Σαν σήμερα στις 22/9/1935, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο του Άρη τον Ηρακλή σε φιλικό παιχνίδι στο πλαίσιο του του τουρνουά της ΔΕΘ...
Ο Ηρακλής προηγήθηκε στο σκορ στο 26ο λεπτό με τον Ευσταθιάδη, για να έρθει στο δίλεπτο 31'-32' η ανατροπή για τον Δικέφαλος, χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Ιωαννίδης και ο Καλογιάννης.
Ένα λεπτό πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Ηρακλής έφτασε στην ισοφάριση σε 2-2 με τον Μαργαρόπουλο, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια όταν ακούστηκε το σφύριγμα του Κωνσταντινίδη, που σήμαινε την ανάπαυλα του ημιχρόνου.
Το τελικό 2-4, σημειώθηκε στο δίλεπτο 77'-78', όταν οι Χατζητσίρος και Ζαλίδας, χάρισαν τη νίκη στον συμπολίτη.
Σε εκείνο το τουρνουά πάντως, ο ΠΑΟΚ σημείωσε στο παιχνίδι που έγινε στις 29/9/1935 μια μεγάλη σε έκταση νίκη επί του Άρη, επικρατώντας με το ευρύ 5-2, ένα αποτέλεσμα που είχε προκαλέσει αίσθηση στην ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη!
Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Σωτηριάδης, Μοσχίδης, Μποσταντζόγλου, Βασιλειάδης, Καλογιάννης, Ιωαννίδης, Γεωργίου, Κοσμίδης, Βατίκης, Βαφειάδης, Ανδρεάδης.
* Όσον αφορά το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1935-36, αυτό διεξήχθη ως εθνική κατηγορία (14 αγωνιστικές), στην οποία πήραν μέρος οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3), χωρίς οι ομάδες αυτές να μετάσχουν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Δηλαδή από τις 10 ομάδες που είχαν μετάσχει στους δύο ομίλους του πανελλήνιου πρωταθλήματος 1934-35 αποκλείστηκαν οι δύο που είχαν τερματίσει τελευταίες: το Π.Σ. Γουδί από το Νότιο όμιλο και ο Γ.Σ. Μέγας Αλέξανδρος Θεσσαλονίκης από το Βόρειο.
* Η διοργάνωση ξεκίνησε στις 26 Οκτωβρίου 1935 και ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουνίου 1936.
* Η ομάδα μας συγκέντρωσε 11 βαθμούς, με 4 νίκες – 3 ισοπαλίες – 7 ήττες και τέρματα 24-32.
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ εκείνη τη σεζόν: Καλογιάννης, Σωτηριάδης, Πανίδης, Κοντόπουλος, Μοσχίδης, Κοσμίδης, Ιωαννίδης, Βασιλειάδης, Αναστασιάδης, Βατίκης, Μποσταντζόγλου, Βαφειάδης, Ηλιόπουλος, Γεωργίου, Καβουρματζής, Ελευθεριάδης.
*Δύο από τους παραπάνω παίκτες, ο τερματοφύλακας Νίκος Σωτηριάδης (ήρωας του ελληνοϊταλικού πολέμου) και ο Κώστας Καλογιάννης (Ξούρας), αγωνίστηκαν και στα 14 ματς του πρωταθλήματος, με τον τελευταίο μάλιστα να αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης σημειώνοντας 14 γκολ, αφήνοντας πίσω του τα «βαριά χαρτιά» της εποχής (Χούμη, Κρητικό, Βάζο), που σκόραραν 12 φορές έκαστος!
* Τα 24 γκολ του Δικεφάλου τα σημείωσαν οι: Καλογιάννης 14, Κοντόπουλος 3, Ηλιόπουλος 2, Ιωαννίδης 1, Μποσταντζόγλου 1, Γεωργίου 1, Βασιλειάδης 1, Βαφειάδης 1
* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ... δωδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1936-1937, πριν από κάποιο φιλικό κατά το διάστημα της προετοιμασίας. Διακρίνονται όρθιοι από αριστερά: Κοντόπουλος Απ., Μποσταντζόγλου, Κοσμίδης, Τσαντάς (Πρόεδρος), Κοντόπουλος Π. (έφορος), Καλογιάννης, Γεωργίου. Καθιστοί: Τακατσόγλου, Πανίδης, Ζακαπίδας, Σωτηριάδης, Ηλιόπουλος, Βατίκης, Μοσχίδης.
* Εκτός των Τακατσόγλου και Ζακαπίδα, οι υπόλοιποι ανήκαν και στο ρόστερ του ΠΑΟΚ την προηγούμενη χρονιά (1935-1936).