Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Απριλίου 2018

Ισοπαλία στη Νεάπολη για τον μέτριο ΠΑΟΚ (2005)

Σαν σήμερα στις 23/4/2005, ημέρα Σάββατο, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νεάπολη τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, της περιόδου 2004-2005...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Καραγεωργίου στον πάγκο του, μπροστά σε (θεατές), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, αν και προηγηθήκαμε στο σκορ στο 7' με τον Σαλπιγγίδη.

Η φάση ξεκίνησε από φάουλ που εκτέλεσε ο Φουτσίνι από τα αριστερά, ο Μπεκιάι απέκρουσε και ο Σαλπιγγίδης που παρακολουθούσε τη φάση σκόραρε. 

Στο 28' ο Σαλπιγγίδης δεν πρόλαβε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά μετά ωραία σέντρα του Θεοδωρίδη και στην επανάληψη η άνοδος των γηπεδούχων συνδυάστηκε από καλές επιθετικές στιγμές για αυτούς, αλλά και την ισοφάριση στο 70'.
Ο Ουκάρ έκλεψε την μπάλα από τον Ζησόπουλο, πάσαρε στον Γκούτμαν που απέφυγε τον Φερνάντες και σημείωσε το 1-1 (αρχική εικόνα), ένα αποτέλεσμα που δεν άλλαξε ως το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Στυλιαρά.

Ο Ιωνικός είχε άλλες δύο καλές στιγμές, με τους Γκούτμαν στο 72' και Νατσούρα στο 87', για να πάρει τη νίκη!

Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Σαλπιγγίδης, Φουτσίνι, Θεοδωρίδης, και Μέγκαχεντ ενώ από τον Ιωνικό οι Γκούτμαν, Ουκάρ και Ζίβκοβιτς. 

Ο ΠΑΟΚ με την ισοπαλία αυτή έφτασε στους 45 βαθμούς στο πρωτάθλημα (39-32 τα τέρματα ως εκείνη την αγωνιστική) και παρέμεινε προσωρινά στην 4η θέση, καθώς μια μέρα μετά μας προσπέρασε η Ξάνθη (46 βαθμοί), που κέρδισε 1-0 τον Ηρακλή.
Οι συνθέσεις:

Ιωνικός (Βλάχος): Μπεκιάι, Τσιμπλίδης (6' Ρόκας), Οφρυδόπουλος, Ουκάρ, Βουρεξάκης, Γκούτμαν (77' Νατσιούρας), Λετιέρι, Μακόρ (59' Ζίβκοβιτς), Γαβριλόπουλος, Κοΐμπρα.

ΠΑΟΚ (Καραγεωργίου): Φερναντές, Εγκωμίτης, Καρυπίδης, Μέγκαχεντ (65' Γιασεμάκης), Κουτσόπουλος, Φουτσίνι (81' Ζαβαντίας), Ανδράλας, Ζησόπουλος (76' Βαγγελής), Θεοδωρίδης, Μίετσελ, Σαλπιγγίδης.

Δηλώσεις:

Νίκος Καραγεωργίου: «Όταν έχεις στο δυναμικό 25 παίκτες και είσαι σε μια μεγάλη ομάδα όπως είναι ο ΠΑΟΚ, όλοι οι παίκτες πρέπει να είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να προσφέρουν. 

Δεν τίθεται λοιπόν θέμα ευκαιριών, αλλά επαναλαμβάνω πως άπαντες πρέπει να είναι έτοιμοι να προσφέρουν όταν κληθούν. Το παιχνίδι δεν ήταν ούτε καλό ούτε κακό. Έπαιξε και οι δύο ομάδες να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο, αφού δεν υπήρχε βαθμολογική πίεση. 

Ευτυχήσαμε να προηγηθούμε γρήγορα με το γκολ του Σαλπιγγίδη και εκεί πίστεψα ότι μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Είχαμε στη συνέχεια ακόμη μία άτυχη στιγμή, όπως συμβαίνει συνέχεια από την ώρα που ανέλαβα τον ΠΑΟΚ και έγινε το 1-1. 

Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο αν δούμε την προσπάθεια των παικτών και από τις δύο πλευρές. Ο Γιασεμή είχε ζεσταθεί για να περάσει στη φυσική του θέση, όμως ο τραυματισμός του Μέγκαχεντ μας άλλαξε τα πλάνα! Ο Ουντέζε όλη την εβδομάδα δεν είχε προπονηθεί καλά και οι γιατροί του σύστησαν να μην αγωνιστεί».

Ντάνι Φερνάντες: «Είμαι ευχαριστημένος που αγωνίστηκα στο σημερινό παιχνίδι, έπρεπε να παίξουμε καλύτερα για να φτάσουμε στη νίκη».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Δεν πρέπει να μένουμε στο ποιος σκόραρε ή πόσα γκολ έχω πετύχει, το θέμα ήταν το γκολ να έπιανε τόπο, να παίρναμε τους τρεις βαθμούς. Αυτό θέλαμε, αυτός ήταν ο σκοπός μας αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε».

* Τη σεζόν 2004-2005, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση, συγκεντρώνοντας σε 30 ματς, 46 βαθμούς, με 13 νίκες - 7 ισοπαλίες - 10 ήττες. Τέρματα 43-39.

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο μας (2 παιχνίδια, 1 νίκη - 1 ήττα), ακολούθησε ο ... Ρολφ Φρίγκερ (16 ματς, 6 νίκες - 4 ισοπαλίες - 6 ήττες) και ολοκληρώθηκε με τον Νίκο Καραγεωργίου (12 ματς, 6 νίκες - 3 ισοπαλίες - 3 ήττες).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4