Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

08 Μαΐου 2018

Νίκησε τον Πανιώνιο στη Ρόδο (2000)

Σαν σήμερα στις 8/5/2000, ο τιμωρημένος ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στη Ρόδο τον Πανιώνιο, για την 31η αγωνιστική του πρωταθλήματος, της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 1.500 θεατές (1.288 τα εισιτήρια), εκ των οποίων 200 και περισσότεροι ήταν οπαδοί του ΠΑΟΚ, κέρδισε την αθηναϊκή ομάδα με 2-0, εκτίοντας τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του.
Ο ΠΑΟΚ παίζοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, πήρε μια σχετικά άνετη νίκη και ξαναμπήκε στο κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη! 

Η αθηναϊκή ομάδα ήταν ιδιαίτερα μαχητική στο πρώτο 45λεπτο, όταν και είχε μια δυο καλές στιγμές, χωρίς να δημιουργήσει πάντως την κλασική ευκαιρία.


Ο ΠΑΟΚ να απειλησε για πρώτη φορά στο 21', όταν ο Παλαμάρας απομάκρυνε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή της εστίας του, σε πλασέ του Ναλιτζή.

Στο 23' η σέντρα του Μπορμπόκη βρήκε τον Ναλιτζή, όμως η κεφαλιά του τελευταίου πέρασε άουτ.

Στο 32' ο Πανιώνιος ζήτησε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τετράτζε στον Κρίστιανσεν, με τον Βιαλλιάνο να λέει "παίζετε" και τους παίκτες του Εμβολιάδη να διαμαρτύρονται.

Στο 43', ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Ο Βασίλης Μπορμπόκης εκτέλεσε φάουλ από τα 25 μέτρα, η μπάλα χτύπησε στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Πουρλιοτόπουλου και στη συνέχεια αναπαύτηκε στα δίχτυα του!
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ να πανηγυρίζουν το γκολ του Μπορμπόκη στο 43'. 

Στο 56', ο Μπορμπόκης εκτέλεσε κόρνερ και ο Φρούσος με ωραία κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Πουρλιοτόπουλο. 

Στο 63', ο Φρούσος απέφυγε τον Πουρλιοτόπουλο, αλλά από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Πανιωνίου.

Η αθηναϊκή ομάδα στο υπόλοιπο του παιχνιδιού είχε με τη σειρά της δύο καλές ευκαιρίες, με τον Κρίστιανσεν στο 67' να εκτελεί φάουλ στο δοκάρι μας και τον Χασιώτη στο 78' να μην προλαβαίνει τη σέντρα του Τζιβελέκη αν και βρέθηκε προ του Σαμοτούλσκι!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Τετράτζε, Κωνσταντινίδης, Μπορμπόκης, ενώ από τον Πανιώνιο οι Μητσόπουλος, Ριμπέιρο, Κρίστιανσεν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Μπάγεβιτς): Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Κωνσταντινίδης, Κουλακιώτης, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Καφές, Νάγκμπε (63' Μαραγκός), Γεωργιάδης, Φρούσος (81' Φρούσος), Ναλιτζής (90' Μπράτιτς).

Πανιώνιος (Εμβολιάδης): Πουρλιοτόπουλος, Παπαδόπουλος (61' Τζιβελέκης), Μητσόπουλος, Γόγολος (80' Άλβες), Κλάεβιτς, Ριμπέιρο (67' Σοκολόφσκι), Κρίστιανσεν, Σαπουντζής, Σακελλαρίδης, Παλαμάρας, Χασιώτης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 31ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Σήμερα ήταν παιχνίδι που είχαν τους ίδιους στόχους. Παίχτηκε μέτριο ποδόσφαιρο και θα μπορούσαν και οι δύο αντίπαλοι να προσφέρουν περισσότερα. 

Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν στατικοί και είχαμε προβλήματα στο κέντρο με τα μαρκαρίσματα. Προσπαθήσαμε για το γκολ και ήταν πολύ θετικό για μας που το πετύχαμε λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι και δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες. Ο Πανιώνιος είχε ευκαιρίες και αν κατάφερνε να αξιοποιήσει κάποια από αυτές θα μας έφερνε σε δύσκολη θέση. Πιστεύω πως δεν έχει τελειώσει τίποτε όσον αφορά την έξοδο στην Ευρώπη και πιστεύω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Γιώργος Κουλακιώτης: «Δεν κάναμε το καλύτερο παιχνίδι που μπορούσαμε και φταίνε ορισμένα πράγματα για αυτό. Μπορούμε να κερδίσουμε την έξοδό μας στην Ευρώπη. Μπορούμε να δώσουμε περισσότερα σαν ομάδα και θα το δείξουμε πολύ καλά την επόμενη αγωνιστική» (διπλό στη Ριζούπολη, 3-4).

* Μπορεί οι θεατές στο γήπεδο να ήταν λίγοι, όμως ο Δικέφαλος είχε τη συμπαράσταση 200 περίπου οπαδών του.

Οι ΠΑΟΚτσήδες του νησιού από μέρες πριν, οργανώθηκαν, συσπειρώθηκαν και έκαναν δυναμική παρουσία στο παιχνίδι που βοήθησε την ομάδα για να φτάσει στη νίκη.

Αυτή η παρουσία τους αποτέλεσε και την σπίθα που χρειαζόταν, για την ίδρυση του συνδέσμου του ΠΑΟΚ στη Ρόδο, 2 περίπου μήνες μετά.  Το Club ΠΑΟΚ Ρόδου.

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

* Στην αρχική εικόνα οι 200 περίπου οπαδοί του ΠΑΟΚ στην Ρόδο, κατά την είσοδο των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4