Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαρτίου 2018

Νίκη με το στανιό επί του Εργοτέλη! (2015)

Σαν σήμερα στις 18/3/2015, ο ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Εργοτέλη 1-0 με γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο 83', σε εξ αναβολής παιχνίδι της 26ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2014-2015...

Ο Γεωργιάδης παράταξε τον ΠΑΟΚ με 4-4-2, έχοντας τον Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα Ρατς - Βίτορ-Κόστα- Σκόνδρα, στη μεσαία γραμμή Νομπόα – Τζιόλη- Γκολάσα – Μακ και πιο μπροστά τους Περέιρα – Αθανασιάδη. 

Ο Δικέφαλος μετά από καιρό παρατάχτηκε με την καλύτερη δυνατή 11άδα που θα μπορούσε να διαθέτει. Ο μοναδικός που θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι απουσιάζει ήταν ο Κάτσε.

Στην Τούμπα παρουσία λίγων θεατών, ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, πίεσε τους φιλοξενούμενους και ήδη στο 5' είχε καταγράψει δύο τελικές. Αρχικά στο 2' με τον Μακ να σουτάρει δυνατά στο οριζόντιο δοκάρι και στο 5' με τον Αθανασιάδη να δέχεται την μπάλα μετά από παράλληλη σέντρα του Νομπόα και να σουτάρει άουτ με τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη εξουδετερωμένο...

Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κυριαρχούσε στον αγωνιστικό χώρο και οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν παθητικό ποδόσφαιρο. Σταδιακά η πίεση του Δικεφάλου εξασθενούσε. 

Η ομάδα είχε κατοχή της μπάλας, όμως ο Εργοτέλης είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους προς την εστία του και ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε τρόπο να διασπάσει την άμυνα των Κρητικών. Λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου, ο Ρατς έγινε αναγκαστική αλλαγή, καθώς αισθάνθηκε ενοχλήσεις και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη...
Στο 48', ο Νομπόα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά, ο Περέιρα πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Καβουσάκης απέκρουσε σε κόρνερ. 

Στο 56', μετά από τεράστιο λάθος του Σκόνδρα, ο Τζανακάκης μπήκε στην περιοχή σούταρε και ο Ιτάνζ απέκρουσε στην κλειστή γωνία του!

Ο ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν φανερό πως είχε χάσει τη ζωντάνια του πρώτου ημιχρόνου, την ώρα που ο Εργοτέλης είχε αρχίσει να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο, εγκαταλείποντας την αμυντική τακτική του πρώτου μισού του αγώνα.

Στο 66' χάθηκε πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ! Ο Περέιρα πλάσαρε ο Αθανασιάδης πήγε να μπει στη φάση αλλά ο Τζανακάκης έσωσε πάνω στη γραμμή... Ίσως όμως η μπάλα πέρασε την γραμμή...

Στο 78' τραυματίστηκε στο γόνατο ο Κόστα που έδειχνε να πονάει πολύ και έγινε αναγκαστική αλλαγή.

Στο 83', ο Δημήτρης Παπαδόπουλος έδωσε τη λύση για τον Δικέφαλο, όταν εκμεταλλεύτηκε σέντρα του Κωνσταντινίδη και σημείωσε το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση. Δείτε το ΕΔΩ.

Μάλιστα ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις όταν μετά από γύρισμα του Μακ, είχε δοκάρι ο Παπαδόπουλος (τράνταξε το οριζόντιο), στη συνέχεια της φάσης ο Κλάους σκόραρε αλλά το γκολ ακυρώθηκε σαν φάουλ.

Συμπερασματικά ο Δικέφαλος πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, χωρίς να εντυπωσιάσει απέναντι σε μια από τις ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας... 


Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρατς (42' Κωνσταντινίδης), Βίτορ, Κόστα (80' Παπαγιαννόπουλος), Νομπόα, Τζιόλης, Γκολάσα, Μακ, Περέιρα (70' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Πίτσος, Λουβιόν, Γκορκς, Τζανακάκης, Γκέντζογλου (88' Σολάρι), Μποέ Καν, Χαντί (72' Καλέ), Χαλκιαδάκης, Ουλά, Ολαϊτάν (67' Τζίλας).
Ο Γιώργος Γεωργιάδης στις δηλώσεις του μετά το ματς με τον Εργοτέλη τόνισε μεταξύ των άλλων πως οι παίκτες έχουν άγχος και αυτό θα αλλάξει με τις νίκες...

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Αρχικά μιλώντας για το παιχνίδι είπε: "Ξεκινήσαμε καλά το ματς και είχαμε δυο μεγάλες ευκαιρίες. Είχαμε ισορροπία τόσο σε άμυνα όσο και σε επίθεση. Χρειαζόμαστε πολλά ακόμα να διορθώσουμε στο επιθετικό κομμάτι. Και στην επανάληψη ξεκινήσαμε καλά αν και ήμασταν άναρχοι στο παιχνίδι μας. Δεχθήκαμε δύο φάσεις από τον Εργοτέλη. Εκεί φάνηκε το άγχος των παικτών μας. Με τις νίκες πιστεύω πως θα αλλάξει αυτό. Υπάρχει ποιότητα στην ομάδα".

Για τη διαιτησία του Κομίνη είπε: "Θα ήθελα οι διαιτητές να κάνουν λίγο καλύτερα τη δουλειά τους γιατί και σήμερα οι αποφάσεις τους δεν ήταν οι καλύτερες σε κάποιες φάσεις. Μιλάω για τα πέναλτι που έγιναν στον Κλάους".

Όσο για τους τραυματισμούς του Ρατς και του Κόστα σημείωσε: "Έχουμε θέματα με τους τραυματισμούς των δύο παικτών, αλλά ελπίζω ότι δε θα είναι τόσο σοβαροί".

Για τον τρόπο που αγωνίστηκε ο ΠΑΟΚ δήλωσε: "Είναι σημαντικό να είναι προσεκτικός στην άμυνα. Οι πρώτες τρεις ομάδες της βαθμολογίας αν σκοράρουν πρώτοι κερδίζουν το 90% των αγώνων. Αν βάλεις ένα γρήγορο γκολ, ξεκλειδώνεις την αντίπαλη άμυνα και γίνεται πιο εύκολα μετά".

Σε ερώτηση για την αλλαγή προπονητή, απάντησε: "Πάντα μια αλλαγή προπονητή δεν είναι εύκολη υπόθεση για την ομάδα. Οι παίκτες πάντως σήμερα έδειξαν διάθεση. Αυτό γίνεται συνήθως όταν αλλάζει ο προπονητής. Δεν είναι κάτι καινούριο".

Για την απουσία του κόσμου υπογράμμισε: "Καταλαβαίνω τη στενοχώρια του κόσμου. Ευχαριστώ αυτούς που ήρθαν και μας βοήθησαν. Ας κάνουμε τη δουλειά μας σωστά για να έρθουν πάλι πίσω. Αυτό είναι που μετράει πάντα. Εμείς θέλουμε όχι μόνο να κερδίσουμε αλλά να παίζουμε και καλά. Δεν υπάρχει ΠΑΟΚ χωρίς τον κόσμο του".

Για την πρόσφατη δήλωση του Μακ, είπε: "Διαφωνώ με τον Μακ για τη δήλωση του που προτιμάει να μην έρχεται ο κόσμος τώρα που δεν είμαστε καλοί".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4