Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

28 Απριλίου 2018

Πρόκριση παρά την ήττα στη Νέα Σμύρνη (1982)

Σαν σήμερα στις 28/4/1982, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, της περιόδου 1981-1982 ...

Ο Δικέφαλος με τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του, μπροστά 11.000 σε θεατές (9.334 τα εισιτήρια), γνώρισε γλυκιά ήττα με 2-1 και σε συνδυασμό με τη νίκη του στην Τούμπα με 1-0, πέρασε στον ημιτελικό του θεσμού!

Το παιχνίδι ποιοτικά δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, είχε όμως ένταση και εναλλαγές συναισθημάτων, καθώς η υπόθεση πρόκριση ήταν ανοιχτή μέχρι να ακουστεί το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Δημητριάδη.
Οι γηπεδούχοι είχαν την εδαφική υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού, όμως λίγες ήταν οι περιπτώσεις στις οποίες απείλησαν την εστία μας και αυτό γιατί ο ΠΑΟΚ είχε κερδίσει ως το 60' τη μάχη της μεσαίας γραμμής.
Το σκορ άνοιξαν οι γηπεδούχοι στο 26' με δυνατό σουτ του Σαραβάκου, για να ισοφαρίσει στο 29' ο Θωμάς Σίγγας με πλασέ, μετά από σέντρα του Δημόπουλου (αρχική εικόνα), ένα γκολ που αποδείχτηκε χρυσό, καθώς ήταν αυτό που χάρισε την πρόκριση στον Δικέφαλο!
Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με 2-1 στο 75', μετά από συνδυασμό Γραβάνη – Μαυρίκη και "γονατιά" του Μπάσο.

Οι δύο ομάδες αγωνιζόταν από το 64ο λεπτό με «10», καθώς αποβλήθηκαν οι Δαμανάκης – Παπαδημητρίου, μετά από αψιμαχία τους. Η απώλεια ήταν βαρύτερη για τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Κρητικός μέσος ήταν εξαιρετικός ως τότε στο ματς
Στο τελευταίο 15λεπτο της αναμέτρησης, ο Πανιώνιος πίεσε για το γκολ που θα του έδινε την πρόκριση, ο ΠΑΟΚ ταμπουρώθηκε με διπλή ζώνη άμυνας και έτσι ήταν αυτός που χαμογέλασε όταν ολοκληρώθηκε το 90λεπτο!
 
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Δαμανάκης, Σίγγας, Ψαρράς και από τον Πανιώνιο οι Γραβάνης, Λαζάρου, Συρίγος.

Οι συνθέσεις:

Πανιώνιος: Συρίγος, Λαζάρου, Γραβάνης, Εμβολιάδης, Χαλκίδης, Παπαμιχαήλ (60’ Ζαχαρόπουλος), Σαραβάκος, Λατουσέ (55’ Παπαδημητρίου), Μπάσο, Καναράς, Μαυρίκης.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αλαβάντας, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Ψαρράς, Γεωργόπουλος, Δημόπουλος (85’ Τριανταφυλλίδης), Σίγγας, Κωστίκος (86’ Αποστολίδης).

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4