Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Σεπτεμβρίου 2018

Λευκή ισοπαλία στην πρεμιέρα της σεζόν 1970-71

Σαν σήμερα στις 20/9/1970, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της σεζόν 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Γιουγκοσλάβο Ιβάν Χόρβατ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 24.000 θεατές (22.021 τα εισιτήρια), έμεινε στη λευκή ισοπαλία, σε μια αναμέτρηση στην οποία κυριάρχησε η δύναμη σε βάρος της τακτικής! 

Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι πρωταθλήματος για τον Γούναρη, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, καθώς ακολούθησαν άλλες 376 συμμετοχές του, μέχρι να μετακομίσει στον Ολυμπιακό, μετά από σφοδρή επιθυμία του, το καλοκαίρι του 1982, με το κλείσιμο της δωδεκαετίας του! 
Ο Εθνικός πίεσε με την έναρξη της επανάληψης και ο ΠΑΟΚ πήρε μέτρα στο γήπεδο μετά το 15ο λεπτό και στο 18ο λεπτό ο Παρίδης σέντραρε από τα δεξιά, ο Ασλανίδης έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε απευθείας, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. 

Στο 29' ο Εθνικός απείλησε με τον Κρητικόπουλο, χωρίς να βρει εστία το σουτ του κυνηγού της Πειραϊκής ομάδας, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 33' είχε κι άλλη ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να χάνει δύο καλές ευκαιρίες με τον Κούδα στο 61' και 79', για να απαντήσουν οι γηπεδούχοι στο 81' με τον Κονταξή, το σουτ του οποίου το απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Χριστοδούλου.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ματζουράκης, Κούδας, Χριστοδούλου, Παπαδόπουλος και από τον Εθνικό οι Κονταξής, Ελευθεριάδης. Ο Σαράφης αντιμετωπίστηκε από τον προπονητή του Εθνικού (Έγγλεστον), με μαν του μαν, καθώς έβαλε βεντούζα επάνω του τον Ρασιδάκη και φάνηκε ελάχιστα!
 
Οι συνθέσεις:

Εθνικός: Τουρκομένης, Ελευθεριάδης, Τούντας, Ρασιδάκης, Κρεμμύδας, Νικηφοράκης, Λεβεντάκος, Κρητικόπουλος, Χατζηιωάννογλου, Φωτόπουλος (78' Σιδέρης), Κονταξής.

ΠΑΟΚ: Χριστοδούλου, Γούναρης, Φουντουκίδης (46' Δράμαλης), Κοντογιώργος, Παπαδόπουλος, Μπέλλης, Ασλανίδης, Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης, Παρίδης.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Κονταξής να συγκρατεί τον Μαντζουράκη, ενώ τη φάση παρακολουθούν οι Σαράφης, Κρεμμύδας και Ρασιδάκης.

* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λές Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4