Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

31 Μαΐου 2018

Χωρίς αρχή και τέλος στη Λεωφόρο (2015)

Σαν σήμερα στις 31/5/2015, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό, σε παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής των Play Offs, της Super League, της περιόδου 2014-2015...

Ο ΠΑΟΚ μπροστά σε 15.000 θεατές (12.964 τα εισιτήρια), με τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο του, έχασε στη Λεωφόρο, από τον Παναθηναϊκό με 2-0... Σε έναν ακόμη τελικό η ομάδα ήταν τραγική και έχασε με κάτω τα χέρια. Μηδενική η βοήθεια από τον πάγκο!

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ παράταξε τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, Σκόνδρα, Κόστα, Βίτορ, Τζαβέλλα, στην άμυνα, στα χαφ ο Μαντούρο, ο Κάτσε, ο Κίτσιου και ο Σαββίδης ενώ στην επίθεση ξεκίνησαν ο Κουλούρης και ο Περέιρα.

Ο ΓΧ παρουσίασε μια ομάδα με ενισχυμένο κέντρο και κυρίως τον άξονα θέλοντας να δυσκολέψει την ανάπτυξη του Παναθηναϊκού. Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επέλεξε να παίξει με ρόμβο (με κάτι τέτοιο έμοιαζε η διάταξη), ένα σχήμα που είχαμε να το δούμε πολλούς μήνες και όταν το είδαμε δεν περπάτησε...
Οι γηπεδούχοι μόλις στο 10ό λεπτό, άνοιξαν το σκορ με τον Μαυρία. Προηγήθηκε δυνατό σουτ του Πράνιτς, εξαιρετική επέμβαση του Ιτάνζ, η μπάλα πήγε στο κάθετο δοκάρι και από κοντά ο Μαυρίας άνοιξε το σκορ, επωφελούμενος του ότι η άμυνα του ΠΑΟΚ ... κόλλησε!

Στο 28', λάθος του Μαντούρο το εκμεταλλεύτηκε ο Καρέλης και σε δεύτερο χρόνο σκόραρε κάνοντας το 2-0. Εικόνα διάλυσης παρουσίαζε ο ΠΑΟΚ, που έτσι και αλλιώς επιθετικά εδώ και βδομάδες δεν μπορούσε, αλλά και αμυντικά ... παραπατούσε!

Παθητικότατο παιχνίδι και πάλι από την ομάδα, ένα έργο που το είδαμε πολλάκις εκείνη τη σεζόν, με πάρα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, με παίκτες χωρίς ενέργεια, με έναν προπονητή που απορούσαμε τι είχε να δώσει στην ομάδα!

Το ημίχρονο τελείωσε 2-0, ο ΠΑΟΚ ήξερε πως ο Αστέρας νωρίτερα είχε πάρει το τρίποντο και σκαρφάλωσε στη 2η θέση, αλλά ουδείς φαίνεται πως νοιαζόταν για αυτό, τόσο από τους παίκτες που έπαιζαν όσο και από τον πάγκο...

Η πρώτη κίνηση του ΓΧ ήταν η είσοδος του Ρατς στο 58' στη θέση του Τζαβέλλα (υπήρχαν αρκετοί χειρότεροι στην 11άδα!), ενώ πέντε λεπτά αργότερα μπήκε ο Κωνσταντινίδης στη θέση του Κίτσιου ...

Στο 67' ο Κυριάκος Σαββίδης έπιασε πολύ καλό σουτ, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Στιλ, στην καλύτερη τελική προσπάθεια του Δικεφάλου στο ματς.

Με την ψυχολογία στα τάρταρα και το σκορ σε βάρος τους, οι παίκτες του ΠΑΟΚ παρουσίασαν ελαφρώς καλύτερη εικόνα στην επανάληψη, χωρίς όμως να δείχνουν πως μπορούσαν να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Ο Παναθηναϊκός ήταν από εκείνη τη μέρα στα προκριματικά του Champions League και ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη (με άπαντες πληρωμένους και την ομάδα χωρίς χρέη), να έχει κρίση ταυτότητας και η διαχείρισή της να έχει αφεθεί στα χέρια του ΓΧ.
Οι συνθέσεις:

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος (81' Μαρινάκης), Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Κουτρουμπής (67' Δώνης), Πράνιτς, Ζέκα, Νίνης, Μαυρίας, Καρέλης (56' Μπεργκ). 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας (58' Ρατς), Μαντούρο, Κίτσιου (62' Κωνσταντινίδης), Κάτσε, Σαββίδης (81' Πούγγουρας), Περέιρα, Κουλούρης.
Ο Γιώργος Γεωργιάδης στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα της Λεωφόρου, πέρασε στα ψιλά την ήττα και έδωσε έμφαση στα ματς που ακολουθούν...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση δήλωσε: "Δεν έχουμε να πούμε πολλά για το σημερινό παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από εμάς και κέρδισε δίκαια. Του δίνω συγχαρητήρια για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης. 

Παρουσιάστηκε πολύ δυνατός μετά από ένα δύσκολο δίμηνο στο πρωτάθλημα. Το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν το κρισιμότερο για τον ΠΑΟΚ (!!!). Τα κρισιμότερα είναι τα δύο που ακολουθούν και θα προετοιμαστούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης με τον Ατρόμητο".

Όσο για τις επιλογές του σημείωσε: "Αν και δεν έχουμε πολλές επιλογές, λόγω των αρκετών τραυματιών, χρησιμοποιήσαμε όσα από τα νέα παιδιά ήταν διαθέσιμα. Επαναλαμβάνω πως το σημερινό παιχνίδι δεν ήταν το κρίσιμο για τον ΠΑΟΚ".

Σε ερώτηση τι μπορεί να αλλάξει ενόψει του δύσκολου αγώνα με τον Ατρόμητο δήλωσε: "Το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι ένα διαφορετικό. Και με Ατρόμητο εκτός αλλά και με τον Αστέρα στην έδρα μας δεν ήμασταν κατώτεροι. Ελπίζω ότι οι παίκτες θα αντιληφθούν την κρισιμότητα του παιχνιδιού και θα μπορέσουμε να πάρουμε τη νίκη. Έχουμε να δώσουμε δύο παιχνίδια σε τρεις μέρες και θα επικεντρώσουμε όλη μας την προσπάθεια σε αυτά".

Σχολιάζοντας το ότι ο Παναθηναϊκός κέρδισε φέτος όλα τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τόνισε: "Όχι μόνο απέναντι στον Παναθηναϊκό αλλά και απέναντι στον Ατρόμητο και τον Αστέρα δεν έχουμε φέτος τα καλύτερα αποτελέσματα. Δεν πρέπει να σταθούμε στο σημερινό παιχνίδι, αλλά πρώτα στον αγώνα της Τετάρτης και στη συνέχεια στο ματς που έρχεται την Κυριακή στην Τρίπολη".

Τέλος ρωτήθηκε αν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, καθώς το μόνο που θυμίζει ΠΑΟΚ είναι η φανέλα, απάντησε: " Άλλη ερώτηση"!!!
Ο Κυριάκος Σαββίδης μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, σε δηλώσεις του επεσήμανε πως ο στόχος της ομάδας είναι πλέον η 2η θέση στα Play Offs...

Aναλυτικά τα όσα είπε:

Η άποψή του για το παιχνίδι: "Δεχτήκαμε ένα γρήγορο γκολ και στη συνέχεια χάσαμε την αγωνιστική ισορροπία μας. Δεν μας έβγαιναν τα μαρκαρίσματα, αλλά τα έχει αυτά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να συνεχίσουμε. Στόχος μας είναι πλέον η 2η θέση. Μπροστά μας είναι το ματς με τον Ατρόμητο". 

Σε ερώτηση για την εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, απάντησε: "Δεν μπορώ να καταλάβω τι λειτουργεί λάθος και παρουσιάζουμε αυτή την εικόνα. Δεν είμαι εγώ εκείνος που θα κρίνει το γιατί. Αυτό που έχω να πω είναι πως θα πρέπει να προσπαθήσουμε για να έρθουν τα αποτελέσματα που θέλουμε στη συνέχεια. Είμαστε υποχρεωμένοι να παλέψουμε και στα δύο παιχνίδια που ακολουθούν".

Όσο για τον τραυματισμό του, δήλωσε: "Είναι μια κράμπα στο αριστερό πόδι και ένα χτύπημα λίγο πάνω από τον αστράγαλο. Δέχθηκα ένα δυνατό χτύπημα πάνω στη φάση, αλλά δεν δείχνει να είναι κάτι σοβαρό".
Ο Εργκούς Κάτσε αναφέρθηκε στα αγωνιστικά προβλήματα του ΠΑΟΚ, αλλά και στη ανάγκη να κατακτήσει η ομάδα την δεύτερη θέση στα play offs.

"Δεν μπήκαμε καλά στο παιχνίδι. Έχουμε κάνει τέσσερα ματς στα οποία δεν πήραμε θετικό αποτέλεσμα. Στα δύο ήμασταν λίγο άτυχοι και πλέον μένουν άλλα δύο που είναι τελικοί για εμάς και θα πρέπει να κερδίσουμε".

Για την κακή εικόνα του ΠΑΟΚ στα Play Off, δήλωσε: "Πολλοί παίκτες είναι κουρασμένοι στα τελευταία παιχνίδια. Έχουμε και πολλούς τραυματίες. Μας μένουν δύο τελικοί και θέλουμε την δεύτερη θέση, γιατί μετά θα έχουμε πρόβλημα καθώς θα ξεκινήσουμε πολύ νωρίς προετοιμασία και κάποιοι που παίζουμε με τις Εθνικές ομάδες δεν θα έχουμε χρόνο ξεκούρασης".

Όσο για τη συνέχεια, πρόσθεσε: "Είναι στο χέρι μας να τα αλλάξουμε όλα! Εμείς φταίμε για ότι έχει γίνει ως τώρα, εμείς είμαστε πρέπει να το αλλάξουμε. Είπαμε μένουν δύο παιχνίδια και θα πρέπει να τα κερδίσουμε".
Ο Μιγκέλ Βίτορ, τόνισε πως η ομάδα πρέπει να πάρει τη νίκη στα δύο παιχνίδια που απομένουν...

Αναλυτικά τα όσα είπε: 

Για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά τον τραυματισμό του δήλωσε: "Προσωπικά αισθάνομαι καλά, αυτό είναι το θετικό για μένα από αυτό το παιχνίδι, ότι δηλαδή δεν είχα πρόβλημα στο σημείο του τραυματισμού μου."

Σε ότι αφορά το ματς: "Ξεκινήσαμε πάρα πολύ άσχημα, ουσιαστικά δώσαμε το παιχνίδι στον αντίπαλο, κάναμε πολλά λάθη και ο Παναθηναϊκός από αυτά τα λάθη σκόραρε δύο γκολ. 

Στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε να αλλάξουμε κάποια πράγματα, ξέρουμε ότι η προσπάθεια δεν ήταν αρκετή και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Είμαστε πολύ απογοητευμένοι για αυτό. 

Πλέον πρέπει να πάμε να πάρουμε τις δύο νίκες στα δύο παιχνίδια που απομένουν για να κλείσει η σεζόν, ώστε να καταφέρουμε να πάρουμε τη δεύτερη θέση. Ξέρουμε ότι δεν είναι το καλύτερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε γιατί έχουμε πολύ περισσότερες δυνατότητες, αλλά είναι ο τελευταίος στόχος που μας έχει απομείνει".

Σε ερώτηση αν υπάρχει ελπίδα για να αλλάξει η εικόνα της ομάδας σημείωσε: "Εμείς πρέπει να πάρουμε τη νίκη και εάν είμαστε αυτοί που πρέπει θα τα καταφέρουμε, είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4