Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Ιουνίου 2018

Μια ισοπαλία που "βόλεψε" και τους δύο (1968)

Σαν σήμερα στις 9/6/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Βέροια, για την 34η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1967-1968...

Ήταν η τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος και ο Δικέφαλος με τον Ουαλό Άιβιρ Πάουελ στον πάγκο του, μπροστά σε 5.000 θεατές (3.469 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0, ένα αποτέλεσμα που βόλεψε και τις δύο ομάδες.

Ο λόγος, ότι και οι δύο απέφυγαν τη συμμετοχή τους στους αγώνες διαβάθμισης, αν και σύμφωνα με την προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλεπόταν υποβιβασμός μόνο των τριών τελευταίων της βαθμολογίας.
Εκ των υστέρων όμως Πανσερραϊκός και Πανελευσινιακός υποχρεώθηκαν σε αγώνες διαβάθμισης με τη δευτεραθλήτρια αντίστοιχα βορείου και νοτίου ομίλου της Β΄ κατηγορίας. 

Θύμα της ιστορίας, ο Πανελευσινιακός που υποβιβάστηκε, ενώ αντίθετα ευνοήθηκε ο ΟΦΗ που με τη βοήθεια του Παττακού (σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής!), ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία…

Σε ένα μετριότατο παιχνίδι, οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στην αμυντική τους λειτουργία με αποτέλεσμα οι επικίνδυνες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες. 

Ο ΠΑΟΚ απείλησε στο 15', όταν ο Αφεντουλίδης εκτέλεσε κόρνερ, ο Μασάδης έκανε λάθος στην έξοδο, η μπάλα έφτασε στον Χαραλαμπίδη που σούταρε, όμως ο Τσιρέλας πάνω στη γραμμή πρόλαβε και απομάκρυνε!
Στο 35’ το δυνατό μακρινό σουτ του Γιακουμή το απέκρουσε δύσκολα ο Μασάδης. 

Ευκαιρία για τη Βεροια στο 75΄, με τον Κεφαλίδη να πιάνει την κεφαλιά και τον Τάτση να αποκρούει σε κόρνερ, με τον Σαββουλίδη να είναι εξουδετερωμένος! 

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ελευθεριάδη βρήκε τους παίκτες και των δύο ομάδων να αποχωρούν από τον αγωνιστικό χώρο ικανοποιημένοι, μιας και απέφυγαν την εμπλοκή τους σε περιπέτειες. 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Νκολαΐδης, Τάτσης και από τη Βέροια οι Ουλσουζίδης, Κεφαλίδης.

Οι συνθέσεις:

Βέροια: Μασάδης, Θεοδωρίδης, Ουλσουζίδης, Μιχαηλίδης, Τσιρέλας, Σβίγγος, Γαϊτάνος, Μήττας, Παπαδόπουλος, Παπαφωτίου, Κεφαλίδης.

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Νικολαΐδης, Τάτσης, Λέανδρος, Γιακουμής, Χαραλαμπίδης, Λάζος, Αφεντουλίδης.

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος...
* Τη σεζόν 1967 - 1968, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 9η θέση (ισόβαθμος με τον Πανιώνιο), έχοντας σε 34 ματς, 67 βαθμούς (3-2-1 η βαθμολογία), με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 14 ήττες και τέρματα 45-40.

* Τη χρονιά εκείνη ξεκίνησε και η συμμετοχή των κυπριακών σωματείων στη διοργάνωση της ελληνικής Α΄ Εθνικής. Η μετέπειτα αθλητική βιβλιογραφία καταγράφει τη δεδομένη απόφαση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (ΓΓΑ) ως πολιτική προπαγάνδα του δικτατορικού καθεστώτος, το οποίο είχε επιβληθεί τον Απρίλιο της προηγούμενης περιόδου.

* Παρέλαση προπονητών είχαμε εκείνη τη σεζόν στον πάγκο μας! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

* Ήταν η σεζόν που ήρθε στην ομάδα ο Σταύρος Σαράφης, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που φόρεσαν την ασπρόμαυρη φανέλα από το 1926 και εντεύθεν, ενώ στον αντίποδα κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ο Απόστολος Βασιλειάδης, μετά από οκταετή παρουσία του στην Τούμπα...

* Στην αρχική εικόνα, μια σύνθεση της ομάδας του ΠΑΟΚ της περιόδου 1967-1968.
Διακρίνονται από τα αριστερά όρθιοι: Θεοφανίδης Αιμίλιος, Βασιλειάδης Απόστολος, Σαββουλίδης Απόστολος, Τάτσης Γιώργος, Φουντουκίδης Αριστοτέλης, Σαράφης Σταύρος. Καθιστοί: Συμεωνίδης Λέανδρος, Χαραλαμπίδης Ουνούφριος, Μουρατίδης Τούλης, Γιακουμής Γιάννης, Αφεντουλίδης Ανέστης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4