Σαν σήμερα στις 7/9/1930, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Άρη σε φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας ενόψει της σεζόν 1930-1931...
Με αυτό το παιχνίδι άνοιγε ο κύκλος των φιλικών αγώνων του Δικεφάλου, με την αναμέτρηση να έχει τον χαρακτήρα προπόνησης.
Πριν το ματς των α' ομάδων, προηγήθηκε η αναμέτρηση των γ' ομάδων, διάρκειας μιας ώρας, στην οποία ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να το γυρίσει και να επικρατήσει με 1-2.
Ακολούθησε το διάρκειας επίσης μιας ώρας παιχνίδι των α' ομάδων, στο οποίο ο ανέτοιμος ΠΑΟΚ γνώρισε βαριά ήττα με 7-3!
Ο νέος τεχνικός της ομάδας μας Ρούντολφ Γκάσνερ, έκανε πολλές αλλαγές σε σχήματα και πρόσωπα, η ομάδα ήταν τελείως ασύνδετη κυρίως στην επανάληψη και μοιραία ήρθε η ήττα.
Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στην αναμέτρηση και κατάφερε να προηγηθεί νωρίς νωρίς με 0-2, με τον Παπαϊορδανίδη να είναι αυτός που σημείωσε το δεύτερο γκολ, με πολύ δυνατό σουτ.
Ο Άρης μείωσε με τον Αγγελάκη στο 13' και έφτασε στην ισοφάριση στο 15' με τον Κίτσο. Στο 20ό λεπτό ο Παππάς έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους (2-3), για να κάνει το 3-3 στο επόμενο λεπτό ο Ετιέν με ωραίο γυριστό σουτ.
Στο 28' ο Άρης πήρε νέο προβάδισμα στο σκορ (4-3) και έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο ημίχρονο, διάρκειας 30 λεπτών.
Στην επανάληψη οι πολλές αλλαγές του Γκάσνερ, καθώς ο τεχνικός του ΠΑΟΚ ήθελε να δει όλους τους παίκτες μας να αγωνίζονται, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να σημειώσουν άλλα τρία γκολ με σκόρερ τον Αγγελάκη (37' με δυνατό μακρινό σουτ, 42' και 48').
Κάπως έτσι γράφτηκε το τελικό 7-3, που όσο και αν ακούστηκε βαρύ δεν προβλημάτισε τους ανθρώπους της ομάδας, οι οποίοι είδαν το πώς το σκορ έφτασε σε αυτά τα επίπεδα.
* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά, διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στην πρώτη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.
* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή τα πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).
* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26.
Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσταντινίδης 1.
* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!
* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-1931 αποτελούσαν οι: Παζάρογλου, Καβουρματζής, Παπαϊρδανίδης, Παπαδόπουλος, Λαζάρου, Ηλιάδης, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Κωνσταντινίδης, Γρηγοριάδης, Πυλορώφ, Ετιέν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Βλάχου, Χλωρός, Μακαρονόπουλος, Στεργίου, Μαλαξόπουλος, Πετσώνης.
* Οι Παζάρογλου – Καβουρματζής, αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος!
* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 08.03.1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1.
Διακρίνονται από αριστερά, όρθιοι: Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας. Καθιστοί: Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.