Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Μαρτίου 2018

Μπαλάρα και ντόρτι! (2000)

Σαν σήμερα στις 5/3/2000, o ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ηρακλή, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1999-2000...

Ο Δικέφαλος με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο του, μπροστά 13.000 θεατές (11.840 τα εισιτήρια), διέλυσε τον έτερο συμπολίτη με 4—0, παίζοντας κατά διαστήματα εκπληκτικό ποδόσφαιρο, έχοντας απέναντί του, στον πάγκο του Ηρακλή τον Άγγελο Αναστασιάδη!

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Μπορμπόκης εκτέλεσε φάουλ στο οριζόντιο δοκάρι του Αργυρίου, στο 17’ ο Ναλιτζής από καλή θέση πλάσαρε άουτ, ενώ το σουτ του ίδιου στο 24’, το απέκρουσε σε κόρνερ ο Αργυρίου!
Στο 27’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ! Μπορμπόκης – Βρύζας συνδυάστηκαν και ο πρώτος με σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 1-0, πανηγυρίζοντάς το έξαλλα μπροστά στους οπαδούς του Ηρακλή, που βρισκόταν στη θύρα 8. 

Στο 42’ ο Κωνσταντινίδης βγήκε στην πλάτη της άμυνας μετά από μακρινή μπαλιά του Χασιώτη και κρέμασε τον τερματοφύλακα του Ηρακλή κάνοντας το 2-0, μέσα σε αποθέωση!
Στο 48’ ο Μπορμπόκης με απευθείας εκτέλεση φάουλ έγραψε το 3-0, για να έρθει στο 61’ ο Ναλιτζής από κοντά, μετά από συνεργασία Μπορμπόκη – Βρύζα, να διαμορφώσει το τελικό 4-0!

Από τον ΠΑΟΚ που δεν υστέρησε κανείς, κορυφαίοι του παίκτες ήταν οι Μπορμόκης, Κωνστατινίδης, Τετράτζε, Βρύζας.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαμοτούλσκι, Μπορμπόκης, Βενετίδης, Χασιώτης, Κατσιαμπής, Τετράτζε, Γεωργιάδης (86’ Καφές), Μπράτιτς, Κωνσταντινίδης, Ναλιτζής (88’ Φρούσος), Βρύζας (75’ Νάγκμπε).

Ηρακλής: Αργυρίου, Κυριαζής (46’ Βελής), Καπετανόπουλος (58’ Μούτσιος), Σέμος, Ξενίδης, Στολτίδης, Ζαφειρίου, Χάγκαν, Κωνσταντίνου, Σέμπουε (72’ Μπεκιάρης), Ντεμπά.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 22ης αγωνιστικής...
Δηλώσεις:

Ζήσης Βρύζας: «Επιτέλους θα έχουμε και μια εβδομάδα που θα χαμογελάσουμε. Το χαμόγελο όμως πρέπει να είναι με μέτρο! Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου είναι έμπειροι και είμαι βέβαιος πως δε θα πέσουμε στην παγίδα του εφησυχασμού. Μόνο έτσι θα συνεχίσουμε το σερί των νικών που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε τους στόχους μας».

Βασίλης Μπορμπόκης: «Κάναμε μια πολύ καλή εμφάνιση και κερδίσαμε πολύ δίκαια πολύ δίκαια τον Ηρακλή που φέτος είναι πολύ δυνατός. Το μέλλον τώρα ανήκει στον ΠΑΟΚ και πιστεύουμε πως θα έχουμε συνέχεια στις επιτυχίες».

Ντούσαν Μπάγεβιτς: «Για μας ήταν πολύ σημαντικό το παιχνίδι. Μετά τα τελευταία παιχνίδια με τις ισοπαλίες και τις ήττες, αυτή τη νίκη τη χρειαζόμασταν για να συνεχίσουμε την προσπάθεια και να γίνουμε πιο καλοί και πιο δυνατοί στη συνέχεια. 

Όλη η ομάδα πήγε καλά και αυτός είναι ένας λόγος για να είμαι ικανοποιημένος. Περίμενα τη νίκη, αλλά όχι όμως με 4-0. Δεν περίμενα τέτοια απόδοση, με βάση την εικόνα που είχαμε στα τελευταία παιχνίδια. Πάντως χωρίς να σκεφτόμαστε το σκορ, είναι αλήθεια ότι περιμέναμε να κερδίσουμε, γιατί όλοι ξέραμε πόσο ανάγκη το είχαμε! 

Πάντως είναι καλύτερα να περιμένουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους που έχουμε μπροστά μας και μετά να μιλήσουμε! Όσο για τον κόσμο έχω πει κατ΄ επανάληψη ότι είναι καταπληκτικός! Η συμπεριφορά του ήταν άψογη, του είμαι ευγνώμων».

* Τη σεζόν 1999-2000, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 5η θέση! Η χρονιά ξεκίνησε με τον Άρι Χάαν (9 ματς), ακολούθησε το δίδυμο Σαράφη - Μιχαηλίδη για 4 ματς και στη συνέχεια ήρθε πριν τα μέσα της σεζόν ο Μπάγεβτις (21 παιχνίδια, από τον Γενάρη του 2000).

* Ο Δικέφαλος μέτρησε στο τέλος της χρονιάς 15 νίκες - 10 ισοπαλίες - 9 ήττες, σε πρωτάθλημα 18 ομάδων και πήρε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για την επόμενη σεζόν. Είχε 51 βαθμούς, με τέρματα 64-44 (μια από τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις ever!)...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4