Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Αυγούστου 2022

Φιλική νίκη επί της Γουεστ Χαμ (2006)

Σαν σήμερα στις 6/8/2006, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε σε φιλικό παιχνίδι στην Τούμπα τη αγγλική Γουέστ Χαμ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας του ενόψει της σεζόν 2006-2007...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε λίγους θεατές, έχοντας επιστρέψει από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, επικράτησε με 2-1 της Γουέστ Χαμ στο πρώτο φιλικό επί ελληνικού εδάφους και άφησε πολύ καλές εντυπώσεις με την εικόνα που παρουσίασε, έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας και μεγάλη συγκέντρωση σε άμυνα και επίθεση.

Στις εξέδρες όμως κυριάρχησαν οι έντονες αποδοκιμασίες κατά των τότε μεγαλομετόχων της ΠΑΕ, Γιάννη Γούμενου και του Βασίλη Παγώνη, με το κλίμα να μοιάζει ... "μπαρούτι".

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Ντουμιτρέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, με τους Μίετσελ, Γιασεμή και Σαλπιγγίδη να αποτελούν την τριάδα της κορυφής.

Στο 13'
, μάλιστα, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με τέρμα του Σαλπιγγίδη. Η φάση προήλθε από λάθος της άμυνας των "σφυριών" και του Ρόι Κάρολ, με τον Γιασεμάκη να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι (σε κενή εστία!) από μισό μέτρο (!) και τον Σαλπιγγίδη να παίρνει το ριμπάουντ και να διαμορφώνει το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα, αφού οι παίκτες του έχαναν την μία ευκαιρία μετά την άλλη, αλλά η Γουέστ Χαμ ήταν αυτή που σκόραρε.
Ο Ντάνι Φερνάντες διώχνει την μπάλα.

Στο 25' σε μία από τις ελάχιστες φορές που η άμυνα του ΠΑΟΚ ολιγώρησε, ο Κόλινς έκανε βαθιά μπαλιά, ο Κόουλ πήρε την κεφαλιά από τον Ρεγκόσιο, δίνοντας πάσα στον αμαρκάριστο Αστον,  που έκανε το 1-1.

Στο 49' ο Δικέφαλος πήρε ξανά το προβάδισμα με πανέμορφο γκολ του Κάρλος Σεγκάρα. Ο Περουβιανός, μετά από εκτέλεση κόρνερ, έστειλε με εντυπωσιακό γυριστό σουτ την μπάλα στα δίχτυα των Αγγλων, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1 (αρχική εικόνα).

Μέχρι το τέλος του ματς, ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χάνει ευκαιρίες, αλλά δεν κατάφερε να σημειώσει και ένα τρίτο τέρμα. Στην καλύτερη ευκαιρία της επανάληψης, ο Τσουλάκος έκανε το σουτ σε κενή εστία, αλλά ο Εθέρινγκτον πρόλαβε και έδιωξε την μπάλα με το κεφάλι προτού περάσει την γραμμή του τέρματος.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ:
Φερνάντες, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν (88' Μαλεζάς), Ρεμπόσιο (82' Μελίσσης), Ζεγκάρα, Ζαγοράκης (70' Βαγγελής), Σαλπιγγίδης (90'+ Μέγκαχεντ), Γκονζάλες (70' Ηλιάδης), Γιασεμάκης (82' Τσουλάκος), Μίετσελ (82' Στογιάκοβιτς).

Γουέστ Χαμ: Κάρολ, Ριντ, Μίαρς, Μάλινς (79' Μπαϊγουότερ), Τόμκινς, Κόλινς, Εφρέμ, Αστον, Κόουλ (73' Σέριγχαμ), Ζαμόρα (55' Χέργουντ), Εθέριγκτον .

Δηλώσεις:

Ιλιε Ντουμιτρέσκου:
"Θα παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρυσι. Μου τηλεφώνησαν κάποιο άνθρωποι και μου είπαν ότι είχαν καιρό να δουν τον ΠΑΟΚ να παίζει έτσι. Ελπίζω να θυμάστε ότι όταν ήρθα στην ομάδα σας είπα ότι θα δείτε αποτέλεσμα όταν τη δουλέψω από την αρχή και όχι από τη μέση της σεζόν".

Τέντι Σέριγχαμ: "Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει μία καλή σεζόν. Γνωρίζω τον προπονητή, είναι ένας άνθρωπος ενθουσιώδης και αυτό θα βγάζει στην ομάδα".

Νίκος Αραμπατζής: "Τις τελευταίες μέρες μπήκαν πολλά νέα παιδιά στην ομάδα, νομίζω πως σήμερα είχαμε μια πολύ καλή παρουσία, ελέγχαμε το παιχνίδι στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού και είχαμε καλή κυκλοφορία της μπάλας. Προσπαθούσαμε, όπως έχουμε μάθει στις προπονήσεις, με πλαγιοκοπήσεις να αναπτυχθούμε σωστά και να κάνουμε φάσεις".
Ο ΠΑΟΚ με την σύνθεση που κατέβηκε στο φιλικό με την West Ham United. Διακρίνονται από αριστερά όρθιοι: Γιασεμάκης, Μπαρκαουάν, Φερνάντες, Μίετσελ, Ρεμπόσιο, Ζεγκάρα. Καθιστοί: Αραμπατζής, Σαλπιγγίδης, Γκονζάλες, Ζαγοράκης, Κωνσταντινίδης.


* Ιδιαίτερο εναγκαλισμό με τον Τέντι Σέριγχαμ είχε μετά το τέλος του ματς ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Οι δυο τους γνωρίζονται καλά από την κοινή τους θητεία στη Premiership (φωτογραφία από κάτω).
* Λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του φιλικού, ο Ντουμιτρέσκου έβγαλε τον Σαλπιγγίδη και πέρασε τον Μέγκαχεντ. Ο κόσμος πίστεψε ότι η κίνηση αυτή κάτι κρύβει για τις σχέσεις Μέγκαχεντ-Ντουμιτρέσκου, ωστόσο δεν αποκλείεται να έγινε αυτή η αλλαγή για να δεχθεί το χειροκρότημα ο σκόρερ του πρώτου γκολ του ΠΑΟΚ.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.500!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.500...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4