Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

14 Ιουνίου 2018

Ντουμπλάρισε τις νίκες επί του Απόλλωνα (1931)

Σαν σήμερα στις 14/6/1931, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στο γήπεδο του Ηρακλή τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 9η αγωνιστική της τελική φάσης του Πανελληνίου πρωταθλήματος, της περιόδου 1930-1931...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 3.000 θεατές, πήρε μια σημαντική νίκη, επικρατώντας της αθηναϊκής ομάδας με 2-0 (τη δεύτερη εκείνη τη σεζόν, καθώς δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε κερδίσει στο Ρουφ με 0-1)...

Τα γκολ της νίκης μας σημειώθηκαν μέσα σε ένα τετράλεπτο. Με τη νίκη αυτή ο ΠΑΟΚ βρέθηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας και ήλπιζε σε μια καλύτερη συνέχεια.

Η ομάδα μας μπήκε από την αρχή αποφασισμένη να ανοίξει το σκορ από νωρίς και ο Φρονιμίδης είχε από νωρίς δουλειά, καθώς στο 5' σταμάτησε το σουτ του Μπιμπλή και στο 10' τη σέντρα σουτ του Παπαϊορδανίδη.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο γήπεδο και στο 21' σημειώθηκε το 1-0. Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Λαζάρου στον Καβουρματζή, με τον τελευταίο με ωραία προσπάθεια να φτάνει προ του Φρονιμίδη και να τον πλασάρει εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ!
Τέσσερα λεπτά αργότερα (25'), ο Παπαϊρδανίδης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Παπαβασιλείου ανατρέποντας τον Παπαϊορδανίδη και το υπέδειξε ο διαιτητής Ασδέρης, έκανε το 2-0, δίνοντας σαφές προβάδισμα νίκης στην ομάδα μας.

Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για τον καταλογισμό του πέναλτι, απείλησαν με αποχώρηση, κάτι που αποφεύχθηκε με την παρέμβαση του συνοδού της ομάδας, Αναγνωστόπουλου!

Με το 2-0 σε βάρος της η αθηναϊκή ομάδα βγήκε στην επίθεση, είχε μια δύο καλές στιγμές ως τη λήξη του ημιχρόνου, όμως ο σταθερός Χαλκιάς, απέτρεψε τη μείωση του σκορ. 

Αμφίρροπο και ανοιχτό το παιχνίδι στην επανάληψη, ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο ομάδες, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές μετά τα μισά του δεύτερου ημιχρόνου και να χάνει προς το τέλος μια πολύ μεγάλη ευκαιρία με Μπιμπλή.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Παζάρογλου, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Παπαϊορδανίδης, Καβουρματζής, ενώ από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν οι Κοσματόπουλος, Μαυρομάτης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χαλκιάς, Παπαδόπουλος, Πυλορώφ, Πανίδης, Παζάρογλου, Πάγκαλος, Καβουρματζής, Λαζάρου, Μπιμπλής, Κωνσταντινίδης, Παπαϊορδανίδης.

Απόλλων Σμύρνης: Φρονιμίδης, Ναυπλιώτης, Χατζηβασιλείου, Κοσματόπουλος, Κηρήκος, Γκίκας, Μαυρομάτης, Δημητρίου, Παπαδημητρίου, Παρχαρίδης, Δαδίας.

* Το τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης της περιόδου 1930-1931, ενώ ξεκίνησε κανονικά διακόπηκε στα μέσα Δεκέμβρη (14/12/1930) με τον ΠΑΟΚ να βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 8 βαθμούς (ισόβαθμος του Άρη), έχοντας 4 νίκες και 1 ήττα, με τέρματα 19-12.

* Ο λόγος της διακοπής είχε να κάνει με τη διεξαγωγή τα πρωταθλήματος υπό μορφή εθνικής κατηγορίας (14 αγωνιστικές), στην οποία συμμετείχαν οκτώ ομάδες από τις τρεις ιδρυτικές Ενώσεις της ΕΠΟ: Αθήνας (3), Πειραιά (2) και Μακεδονίας (3).

* Από τον Βορρά συμμετείχαν ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής και ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 5η θέση με 12 βαθμούς σε 14 ματς (5 νίκες, 2 ισοπαλίες, 7 ήττες) με τέρματα 20-26. Τα 20 ασπρόμαυρα γκολ σημείωσαν οι: Παπαϊορδανίδης 7, Παζάρογλου 5, Ηλιάδης 3, Καβουρματζής 2, Ηλιάδης 1, Λαζάρου 1, Κωνσταντινίδης 1.

* Η σημαντικότερη νίκη ήρθε στις 21/6/1931, όταν στο γήπεδο του Άρη, διέλυσε τον μετέπειτα πρωταθλητή Ολυμπιακό με 3-0 (!) για την 10η αγωνιστική, δείχνοντάς του από τότε τι εστί Βορράς!

* Το ρόστερ του ΠΑΟΚ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα της περιόδου 1930-1931 αποτελούσαν οι: Παζάρογλου, Καβουρματζής, Παπαϊρδανίδης, Παπαδόπουλος, Λαζάρου, Ηλιάδης, Πάγκαλος, Χαλκιάς, Μαλαξόπουλος, Παπαδόπουλος, Πανίδης, Κωνσταντινίδης, Γρηγοριάδης, Πυλορώφ, Ετιέν, Ανδρεάδης, Γεωργιάδης, Βλάχου, Χλωρός, Μακαρονόπουλος, Στεργίου, Μαλαξόπουλος, Πετσώνης.

* Οι Παζάρογλου – Καβουρματζής, αγωνίστηκαν και στα 14 παιχνίδια του πρωταθλήματος!

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται η ομάδα του ΠΑΟΚ, στο γήπεδο του Παναθηναϊκού, στις 8/3/1931, πριν από τον αγώνα με την ΑΕΚ, που έληξε ισόπαλος 1-1. 
Διακρίνονται από αριστερά, όρθιοι: Ρ. Γκάσνερ (προπονητής), Ιορδ. Παπαϊορδανίδης, Γ. Μακαρονόπουλος, Γ. Καβουρματζής, Κ. Ανδρεάδης, Β. Ποζάρογλου, Γρηγοριάδης, Ν. Πανίδης, Ν. Φαρινόλας. Καθιστοί: Ι. Μαλαξόπουλος, Χ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Ρ. Ετιέν.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4