Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

01 Μαΐου 2018

Άθλος του ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο (1988)

Σαν σήμερα στις 1/5/1988, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον ΟΦΗ, σε παιχνίδι της 29ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 1987-1988...

Ο Δικέφαλος με τον Μιχάλη Μπέλλη στον πάγκο του, μπροστά σε 7.000 θεατές (5.902 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 2-2, αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ ως το 87' της αναμέτρησης.

Ο αγώνας έγινε στο «Γεντί Κουλέ» κάτω από καταρρακτώδη βροχή και οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, διάστημα στο οποίο προηγήθηκαν με 2-0, με γκολ που σημείωσαν οι Βέρα στο 33' με κεφαλιά και Παπαβασιλείου στο 39' με πέναλτι.

Ο ΟΦΗ βρέθηκε κοντά στο γκολ στο 2' και 22' με τον Σαμαρά, στο 4' και 24' με τον Βλαστό και τον Περσία στο 23'.

Στο 30', ακυρώθηκε κακώς γκολ του ΠΑΟΚ, όταν ο Καρασαββίδης μετά από μπαλιά του Μαυρομάτη πέρασε τον Σηφάκη, από πλάγια γύρισε την μπάλα στον Αλεξανδρίδη και αυτός από κοντά σκόραρε! Το γκολ ακυρώθηκε καθώς υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ ο Μπορμπόκης!

Το σκορ άνοιξε στο 33΄όταν Παπαβασιλείου εκτέλεσε φάουλ, ο Βλαστός γύρισε την μπάλα με κεφαλιά στον Βέρα και αυτός με νέα κοντινή κεφαλιά σημείωσε το 1-0.

Στο 39', ο Λεοντιάδης ανέτρεψε τον Πατεμτζή (πολύ αυστηρό) και ο Παπαβασιλείου μετέτρεψε σε γκολ το πέναλτι που υπέδειξε ο Πειραιώτης ρέφερι Κώστας Δημητριάδης.
Ο ΠΑΟΚ φάνηκε επιθετικά στο 41', όταν ο Γκουλής απέκρουσε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Αλεξανδρίδη.

Τρία λεπτά αργότερα (44') ο Γκιτσιούδης εξουδετέρωσε δύσκολα το σουτ του Βλαστού!

Ο ΠΑΟΚ μείωσε το σκορ στο 50', όταν ο Καρασαββίδης με μπαλιά τρύπα βρήκε τον Μπορμπόκη, αυτός ανατράπηκε καθαρά από τον Βάβουλα και ο Μαυρομάτης ευστόχησε κάνοντας το 2-1.

Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που κυριάρχησε στο γήπεδο, ο ΟΦΗ είχε πολλά προβλήματα στην ανάπτυξή του και στο 87' ο Παπαϊωάννου εκτέλεσε κόρνερ (διαμαρτυρήθηκαν για άουτ οι γηπεδούχοι) και ο προωθημένος Μαυρέας με κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2!
 
Στο 89' ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία να δραπετεύσει με διπλό από την Κρήτη, όταν ο Καρασαββίδης πήρε την μπαλιά του Μπάνον, σούταρε αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σηφάκη!

Ο Δικέφαλος ζήτησε στο 2ο ημίχρονο πέναλτι, όταν μετά από κόρνερ του Αλεξανδρίδη, ο Ανδρεανίδης έσπρωξε τον Μπορμπόκη, με τον Δημητριάδη να δείχνει «παίζετε», σε μια φάση στην οποία υπήρχε ξεκάθαρη παράβαση!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μαυρέας, Καραγεςωργίου, Μήτογλου και από τον ΟΦΗ οι Γκουλής, Νιόμπλιας, Περσίας, Βέρα.

Οι συνθέσεις:

ΟΦΗ (Γκέραρντ): Σηφάκης, Βάβουλας, Γκουλής, Ανδρεανίδης, Ίσης, Πατεμτζής (76' Νιόμπλιας), Περσίας, Βέρα, Βλαστός, Παπαβασιλείου, Σαμαράς (73' Χαραλαμπίδης)

ΠΑΟΚ (Μπέλλης): Γκιτσιούδης, Καραγεωργίου, Μαυρέας, Μαλιούφας, Μήτογλου, Μαυρομάτης (69' Μπάνον), Μπορμπόκης, Σκαρτάδος, Καρασαββίδης, Λεοντιάδης (76' Παπαϊωάννου), Αλεξανδρίδης

Δηλώσεις:

Μιχάλης Μπέλλης: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την ψυχραιμία που έδειξαν στο 2ο ημίχρονο και ανέτρεψαν το σκορ!

Είναι αποτυχία που δε νικήσαμε αφού στο 89' χάσαμε μεγάλη ευκαιρία. Ο βαθμός είναι μεγάλη υπόθεση αφού έγινε στο πιο κρίσιμο παιχνίδι για φέτος, με έναν μεγάλο αντίπαλο. Επισφραγίζει τις προσπάθειες για τη δημιουργία μεγάλης ομάδας και η επιτυχία αυτή είναι υποθήκη για το μέλλον.

Στο πέναλτι του ΟΦΗ ο Πατεμτζής έκανε θέατρο, ενώ καθαρό πέναλτι δε δόθηκε σε εμάς. Η έξοδος στην Ευρώπη ουσιαστικά έχει εξασφαλιστεί. Το πέναλτι ζήτησα να το εκτελέσει ο Σκαρτάδος, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί!»
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1987 -1988, τερμάτισε στην 3η θέση έχοντας 39 βαθμούς. Η χρονιά ξεκίνησε με τον Τάις Λίμπρεχτς (10 παιχνίδια) για να συνεχιστεί με τον Μπέλλη (20 παιχνίδια), καθώς τον Γενάρη ο τότε πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Χάρης Σαββίδης, πούλησε πακέτο στον Ολυμπιακό του Κοσκωτά, τους Μπανιώτη - Λίμπρεχτς, εισπράττοντας συνολικά 100.000.000 εκατομμύρια δρχ...

* Η συνολική εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: 17 νίκες, 5 ισοπαλίες, 8 ήττες, με τέρματα 60-27. Η νίκη έδινε 2 βαθμούς, η ισοπαλία 1 και η ήττα φυσικά κανέναν!
* Στην παραπάνω εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1987-1988. Όρθιοι από αριστερά: Σίγγας, Μήτογλου, Λεοντιάδης, Μπάνον, Μαυρέας, Γκιτσιούδης. Καθιστοί: Λαγωνίδης, Μαυρομάτης, Αλεξανδρίδης, Μπορμπόκης, Καρεγεωργίου.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4