγαλε ο τερματοφύλακας'.

Για το τον Γκολάσα μετά τη σημερινή εμφάνισή του: "Στο ποδόσφαιρο όλα αλλάζουν πολύ γρήγορα. Σήμερα είναι έτσι, αύριο είναι αλλιώς".

Για τον Κλάους: "Ο Κλάους προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δεν είναι εύκολο να βρει ρυθμό".

Για τον βαθμό ετοιμότητας του Μπερμπάτοφ: "Χρειάζεται χρόνο. Δεν είναι εύκολο. Ίσως βρίσκει χώρους όταν οι γραμμές δεν είναι τόσο σφιχτές. Αλλά ακόμη χρειάζεται χρόνο".
Δημήτρης Πέλκας δεν βοήθησε την ομάδα όσο θα περιμέναμε και στις δηλώσεις του στάθηκε στην κακή κατάσταση του αγωνιστικού χώρου...

"Σήμερα θέλαμε τους τρεις βαθμούς, προσπαθήσαμε να παίξουμε το ποδόσφαιρο, που παίζουμε, όμως ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ κακός και δε μας βοήθησε. Το γήπεδο ήταν μικρό και ο αντίπαλος έπαιζε μόνο άμυνα. εμείς είχαμε κάποιες ευκαιρίες αλλά τις χάσαμε. Από το ματς κρατάμε ότι δε χάσαμε και δε δεχθήκαμε γκολ. Συνεχίζουμε..."

Για τον τρόπο παιχνιδιού της Γκαμπάλα σχολίασε: "Το παιχνίδι τους βασίζεται πολύ στην αμυντική λειτουργία. Όπως είπα πιο πριν το γήπεδο είναι μικρό και ο αγωνιστικός χώρος σε κακή κατάσταση. Δε μπορείς να παίξεις στρωτό ποδόσφαιρο. Νομίζω ότι για αυτό δε δέχονται εύκολα γκολ".

Όσο για τη δική του εμφάνιση ανέφερε: "Υπάρχουν καλές και κακές μέρες. Σήμερα δε μου βγήκαν κάποιες μεταβιβάσεις. Δεν έχω συνηθίσει ακόμα να παίζω παιχνίδια Πέμπτη-Κυριακή. Το σημερινό ματς είναι μια παρένθεση. Συνεχίζουμε. Χρειάζεται πολλή δουλειά, να έχουμε το κεφάλι κάτω και να κοιτάμε μπροστά".

Τέλος για τα παιχνίδια που ακολουθούν, σημείωσε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μια καινούρια ομάδα με νέα φιλοσοφία στο παιχνίδι του. Παίζουμε το ποδόσφαιρο που θέλει ο προπονητής μας, δηλαδή κάτω τη μπάλα. Βλέπουμε κάθε ματς διαφορετικά. 

Έχουμε μπροστά μας το ματς με την ΑΕΚ που είναι διαφορετικό και πάμε να το κερδίσουμε. Είναι μια δύσκολη περίοδος, γιατί έχουμε πολλά ματς και μάλιστα δύσκολα. Κοιτάμε το καθένα ξεχωριστά, να ξεκουραζόμαστε σωστά και να πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι".
Ρόμπιν Όλσεν, δήλωσε μετά το φινάλε του παιχνιδιού...

Για την εξέλιξη που είχε ο αγώνας: «Ήταν δύσκολα σήμερα. Παίξαμε κόντρα σε μια καλή ομάδα στην έδρα της και δεν ήμασταν τόσο καλοί όσο θα θέλαμε. Δε μου άρεσε το αποτέλεσμα, αλλά τουλάχιστον δε χάσαμε».

Για το ισόπαλο αποτέλεσμα: «Καλύτερα ένας βαθμός παρά κανένας. Πρέπει να πάρουμε ότι καλό είχαμε σήμερα και να κοιτάξουμε μπροστά. Παίζουμε στην έδρα μας την επόμενη αγωνιστική και θέλουμε καλύτερα αποτελέσματα».

Για τη δική του εμφάνιση: «Αγωνιστικά καλά αλλά η ομάδα είναι το πιο σημαντικό. Δεν είμαι τόσο χαρούμενος όσο θα ήμουν αν κερδίζαμε. Σίγουρα η αυτοπεποίθηση μου γίνεται ανεβαίνει , αλλά το πιο σημαντικό είναι η ομάδα».
Ρικάρντο Κόστα μετά το τέλος του αγώνα με την Γκαμπάλα, δήλωσε πως η ομάδα ήθελε τη νίκη γιατί έχει στόχο την πρόκριση στην επόμενη φάση...

Αρχικά τόνισε: "Σήμερα χάσαμε δύο βαθμούς. Θέλαμε τη νίκη, γιατί στόχος μας είναι να περάσουμε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης".

Σχολιάζοντας την παρουσία της Γκαμπάλα, είπε: "Η Γκαμπάλα είναι μια καλή ομάδα, ήταν πολύ καλοί σήμερα απέναντι μας, όπως και απέναντι στον Παναθηναϊκό πριν λίγες μέρες. Είδαμε ότι έχουν ποιότητα τους παίζουν καλό ποδόσφαιρο, χάρη στους γρήγορους παίκτες τους".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4