Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Ιουλίου 2018

"Πόλεμος" ΠΑΟΚ - Ολυμπιακού για τον Λαχανά!


Το όνομα Νίκος Λαχανάς, στους περισσότερους δεν λέει και πολλά...

Το καλοκαίρι του 1987, σαν σήμερα 12/7, ο 19χρονος τότε κολυμβητής, πληροφορήθηκε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟΦ του εξέδωσε δελτίο και του επιτρεπόταν να αγωνιστεί στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα (ΟPΕΝ) που επρόκειτο να διεξαχθεί στην Καλαμάτα στο διάστημα 2-4 Αυγούστου!


Ο Ολυμπιακός, αντιλαμβανόμενος πως κινδύνευε να χάσει τα πρωτεία στο άθλημα μετά από 18 χρόνια (!), είχε κυριολεκτικά χαλάσει τον κόσμο, ώστε να μη βγει το δελτίο του κολυμβητή και να μην έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα!

Τα σχέδια του συλλόγου που κατοικοεδρεύει στον Πειραιά δεν είχαν αίσιο τέλος, καθώς η ΕΚΟΦ, με ψήφους 6-4 εξέδωσε το δελτίο του Λαχανά, με τους παράγοντες του Ολυμπιακού να χάνουν τον ύπνο τους και να αντιδρούν μέχρι την τελευταία στιγμή!

Ισχυριζόταν πως ο Λαχανάς, κολυμπούσε την τελευταία χρονιά σε σύλλογο στις ΗΠΑ και δεν δικαιούνταν να αγωνιστεί την ίδια χρονιά με άλλη ομάδα, ενώ ο ΠΑΟΙΚ προσκόμισε χαρτιά, στα οποία φαινόταν πως κολύμπησε μόνο για το Πανεπιστήμιο στο οποίο φοιτούσε!

Εξοργισμένος ο Πρόεδρος της ΕΚΟΦ, είπε στους παράγοντες του Ολυμπιακού πως αν θελήσουν να μάθουν στοιχεία για τον Λαχανά, να χρησιμοποιήσουν το fax του Ολυμπιακού και όχι αυτό της ομοσπονδίας!


Με την προσθήκη του Λαχανά, ο ΠΑΟΚ δυνάμωσε πάρα πολύ και στο OPEN της Καλαμάτας πέτυχε να αποσπάσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή από τον Ολυμπιακό, γράφοντας ΙΣΤΟΡΙΑ ... Σημειώστε πως από τότε ως σήμερα, άλλη μια φορά ο Ολυμπιακός δεν ανακηρύχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, το καλοκαίρι του 1995, όταν πήρε τον τίτλο ο ΑΝΟ Γλυφάδας.


Όσο για τον Λαχανά; Επιβεβαίωσε την αξία του και βοήθησε τον Δικέφαλο να πιάσει την κορυφή της βαθμολογίας, φτάνοντας τους 258 βαθμούς έναντι 249 του Ολυμπιακού, κυριαρχώντας στις Γυναίκες (163 βαθμούς έναντι 115)

Περισσότερα για εκείνο το πρωτάθλημα κολύμβησης ... στην ώρα τους!


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4