Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Αυγούστου 2018

Ισοπαλία με ΑΕΛ στο πρώτο ματς Κυπέλλου (2003)

Σαν σήμερα 9/8/2003, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο γήπεδο των Αμπελοκήπων τη Λάρισα, στο 1ο παιχνίδι του 1ου γύρου του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 2003-2004...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, είχε την υπεροχή σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά οι προσπάθειες των παικτών μας σταματούσαν στην πολυπρόσωπη και συμπαγή αμυντική γραμμή των φιλοξενούμενων.

Ιδιαίτερα στο πρώτο 30λεπτο του παιχνιδιού, η υπεροχή του ΠΑΟΚ ήταν καθολική και στο 9ο λεπτό μετά από σέντρα του Φουτσίνι, ο Γιασεμάκης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (αρχική εικόνα). Νωρίτερα οι Σπάσιτς στο 4' και ο Κουτσόπουλος στο 5' έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ.
 
Στο 18' ήταν η σειρά του Καπαγιαννίδη να χάσει νέα ευκαιρία, ενώ στο 25' το σουτ του Σαλπιγγίδη βρήκε το δοκάρι του Λεκίδη, την ώρα που ξεσπούσε στην Τούμπα δυνατή καταιγίδα, κάτι που σίγουρα δεν ευνόησε τον ΠΑΟΚ.

Στο 40' ο Τσακμακίδης με σουτ νίκησε τον Ατματσίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ πίεσε για ένα δεύτερο γκολ, όμως ούτε ο Κουτσόπουλος στο 49', ούτε οι Σαλπιγγίδης (51'), Γιασεμάκης (58'), Θεοδωρίδης (60') τα κατάφεραν.

Η ανύπαρκτη επιθετικά ΑΕΛ, παραλίγο να φύγει με διπλό από τη Θεσσαλονίκη, όταν στο 90' ο Τόνκοβιτς βρέθηκε σε καλή θέση, όμως ο Χασιώτης πρόλαβε και έβαλε την κόντρα στο σουτ που επιχείρησε ο παίκτης των φιλοξενούμενων.

Ο επαναληπτικός έγινε στις 19/8/2003 στην Κοζάνη και ο ΠΑΟΚ επικράτησε εύκολα με 0-3, παίρνοντας την πρόκριση για τον β' γύρο της διοργάνωσης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Ατματσίδης, Χασιώτης, Βόκολος, Κουτσόπουλος (78' Γιαννιτσανάκης), Καπαγιαννίδης (57' Νάστος), Θεοδωρίδης, Φουτσίνι (46' Καραδήμος), Μάρκος, Γιασεμάκης, Σπάσιτς, Σαλπιγγίδης.

ΑΕΛ: Λεκίδης, Παλαιολόγος, Κακαζούκης, Παπακώστας (62' Φλώρος), Κοντοδήμος, Τσακμακίδης (62' Ζιάγκας), Θεοδοσιάδης, Κυπαρίσσης (79' Τόνκοβιτς), Κατσάρας, Σωτρίνης, Κεχαγιάς.

Παρακολουθήστε ολόκληρο το παιχνίδι...
Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη ...
«Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα παρουσιάστηκε καλή, δημιουργήσαμε φάσεις, προηγηθήκαμε, αλλά μέχρις εκεί. Μετά το ημίωρο, κάποιες εύκολες φάσεις και κάποιες πάσες δε μας βγήκαν. Αρχίσαμε να εμφανιζόμαστε απείθαρχοι, όπως συνηθίζουμε σε κάποια παιχνίδια. Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα.

Η Λάρισα εμφανίστηκε με μαζική άμυνα και με αντεπιθέσεις. Εμείς στην επανάληψη δεν απειλήσαμε ιδιαίτερα, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 1-1. Είμαι ικανοποιημένος μόνο από το πρώτο ημίχρονο και σε αυτό κατά διαστήματα. Είναι γεγονός ότι είμαστε κουρασμένοι από την προετοιμασία ακόμη. Ορισμένοι πρέπει να καταλάβουν ότι πρέπει να είναι πειθαρχημένοι για να φτάσει η ομάδα εκεί που πρέπει.

Δε στέκομαι στις απουσίες σε ένα τέτοιο παιχνίδι. Αλίμονο αν ο ΠΑΟΚ στεκόταν στις απουσίες σε τέτοια παιχνίδια. Ακολουθούμε το πρόγραμμά μας για να είμαστε έτοιμοι στο ματς με τον Ολυμπιακό. 
 
Ο πρώτος στόχος είναι να είμαστε έτοιμοι σε κείνο το παιχνίδι. Όχι ότι δε θέλαμε τη νίκη κόντρα στη Λάρισα, πάντως από το παιχνίδι δε βγήκαν μόνο αρνητικά συμπεράσματα, αλλά και θετικά. Δε νομίζω ότι μας φέρνει πίσω ψυχολογικά αυτός ο αγώνας».
 
* Στην 62η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 2003-04 μετείχαν συνολικά 52 ομάδες (16 Α' εθνικής, 16 Β' εθνικής και 20 Γ' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.
 
* Ήταν μια διοργάνωση που κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις μέχρι τη φάση των ημιτελικών, με μόνη εξαίρεση τον αποκλεισμό του κατόχου του τροπαίου ΠΑΟΚ από την Καστοριά, ομάδα Γ' εθνικής κατηγορίας. 
 
Ήταν και η πρώτη φορά που ομάδα από αυτή την κατηγορία έφτανε ως τους ημιτελικούς της διοργάνωσης, και μάλιστα χωρίς να έχει πετύχει ούτε μία νίκη στην έδρα της (1 ισοπαλία, 3 ήττες), αλλά και μένοντας αήττητη εκτός έδρας (3 νίκες, 1 ισοπαλία).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4