Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Μαΐου 2018

Απογοήτευσε με ήττα, στην πρόβα τελικού (2001)

Σαν σήμερα στις 6/5/2001, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 28ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2000-2001...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές (μόλις 1.492 τα εισιτήρια), γνώρισε αναπάντεχη ήττα με 1-2, λίγες μέρες πριν τον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με τον Ολυμπιακό.

Μόλις στο 6' ο Ιωνικός προηγήθηκε στο σκορ, όταν από λάθος του Βενετίδη που προσπάθησε να βρει τον Αμπονσά, επωφελήθηκε ο Κουρμπέλο και πλάσαρε εύστοχα τον Κόβιτς.

Στο 14', ο Ναλιτζής από μπαλιά του Καφέ βγήκε τετ α τετ με τον Βενιαμίν, ο επιθετικός προσπάθησε να τον ντριπλάρει, όμως ο Βενιαμίν του πήρε την μπάλα μέσα από τα πόδια!

Στο 25' ο Γεωργιάδης βρήκε τον Οκκά, αυτός όμως από το ύψος της μικρής περιοχής σούταρε άουτ, σε μια πολύ καλή ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ!
Ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση, αλλά στο 45ο λεπτό ο Κομπαγιάσι μπήκε στην περιοχή μας, έπεσε κάτω ΜΟΝΟΣ του, ξεγέλασε όμως τον Ντόβα που έδειξε την άσπρη βούλα. Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Κουρμπέλο γράφοντας το 0-2...

Με την έναρξη της επανάληψης, στο 47', ο Μπορμπόκης σέντραρε και ο Αμπονσά με κεφαλιά μείωσε σε 1-2. 

Στο δίλεπτο 59' – 61' ο Κόβιτς σταμάτησε τις προσπάθειες των Βιλανάκη – Κομπαγιάσι και στο 70' το σουτ του Γεωργιάδη τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Ιωνικού!

Ίδια τύχη είχε το σουτ του Κομπαγιάσι στις καθυστερήσεις, με την μπάλα να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι μας, στην τελευταία σημαντική φάση του ματς.

Το σφύριγμα της λήξης από τον Ντόβα, έφερε έντονες αποδοκιμασίες από τον κόσμο προς τους παίκτες και τον προπονητή, στο παιχνίδι που αποτελούσε πρόβα τζενεράλε για τον τελικό της 12ης Μαΐου!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Κόβιτς, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Κατσιαμπής (53΄Κουλακιώτης), Αμπονσά, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής, Γεωργιάδης, Καφές, Οκκάς (6ο' Σπάσιτς), Τετράτζε (73' Φουτσίνι)

Ιωνικός: Βενιαμίν, Χάουγκλαντ, Μάντζος, Ξανθόπουλος, Βλάχος (86' Γυριχίδης), Μπρούστερ, Κομπαγιάσι, Βιλανάκης, Ντελγκάδο, Κουρμπέλο, Μικές

Η βαθμολογία μετά την 28η αγωνιστική...
Δηλώσεις Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Είναι αλήθεια ότι είχαμε το μυαλό μας στον τελικό και στο 2ο ημίχρονο δεν είχαμε το καθαρό μυαλό να ανατρέψουμε το 0-2. 
Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στον ΠΑΟΚ είπα ότι είμαι περήφανος για φιλάθλους της ομάδας μας, αλλά δε θα ανεχτώ όσα έγιναν σήμερα», αυτά είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ και αποχώρησε από τη συνέντευξη τύπου, ζητώντας συγγνώμη από τον Μπλαχίν...

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται ο Κουρμπέλο να σημειώνει το 0-1 στο 6', με τον Αμπονσά να μην προλαβαίνει να επέμβει!

* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 2000-2001, τερμάτισε στην 4η θέση, με 51 βαθμούς (14 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες), τέρματα 66-48, έχοντας στον πάγκο του και στα 30 παιχνίδια τον Ντούσαν Μπάγεβιτς.

* Ο Σέρβος τεχνικός παρέμεινε στην ομάδα και την επόμενη σεζόν (2001-2002), ενώ ήταν προπονητής του ΠΑΟΚ για 21 ματς και τη σεζόν 1999-2000, μετρώντας συνολικά σε 77 παιχνίδια πρωταθλήματος: 37 νίκες - 22 ισοπαλίες - 18 ήττες.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4