Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

19 Σεπτεμβρίου 2018

Προβλημάτισε για 3ο σερί παιχνίδι (2010)

Σαν σήμερα στις 19/9/2010, ένας κακός (για 3ο σερί ματς) ΠΑΟΚ, δεν κατάφερε να επιβληθεί επί του αξιόμαχου Ολυμπιακού Βόλου και πέταξε άλλους δυο βαθμούς στο πρωτάθλημα (1-1)...

Το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη πραγματοποίησε πολύ κακή εμφάνιση και για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική, μετά από το ματς της Τρίπολης, πρέπει να ήταν και ευχαριστημένος που πήρε την ισοπαλία και δεν έφυγε με εντελώς άδεια χέρια από το γήπεδο.
Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν πολύ καλά διαβασμένοι, περίμεναν τη μέτρια εμφάνιση του Δικεφάλου, ήταν πολύ καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και μας απείλησαν ακόμη και με ήττα. 

Η προειδοποιητική βολή έπεσε μόλις στο 4ο λεπτό, όταν σε γυριστό σουτ του Ούμπιντες, η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 22' ο Μαρτίν τιμώρησε τη λάθος εκτίμηση του Μαλεζά και κρέμασε τον Κρέσιτς γράφοντας το 0-1, σε μια Τούμπα που απορούσε με το θέαμα που της πρόσφερε ο ΠΑΟΚ.
Μετά το 30' ο ΠΑΟΚ άρχισε να ξυπνάει, πιέζοντας την εστία του Γιακούποβιτς. Τα σουτ του Σαλπιγγίδη στο 35' και του Βιεϊρίνια στο 37' δεν βρήκαν στόχο, όμως ο Δικέφαλος αύξησε την πίεσή του και τελικά δικαιώθηκε στο 38', όταν μετά από εξαιρετική σέντρα του Φωτάκη, ο Ίβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ισοφαρίζοντας σε 1-1, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.
Κι ενώ περιμέναμε στην επανάληψη την ομάδα να πιέσει ακόμη περισσότερο και να γυρίσει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ είχε ρόλο θεατή χωρίς να απειλήσει την εστία του Γιακούποβιτς. 

Στο 58' ο Κρέσιτς έκανε την απόκρουση του αγώνα κρατώντας το 1-1, σε σουτ βολίδα από ευνοϊκή θέση του Μαρτίν, ο οποίος έκανε πάρτι με αντίπαλο τον κακό εκείνη τη μέρα Μαλεζά.
Ο Δερμιτζάκης προσπάθησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του περνώντας Λίνο και Παπάζογλου αντί των Σνάουτσνερ και Σαλπιγγίδη, όμως ο ΠΑΟΚ αδυνατούσε να δημιουργήσει προβλήματα στους Βολιώτες. 

Ο Τσιώλης από την πλευρά του χτύπαγε στα ίσα το ματς και έριχνε στη μάχη τον Μπρέσκα αντί του Κάστρο με σκοπό να φύγει με το διπλό από την Τούμπα.
Ο Δερμιτζάκης προχώρησε και στην αντικατάσταση του Ίβιτς με τον Γκαρσία, με τον Δικέφαλο να πιέζει μεν στα τελευταία λεπτά, αλλά χωρίς ουσία (αν εξαιρεθεί η φάση του Κοντρέρας στο 87') τους ερυθρόλευκους της Μαγνησίας που έφυγαν μάλλον εύκολα με το βαθμό από την Τούμπα.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σνάουτσνερ (60' Λίνo), Μαλεζάς, Κοντρέρας, Βιτόλο, Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ, Ίβιτς (76' Γκαρσία), Σαλπιγγίδης (61' Παπάζογλου).

Ολυμπιακός Βόλου (Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Τόμας, Κάστρο (64' Μπρέσκα), Ούμπιντες, Μάρτιν, Άλβαρεζ, Σανκαρέ, Ρόκας (89' Καπετάνος), Μόνχε, Ζαραδούκας, (58' Ρίκκα ), Ψυχογιός.

..........................................................

Προβληματισμένος εμφανίστηκε μετά τη λήξη του αγώνα, στη συνέντευξη τύπου ο Παύλος Δερμιτζάκης τόσο από την εμφάνιση όσο και από το αποτέλεσμα του αγώνα...
Αναλυτικά οι δηλώσεις του τεχνικού του Δικεφάλου:

Για την εικόνα της ομάδας: "Οποιοδήποτε αποτέλεσμα είναι αρνητικό είτε εκτός έδρας και πολύ περισσότερο εντός. Είναι κάτι που μας στενοχωρεί και μας προβληματίζει αλλά παράλληλα μας πεισμώνει. Ξέρουμε ότι υπάρχει μεγάλη κούραση λόγω των μεγάλων και δύσκολων παιχνιδιών".

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται απέναντι σε μικρότερες ομάδες: "Μεγαλύτερο πρόβλημα έχουμε όταν είναι απέναντί μας μικρότερες ομάδες που θα κλειστούν και δεν θα μας δώσουν χώρους. Σε αυτά τα ματς πρέπει να κερδίσεις και ψυχολογικά και σωματικά".

Για το αν θεωρεί ότι η προετοιμασία ήταν ελλιπής, τόνισε: "Δεν είναι σωστό να σχολιάσω την προετοιμασία. Δεν ήμουν εκεί. Εμείς ήρθαμε λίγες ημέρες πριν το ματς με τον Άγιαξ. Πάντα πρέπει να δουλεύεις και να βελτιώνεσαι. Τα παιχνίδια συνεχίζουν, τρέχουν, υπάρχουν ανοικτά μέτωπα. 

Θέλουμε να πετύχουμε τους στόχους και μέχρι στιγμής είμαστε μέσα. Όλες οι μεγάλες ομάδες βλέπετε ότι στραβοπατούν. Προετοιμασία δεν μπορεί να γίνει τώρα. Πρέπει να έχουμε ένα κορμό για υπάρχει μια συνοχή, όποιος δείχνει διάθεση να παίξει, παίζει".

Για το αν τον προβληματίζεται από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ (όπως και με Πανσερραϊκό και Brugge): "Το βλέπουμε, είναι υπαρκτό και μας προβληματίζει. Στο σημερινό γκολ δεν πήγαμε δυνατά στην φάση. Όταν οι ομάδες παίζουν στο μισό γήπεδο, δεν υπάρχουν χώροι για να κάνεις το παιχνίδι σου. 

Η μετάβαση από την επίθεση στην άμυνα όταν χάνεται η μπάλα είναι ένα πρόβλημα και πρέπει να διορθωθεί. Θα προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε από πλευράς φρεσκάδας, το χρειαζόμαστε. Όταν είσαι κουρασμένος δεν κινείσαι άρα δεν υπάρχει και τακτική. Με τον Πανσερραϊκό είχαμε 15 ευκαιρίες. Σήμερα είχαμε ανούσιες φάσεις, μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην κούραση".

....................................................................

Καλύτερο ντεμπούτο για τον εαυτό του αλλά και μπροστά στο κοινό της Τούμπας, περίμενε ο Ναμπίλ Ελ Ζαρ, όμως το 1-1 δεν τον χαροποίησε...
Στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα της Τούμπας, αλλά και στο γεγονός ότι η απώλεια των 2 αυτών βαθμών, μπορεί να αφυπνίσει την ομάδα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Μαροκινός: "Φυσικά κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα, γιατί τέτοια παιχνίδια πρέπει να τα κερδίζουμε. Τελικά όμως πήραμε τον ένα πόντο που είναι πολύ καλύτερος από το να είχαμε χάσει. Η αντίπαλη ομάδα έπαιξε πολύ πίσω, ενώ έπαιξε σημαντικό ρόλο και το γεγονός ότι δεχθήκαμε νωρίς το γκολ. 

Το πιο σημαντικό από όλα είναι ότι δεν χάσαμε, θα μας κάνει καλό σε άλλα παιχνίδια η ισοπαλία. Το κλίμα στο γήπεδο ήταν εκπληκτικό. Οι οπαδοί μας να δημιούργησαν σπουδαία ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι ήταν πολύ ωραία εμπειρία, ήταν όλα φανταστικά. Θα ήθελα το ντεμπούτο μου να συνοδευτεί από νίκη, αλλά ακόμα και έτσι, είμαι ευχαριστημένος από την πρώτη εμπειρία".

.......................................................

Ο Πάμπλο Κοντρέρας μίλησε για την αγωνιστική κατάσταση του ΠΑΟΚ και τη χθεσινή ισοπαλία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

"Είμαστε στεναχωρημένοι γιατί πρέπει να είμαστε πάντα πρωταγωνιστές στο γήπεδο μας και δεν είμαστε φυσικά καθόλου ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου. Προσπαθούμε πάντα να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται, χθες βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε αλλά δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε στο τέλος. Η εικόνα μας δεν ήταν καθόλου καλή".

Για το γεγονός ότι η ομάδα σε τέσσερα παιχνίδια έχει βρεθεί πίσω στο σκορ : "Δεν ξέρω ποια είναι η αιτία που συμβαίνει αυτό και κυνηγάμε την αντίπαλη ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε με σοβαρότητα και καθαρό μυαλό. Και πέρσι συνέβαινε το ίδιο παρά το γεγονός ότι είχαμε πολύ καλή άμυνα. 

Πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη μας για να μην επαναληφθούν. Έχουμε μια εβδομάδα να προετοιμαστούμε, όπου κι αν παίζουμε γνωρίζουμε ότι θα είναι δύσκολα. Εμείς θα προσπαθήσουμε την Κυριακή να καλύψουμε τους χαμένους βαθμούς και να κερδίσουμε εκτός έδρας".

Για τα σχόλια του Λίνο σχετικά με την καλοκαιρινή προετοιμασία του ΠΑΟΚ : "Ο Λίνο έκανε ένα προσωπικό σχόλιο, αφορούσε τον εαυτό του και το γεγονός ότι δεν είχε κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία η κούραση. Αντιμετωπίσαμε έναν καλό αντίπαλο. Χάσαμε δυο βαθμούς και θα προσπαθήσουμε να τους καλύψουμε. Ο καθένας από μας θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του".

Αν τους άσκησε πίεση και τους δημιούργησε άγχος η δήλωση του Θ. Ζαγοράκη ότι ο ΠΑΟΚ πάει για το πρωτάθλημα: "Δεν θέλω να τις σχολιάσω. Ο πρόεδρος μπορεί να το πιστεύει αυτό αλλά είναι πολύ νωρίς ακόμη για να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα. 

Βλέπουμε σε τι κατάσταση βρίσκονται και οι άλλοι αντίπαλοι της ομάδας. Στόχος του ΠΑΟΚ είναι βήμα βήμα να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται συνεχίζοντας τη δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια".

Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντέξει να αγωνίζεται σε τρεις διοργανώσεις (πρωτάθλημα. κύπελλο και Ευρώπη): «Έχουμε καλούς παίκτες, είμαστε ομάδα με ποιότητα και θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο πιο καλά γίνεται στο ελληνικό πρωτάθλημα και να απολαύσουμε τα παιχνίδια μας στην Europa League» σχολίασε ο Χιλιανός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου.

......................................................

Ο Πάμπλο Γκαρσία, αναφέρθηκε στο κακό αποτέλεσμα με τον Ολυμπιακό Βόλου, ενώ παράλληλα έδωσε το στίγμα του για την εν γένει πορεία στη φετινή σεζόν.

Αναλυτικά:

"Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Η αλήθεια είναι πως η ομάδα δεν παίζει καλά αν και προσπαθεί πολύ. Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε όπως πρέπει για να ξαναμπούμε στη σωστή ρότα. 

Τόσο στα ευρωπαϊκά όσο και στα παιχνίδια πρωταθλήματος δεν μπορούν να έρχονται πάντα οι επιτυχίες, άλλωστε αυτή είναι η ομορφιά του ποδοσφαίρου. Για να μπορέσει όμως ο ΠΑΟΚ να έχει επιτυχίες πρέπει να παίζουν με χαρά και καρδιά".

Σε ερώτηση για το τι πιστεύει πως φταίει, είπε: "Δεν γνωρίζω πως μπορεί να βιώνει ο κάθε ποδοσφαιριστής το κάθε παιχνίδι. Όλοι πρέπει να ξέρουν πως ο ΠΑΟΚ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα, που πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, όμως πρέπει να μιλάμε για το τώρα. 

Πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά για να κερδίσουμε τον τίτλο. Αρχής γενομένης πρέπει να κερδίσουμε στην Ξάνθη για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να επιστρέψουμε στις νίκες.

Δεν πιστεύω πως είναι θέμα άμυνας, αν η άμυνα σε μια ομάδα έχει προβλήματα, τότε είναι συνολικό πρόβλημα, καθώς η αμυντική λειτουργία ξεκινάει από την επίθεση. Πιστεύω πως θα φτάσουμε ξανά στα περσινά επίπεδα στην άμυνα, όμως χρειάζεται πάθος και χαρά για να φτάσουμε στις νίκες ξανά".

Σε ερώτηση για το αν φταίει η προετοιμασία του Μάριο Μπερέτα, ο Πάμπλο Γκαρσία τόνισε: "Ότι αφορά τον Μπερέτα έχει περάσει ανεπιστρεπτί και σε καμία περίπτωση δεν θέλω να ξαναναφερθώ σε οτιδήποτε σχετικό. Για ένα πράγμα πρέπει να μιλάμε, μόνο για τη δική μας βελτίωση, το τώρα και πρέπει να μας ενδιαφέρει μόνο το ποδόσφαιρο".

Για τα συναισθήματα που επικρατούν στην ομάδα, είπε: "Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει αίσθημα πικρίας σε όλη την ομάδα, πάντα υπάρχει όταν δεν κερδίζουμε, όμως το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι προπόνηση. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δάκρυα, πρέπει να αντιστρέψουμε την κατάσταση κερδίζοντας το αμέσως επόμενο παιχνίδι. 

Όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν δικαίωμα να παίζουν στην ενδεκάδα, όμως είναι απόφαση του προπονητή ποιους θα χρησιμοποιήσει. Η ομάδα πρέπει να έχει όλα τα όπλα έτοιμα. Εμένα φυσικά και θα μου άρεσε να παίζω σε όλα τα παιχνίδια, όμως σέβομαι πως παίζουμε σε τρεις διοργανώσεις και πρέπει να υπάρχει ξεκούραστο ρόστερ. 

Υπόσχομαι πως τα πράγματα θα αλλάξουν και οι παίκτες θα υπερασπιστούν τη φανέλα του ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου. Ειδικά τη φετινή χρονιά θα δείξω πόσο αγαπώ την ομάδα".

...................................................................

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Βιερϊνια, μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό Βόλου .
Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για τις κακές εμφανίσεις κόντρα σε Αστέρα και Ολυμπιακό Βόλου: "Είναι μία δύσκολη περίοδος, που μας έχει προβληματίσει όλους. Δεν περιμέναμε αυτά τα αποτελέσματα. Δεν είναι ακριβώς η κόπωση που φταίει. Ίσως δώσαμε περισσότερη ενέργεια και φαιά ουσία στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, για να πετύχουμε τους στόχους μας στην πορεία. 

Ο κόσμος βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό μας. Έχει δίκιο να ανησυχεί, αλλά αυτά τα αποτελέσματα είναι συγκυριακά. Ας μην πιστέψει κανείς ότι εμείς δε θέλαμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια ή επαναπαυθήκαμε. Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν προσπαθήσαμε στην Τρίπολη. Ίσως βρεθήκαμε σε μία κακή μέρα. Θα χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη. Θέλουμε πάντα να κερδίζουμε".

Για την πτώση στην απόδοσή του στα δύο τελευταία παιχνίδια: "Είμαι ευχαριστημένος από τη δουλειά που έχω κάνει, αλλά θέλω να δημιουργήσω περισσότερες ευκαιρίες για γκολ. Δεν πέρασε ποτέ κάποια μέρα που να μην έδωσα το 100% στην προπόνηση. Στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό Βόλου δεν καταλαβαίνω τι συνέβη".

Για την πορεία της ομάδας στη συνέχεια: "Από εδώ και πέρα δε γίνεται να μην ακολουθήσουν καλά αποτελέσματα. Έτσι έχουμε συνηθίσει τον ΠΑΟΚ, με νίκες, θετικά αποτελέσματα και επιτυχίες. Αυτά έχει δείξει η ομάδα τα τελευταία χρόνια".

Για τα οικονομικά προβλήματα στην ομάδα: "Αυτά τα προβλήματα τα οποία κάποιοι θέλουν να πιστεύουν ότι υπάρχουν, δε θα πρέπει να πιστέψουμε ότι μπορούν να επηρεάσουν την ομάδα ή να χρησιμεύσουν σαν δικαιολογία. 

Έχουμε μάθει να παίζουμε ποδόσφαιρο παρά τα όποια προβλήματα, η διοίκηση έχει υποσχεθεί ότι θα τα διευθετήσει, οπότε δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δικαιολογία. Έχουμε πολλή εμπιστοσύνη στον πρόεδρο, όσα έχει πει έχουν γίνει, οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην πιστεύουμε στα λεγόμενά του".

Για το αν η ομάδα είναι έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα, μετά από 25 χρόνια: "Φυσικά καταλαβαίνουμε τις ανάγκες του κόσμου και τον πόθο τους για έναν τίτλο, ειδικά από τη στιγμή που τα τελευταία χρόνια φτάσαμε τόσο κοντά, αλλά δεν μπορούμε να μιλήσουμε για έναν τέτοιο στόχο έπειτα από μόλις τρία παιχνίδια. 

Πρέπει να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να συγκεντρώσουμε όσους περισσότερους βαθμούς μπορούμε. Κι εμείς θα θέλαμε πάρα πολύ να πανηγυρίσουμε έναν τίτλο με τον ΠΑΟΚ".

Για το λόγο που κάνει περισσότερες ατομικές ενέργειες στο Β' ημίχρονο: "Στο δεύτερο ημίχρονο ίσως είμαι πιο νευρικός, επειδή πολλές φορές έχουμε περισσότερο άγχος και πίεση για να πάρουμε τη νίκη. Αυτό βαραίνει ξεχωριστά κάθε ποδοσφαιριστή και οδηγεί και σε περισσότερες προσωπικές ενέργειες".

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: "Φυσικά και είναι πάρα πολύ καλές οι σχέσεις μας. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στα αποδυτήρια. Υπάρχει εμπιστοσύνη, δεν έχουν επηρεαστεί οι σχέσεις μας, δεν έχει αλλάξει κάτι μετά τα τελευταία αρνητικά αποτελέσματα".

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2010-2011, τερμάτισε στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στην 4η θέση με 48 βαθμούς (14 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες) με τέρματα 32-29.

* Η ομάδα αγωνίστηκε στα play offs, όπου με 12 βαθμούς (4 νίκες- 2 ήττες) τερμάτισε πίσω από τον Παναθηναϊκό, έχοντας έναν βαθμό λιγότερο και θα συμμετείχε στο Europa League της επόμενης σεζόν.

* Και για να μην ξεχνιόμαστε, στο καθοριστικό ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, ο Σίλβα, σκόρερ της νίκης των γηπεδούχων, ήταν σε θέση οφ σάιντ, κάτι που δεν υποδείχτηκε από τον βοηθό Τάτση!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4