Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

26 Αυγούστου 2018

"Καθάρισε" τον ΟΦΗ με Μαγκντί Τολμπά (1990)

Σαν σήμερα στις 26/8/1990, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας της περιόδου 1990-1991 ...

Ο Δικέφαλος με τον Ρομπ Γιάκομπς στον πάγκο του, συμμετείχε στον 11ο όμιλο, μαζί με τον ΟΦΗ, Μακεδονικό και την Καλαμάτα, τερμάτισε στην πρώτη θέση έχοντας 6 βαθμούς, στην 49η διοργάνωση του Κυπέλλου Ελλάδας, στην οποίαν μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' Εθνικής, 18 Β' Εθνικής, 36 Γ' Εθνικής).

Στον αγώνα με τον ΟΦΗ, μπροστά σε 14.000 θεατές, ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο άνοιξε το σκορ με πέναλτι του Μαγκντί Τολμπά, ενώ είχε και δοκάρι στο 35' με τον Ιμπραήμ Χασάν.

Η κρητική ομάδα απείλησε πρώτη στην αναμέτρηση, όταν μόλις στο 1ο λεπτό, ο Κάβουρας βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Γκιτσιούδη, πλάσαρε όμως πάνω από τα δοκάρια μας. Το πέναλτι με το οποίο άνοιξε το σκορ στο 15' ο Χασάν, το κέρδισε ο Μπορμπόκης, ο οποίος πήρε την μπαλιά του Μαγκντί και ανατράπηκε από τον Χανιωτάκη.
Στο 45' είδε την κόκκινη κάρτα ο Βάβουλας (2η κίτρινη) για μαρκάρισμα στον Αναστασιάδη, με τον παίκτη του ΟΦΗ να είχε δει την 1η κάρτα, μόλις εννιά λεπτά νωρίτερα. Στο 41' ο διαιτητής διέκοψε το ματς με τη σύμφωνη γνώμη του παρατηρητή, καθώς ο κόσμος «στόλιζε» συγγενικό πρόσωπο του Βαμβακούλα.

Με την έναρξη της επανάληψης και παρά το αριθμητικό μειονέκτημα ο ΟΦΗ απείλησε με ισοφάριση, όμως οι προσπάθειες των Βλαστού και Πατεμτζή δε βρήκαν στόχο.

Στο 55΄ ο Τουρσουνίδης πάσαρε στον Μαγκντί, με τον Αιγύπτιο από καλή θέση να σουτάρει με δύναμη και να κάνει το 2-0. Ο ΟΦΗ μείωσε αργότερα με τον Βλαστό και προς το τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού προσπάθησε για την ισοπαλία, χωρίς να τα καταφέρει.

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τουρσουνίδης, Αναστασιάδης, Τολμπά και από τον ΟΦΗ ξεχώρισαν οι Βαμβακούλας, Βέρα και Βλαστός.

Πολλές αποδοκιμασίες μετά το τέλος της αναμέτρησης για τον Μπορμπόκη (!), που είχε μια άσχημη αγωνιστική παρουσία και τα άκουσε από την εξέδρα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Ι. Χασάν, Μαλιούφας, Μήτογλου, Καραγεωργίου, Αλεξούλης, Τουρσουνίδης, Μπορμπόκης, Αναστασιάδης (86' Πλίτσης), Τολμπά (68' Μπασμπανάς), Λαγωνίδης.

ΟΦΗ: Χανιωτάκης, Γκουλής, Παπαδόπουλος (74' Τσίμπος), Πατεμτζής, Βάβουλας, Βαμβακούλας, Αποσπόρης, Βέρα, Βλαστός, Νιόμπλιας, Κάβουρας (65' Αλεξούδης).

* Ο ΠΑΟΚ στον β' γύρο της διοργάνωσης απέκλεισε σε διπλά ματς τον Ολυμπιακό, καθώς αν και έχασε με 2-0 εκτός, επικράτησε με 3-0 στην Τούμπα, στον γ' γύρο απέκλεισε την Ξάνθη (ήττα με 2-1 εκτός, νίκη 2-0 στην Τούμπα), στα προημιτελικά τη Λάρισα (νίκη 3-0 στην Τούμπα, ήττα 2-0 εκτός), για να ολοκληρωθεί το ταξίδι μας στο Κύπελλο, στον διπλό ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό (ήττα 2-0 εκτός, νίκη 1-0 στην Τούμπα). Ένας αποκλεισμός, έργο ... Περικλή Βασιλάκη!
 
* Στην παραπάνω εικόνα, το ρόστερ του ΠΑΟΚ της περιόδου 1990-1991.
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4