Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαρτίου 2018

Πεντάσφαιρος μέσα σε ένα τριαντάλεπτο! (1979)

Σαν σήμερα στις 18/3/1979, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1978-1979...

Ο Δικέφαλος με τον Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (8.831 τα εισιτήρια), πήρε τη νίκη με τα ευρύ 5-0, με το σκορ να είναι στο 0-0, μέχρι το 55'!

Ο ΠΑΟΚ ήταν μέτριος στο πρώτο 45λεπτο της αναμέτρησης, απείλησε ελάχιστα την άμυνα των φιλοξενούμενων οι οποίοι χωρίς ιδιαίτερο κόπο κρατούσαν την εστία τους ανέπαφη, κάνοντας όνειρα πως μπορούν να φύγουν από την Τούμπα με θετικό αποτέλεσμα…

Ένα σουτ του Κούδα στο 23' και ένα του Γκουερίνο στο 31' ήταν όλο κι όλο οι στιγμες στις οποίες ο ΠΑΟΚ απείλησε τον Πανώνιο τον ακίνδυνο επιθετικά Πανιώνιο.

Τα όνειρα αυτά άρχισαν να διαλύονται στο 55', όταν ο Ορφανός με εξαιρετική κεφαλιά μετά από φάουλ που εκτέλεσε με σέντρα ο Κούδας σημείωσε το 1-0, για να έρθει ο Γκουερίνο στο 65' και να γράψει το 2-0. 
Δύο λεπτά αργότερα (67') ο Γκουερίνο πάσαρε στον Κερμανίδη που αφού απέφυγε δύο αντιπάλους δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Κυριακίδη γράφοντας το 3-0, με τους παίκτες του Πανιωνίου να μη πιστεύουν στα μάτια τους!
Το γκολ του Κερμανίδη και ο πανηγυρισμός...

Στο 79’ το δυνατό σουτ του Δαμανάκη κόντραρε στον Καλλιφούλη και πήγε στα δίχτυα (εικόνα που ακολουθεί). 
Ο χορός των γκολ έκλεισε στο 84' με νέα εξαιρετική κεφαλιά του Ορφανού, μετά από σέντρα του Γούναρη από τα δεξιά. 

Εκτός από τις φάσεις στις οποίες επιτεύχθηκαν τα πέντε τέρματα, ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλες καλές στιγμές στην επανάληψη να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερο σκορ!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ οι Ορφανός, Γούναρης, Δαμανάκης και Αναστασιάδης, με την ομάδα να έχει ένα εκπληκτικό τριαντάλεπτο στην επανάληψη, στο οποίο διέλυσε την αθηναϊκή ομάδα, με τους παίκτες της να ακούν το τελευταίο σφύριγμα του Μανόλη Βαρδάκα … σαν λύτρωση!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Πίχατσεκ): Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Σαράφης (46’ Κωστίκος), Γκουερίνο (77’ Αλαβάντας), Κούδας, Ορφανός. 

Πανιώνιος (Μάρκοβιτς): Κυριακίδης, Γραβάνης, Καλογερόπουλος (70’ Ζαχαρόπουλος), Χαλκίδης, Καλλιφούλης, Μωραϊτέλης, Λίμα, Σαραβάκος (46 Σπυρόπουλος), Αναστόπουλος, Παθιακάκης, Βαλλίδης.

* Τη σεζόν 1978-1979, ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 4η θέση έχοντας σε 34 ματς, 18 νίκες - 9 ισοπαλίες - 7 ήττες, με τον Πολωνό Έγκον Πίχατσεκ στον πάγκο του.

* Η ομάδα μάζεψε 45 βαθμούς με τέρματα 73-23, ο Πίχατσεκ έμεινε στον πάγκο μας και την επόμενη σεζόν (1979-1980) για 31 ματς, μέχρι που αντικαταστάθηκε στα τελευταία 3 από τον Γκιούλα Λόραντ!

* Στην αρχική εικόνα οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το 3ο γκολ του Δικεφάλου, το οποίο σημείωσε στο 67' ο Παναγιώτης Κερμανίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4