Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Ιουνίου 2018

Αντί για Ματεράτσι, Άγγελος Αναστασιάδης (2002)

Σαν σήμερα στις 10/6/2002, μια περίεργη ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας …

Ο ΠΑΟΚ ήταν σε αναζήτηση τεχνικού μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και ο Μπατατούδης είχε φέρει στη Θεσσαλονίκη τον Τζουζέπε Ματεράτζι (αρχική εικόνα), με τον οποίον μάλιστα φερόταν να είχε έρθει σε καταρχήν συμφωνία!

Η συμφωνία προέβλεπε να πάρει ο Ιταλός τεχνικός 140.000.000 εκατομμύρια δραχμές και έγινε στις 9/6/2002 ημέρα Κυριακή, παρόντος του μάνατζερ Λορέντζο Ντελισάντι. Αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία ο Ματεράτζι πήγε να ξεκουραστεί στο ξενοδοχείο Νεφέλη του Πανοράματος.
Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ο Μπαρατούδης συσκέφτηκε με συνεργάτες του, αλλά και εκπροσώπους των συνδέσμων, από τους οποίους απέκρυψε επιμελώς ότι είχε συμφωνήσει με τον Ιταλό τεχνικό, του οποίου η παραμονή στη Θεσσαλονίκη, κρατήθηκε μυστική!

Στη σύσκεψη λοιπόν, όσοι παραβρέθηκαν πίεσαν τον τότε μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ να προκρίνει τη λύση Άγγελου Αναστασιάδη, με αποτέλεσμα αυτός να αλλάξει την απόφασή του, δεχόμενος την άποψη των Χαλβατζούλη, Κούδα, Καλύβα και να δώσει τα κλειδιά στον Αναστασιάδη, κάνοντας στροφή 360 μοιρών!

Όταν η απόφαση ανακοινώθηκε στον Ντελισάντι, αυτός εκνευρίστηκε πάρα πολύ και δήλωσε πως ναυαγεί η συμφωνία παραχώρησης με τη μορφή δανεισμού τριών παικτών από τη Γιουβέντους, απειλώντας μάλιστα τους παράγοντες του ΠΑΟΚ, λέγοντας πως «να το ξέρετε, κάποια στιγμή ο ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του τη Γιουβέντους»!
Παρά τα λεγόμενα του Ντελισάντι, η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τη Γιουβέντους συνεχίστηκε, καθώς ήρθαν στη Θεσσαλονίκη (χωρίς να ακουμπήσουν βέβαια!), οι Φοφανά, Σκαρντίνια και ο Σέρτζιο Βάττα για να οργανώσει τις ακαδημίες του συλλόγου! 

Το ίδιο διάστημα, ο Άγγελος Ανστασιάδης βρισκόταν στην Καλαμάτα, παρακολουθώντας τα μαθήματα της σχολής προπονητών και επεσήμανε σε όσους παράγοντες τον τηλεφώνησαν πως δεν μπορεί να λείψει ούτε μέρα από εκεί, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει να οργανώνει το προπονητικό τιμ.

Ο Αναστασιάδης έμεινε στον ΠΑΟΚ για δύο γεμάτες χρονιές με εξαιρετικά αποτελέσματα: Τη σεζόν 2002-2003, ο ΠΑΟΚ πήρε το Κύπελλο Ελλάδας και την επόμενη κατετάγη 3ος στο πρωτάθλημα παίρνοντας το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League. 

Ακολούθησε τη σεζόν 2004-2005, το φιάσκο με την υπόθεση του Λουκά Λιάσου και ο Αναστασιάδης έφυγε από την ομάδα μετά τις πρώτες δύο αγωνιστικές!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4