Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Μαΐου 2018

Βαριά ήττα στην παράταση (1964)

Σαν σήμερα στις 24/5/1964, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΚ, για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1963-1964...

Ο Δικέφαλος με τον Γκεόργκι Μπαμπολτσάι στον πάγκο του, γνώρισε την ήττα με 0-3, δεχόμενος όλα τα γκολ στην παράταση της αναμέτρησης!

Το παιχνίδι ήταν ισορροπημένο στο πρώτο 20λεπτο, με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται δυνατές στη μεσαία γραμμή και τον ΠΑΟΚ να δείχνει αποφασισμένος να πάρει την πρόκριση, έχοντας και τη συμπαράσταση του κόσμου του! 

Μετά το καλό ξεκίνημα, η μεσοεπιθετική μας πεντάδα (Κούδας, Αποστολίδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Αποστολίδης), απογοήτευσε …

Καθοριστικό ρόλο στην μέτρια εικόνα του ΠΑΟΚ, μετά το 20', έπαιξε ένας τραυματισμός στο χέρι, του Λιτόπουλου, ο οποίος από εκείνο το σημείο και μετά έπαιζε συγκρατημένα και με μεγάλη προσοχή…

Ραπτόπουλος, Δούκας και Μπίζας κάλυψαν σε μεγάλο βαθμό το κενό του, ενώ η μεσαία μας γραμμή με τους Μουρατίδη – Νικολαΐδη, κέρδισε κατά κράτος την αντίστοιχη της αθηναϊκής ομάδας και ουσιαστικά αυτή κράτησε τον ΠΑΟΚ στο ματς μέχρι το τελευταίο σφύριγμα της κανονικής διάρκειας του παιχνιδιού από τον Ελβετό διαιτητή Τζούμπερ.

Στο 3' ο Σεραφείδης απογειώθηκε και κατέβασε το εξαιρετικό σουτ του Νικολαΐδη, ενώ στο 12’ μετά από σέντρα του Παπαδόπουλου, ο Αποστολίδης νίκησε στον αέρα τον Σεραφείδη, όμως η κεφαλιά του σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι! 

Λίγο αργότερα ο Μπίζας απέκρουσε το σουτ του Παπαγεωργίου πέφτοντας στη γωνία του, ενώ ίδια τύχη είχε και ένα φάουλ που εκτέλεσε στο 52’ ο ίδιος παίκτης.

Όπως γίνεται αντιληπτό οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες έβγαιναν με το σταγονόμετρο και έτσι μοιραία οδηγηθήκαμε στην παράταση. 

Στο 96’ η ΑΕΚ άνοιξε το σκορ με τον Παπαγεωργίου να σουτάρει, η μπάλα χτύπησε στο κάθετο δοκάρι μας και επιστρέφοντας στον αγωνιστικό χώρο, ο Νεστορίδης με πλασέ την έστειλε στα δίχτυα.

Το 0-2 σημειώθηκε στο 118’ με σουτ του Παπαϊωάννου (αρχική εικόνα), για να γραφτεί το τελικό 0-3 στην εκπνοή της ημίωρης παράτασης από τον Πετρίδη… 

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Μπίζας, Ραπτόουλος, Νικολαΐδης και από την ΑΕΚ οι Σοφιανίδης, Νεστορίδης, Σκευοφύλακας.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μπίζας, Δούκας, Λιτόπουλος, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Νικολαΐδης, Παπαδόπουλος, Κούδας, Αποστολίδης, Γιακουμής, Λέανδρος.

ΑΕΚ: Σεραφείδης, Αναστασιάδης, Παπαποστόλου, Σοφιανίδης, Ιορδάνου, Σκευοφύλακας, Σταματιάδης, Παπαγεωργίου, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου, Πετρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4