Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Απριλίου 2018

Πανωλεθρία στη Νεάπολη από τον Ιωνικό (2003)

Σαν σήμερα στις 5/4/2003, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νεάπολη τον Ιωνικό, σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003 ...

Ο Δικέφαλος με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο του, μπροστά σε 500 θεατές (487 τα εισιτήρια), γνώρισε πραγματική πανωλεθρία χάνοντας από την αθηναϊκή ομάδα με το απίστευτο 4-0!

Οι γηπεδούχοι εκείνο το Σάββατο, πέτυχαν όσα γκολ δεν είχαν σημειώσει στην έδρα τους σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια που έδωσαν εκείνη τη σεζόν στη Νεάπολη! 

Η εικόνα του αγώνα στο πρώτο μισάωρο δεν προδίκαζε σε καμιά περίπτωση μια τέτοια εξέλιξη, καθώς ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο ματς και έχασε μια καλή ευκαιρία με το Οκκά στο 8’ και είχε μία επικίνδυνη σέντρα σουτ του Καφέ στο 21’, για να έρθει στο 28' ο Μακόρ να ανοίξει το σκορ μετά από πάσα του Μαρκομιχάλη.

Λίγο πριν ακουστεί τα σφύριγμα του … Μποροβήλου για να πάνε οι ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα, ο Σαλπιγγίδης στο 44’ και ο Καραδήμος στο 45’, έχασαν καλές ευκαιρίες για να φέρουν το ματς στα ίσα και να δώσουν άλλο χρώμα στην αναμέτρηση…

Στο 56', ο Ετορί εκτέλεσε φάουλ και ο Ξανθόπουλος με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 2-0 και δύο λεπτά αργότερα (58') ο Μακόρ έκανε από κοντά το 3-0, αν και στο κοντρόλ του Μαρκομιχάλη που έβγαλε τη ασίστ στον σκόρερ, υπήρχε ξεκάθαρα χέρι που ο Μποροβήλος το έκανε γαργάρα…

Ο ΠΑΟΚ βρισκόταν σε τρικυμία και στο 61', ο Ξανθόπουλος και πάλι ξεχασμένος από την άμυνά μας, δε δυσκολεύτηκε από κοντά με κεφαλιά και πάλι να ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0! Απίστευτο και όμως αληθινό…

Στο τελευταίο μισάωρο, ο ΠΑΟΚ μη έχοντας τίποτε να χάσει βγήκε μαζικά στην επίθεση, είχε μια καλή ευκαιρία στο 77’ με τον Οκκά να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι των γηπεδούχων και στο 79’ ο Μποροβήλος έδωσε πέναλτι σε χέρι του Οφρυδόπουλου. Το εκτέλεσε ο Γεωργιάδης, αλλά ο Πάριζεκ απέκρουσε.

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Κούτσης και Κουκιέλκα (όσο αγωνίστηκε), με τον Ιωνικό του Γιάτσεκ Γκμοχ να μην έχει υστερήσαντα κυρίως στην επανάληψη.

Η σύνθεση του ΠΑΟΚ: Ατματσίδης, Φουτσίνι, Αμπονσά, Χασιώτης, Καραδήμος (65’ Θεοδωρίδης) Κουκιέλκα (40’ Σαλπιγγίδης), Μάρκος (46’ Νάστος), Καφές, Κούτσης, Οκκάς, Γεωργιάδης.

Δηλώσεις Άγγελου Αναστασιάδη: «Μετά από τέτοια ήττα δεν μπορείς να πεις πολλά! Και μάλιστα με τον τρόπο με τον οποίον ήρθε αυτή η ήττα. Εμείς είχαμε τις ευκαιρίες, ο Ιωνικός σημείωνε γκολ. Παρότι γνωρίζαμε ότι οι στημένες φάσεις είναι η δύναμη του Ιωνικού, δεν μπορέσουμε να αποφύγουμε τα γκολ. 

Με αυτά που λέω δε θέλω να μειώσω τη νίκη του Ιωνικού. Σε όλες τις φάσεις μαρκάραμε με τα μάτια. Θα πάρω σοβαρά μέτρα, δε θέλω να πω τίποτε εν βρασμώ! Λίγοι ποδοσφαιριστές καταλαβαίνουν πόσο άσχημο είναι αυτό το αποτέλεσμα. Δεν ψάχνω καμία δικαιολογία, αλλά η διαιτησία ήταν πολύ κακή. 

Αν δείτε ειδικά τη φάση του Κουκιέλκα καθαρό αμυντικό φάουλ το έδωσε επιθετικό. Ήταν ένα κακό ματς με πολύ κακή διαιτησία. Πάντως να πω ότι κινδυνεύει ακόμη και η έξοδός μας στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Στην κατάσταση που είμαστε όλα είναι πιθανά».

* Ο Αναστασιάδης μίλησε για κακή διαιτησία και ανέφερε σαν παράδειγμα τη φάση με πρωταγωνιστή τον Κουκιέλκα. Τι είχε συμβεί; Στο 40ό λεπτό ο μέσος του ΠΑΟΚ χτύπησε στο κεφάλι από αντικανονική προβολή αντιπάλου, με τον Μποροβήλο να δίνει φάουλ σε βάρος του Πολωνού παίκτη!  
 
Ο Κουκιέλκα διακομίσθηκε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών γιατί είχε υποστεί διάσειση και είχε και απώλεια συνείδησης! Ο Μποροβήλος κατάφερε και απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο λίγος διαιτητής ήταν!

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4