Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

18 Μαρτίου 2018

"Ανέστησε" και το Αιγάλεω στην Τούμπα! (1962)

Σαν σήμερα στις 18/3/1962, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τα Αιγάλεω, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962...

Ο Δικέφαλος με τον Αυστριακό Καρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του, μπροστά σε 2.000 θεατές, έχασε από την αθηναϊκή ομάδα με 1-2, αν και προηγήθηκε στο σκορ στο 29ο λεπτό με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Τάκη Ραπτόπουλου. 
Νωρίτερα, στο 20', ο ΠΑΟΚ κέρδισε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε ο Βασιλειάδης στο κάθετο δοκάρι του Αντύπα.

Πριν ολοκληρωθεί τα 45λεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν καταφέρει να ανατρέψουν το σκορ και να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα προηγούμενοι με 1-2, χάρη σε γκολ που σημείωσαν ο Κανελλόπουλος με πέναλτι στο 35’ (χέρι ο Πετρίδης) και ο Μαραμενίδης στο 42', μετά από λάθος του Κεμανίδη.


Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει και να πάρει κάτι από τα παιχνίδι, χωρίς όμως να καταφέρει να διασπάσει τη μαζική άμυνα των παικτών του Αιγάλεω και το τελευταίο σφύριγμα του Λέκκα, έφερε στην Τούμπα απογοήτευση και έντονες αποδοκιμασίες, κυρίως προς τη διοίκηση της ομάδας, για τις επιλογές της… 


Το Αιγάλεω παρά τη νίκη του συνέχισε να βρίσκεται στον πάτο της βαθμολογίας με μόλις 32 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας), ενώ ο ΠΑΟΚ παρέμεινε στην 5η θέση με 47 βαθμούς, πίσω από Παναθηναϊκό, Απόλλωνα Σμύρνης, ΑΕΚ και Ολυμπιακό. 

Πάντως, το Αιγάλεω κατάφερε στο τέλος της σεζόν να σωθεί και να παραμείνει στην κατηγορία, αφήνοντας στις τελευταίες θέσεις τον Πανελευσινιακό και τη Δόξα Δράμας που τελικά υποβιβάστηκαν στην Β' Εθνική! 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Νικολαΐδης, Ραπτόπουλος, Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Γιακουμής, Λέανδρος, Τασσόπουλος.

Αιγάλεω: Αντύπας, Τσάπος, Διαμαντόπουλος, Πανουσάκης, Ματάκης, Γιαφάλογλου, Κουλίδης, Κανελλόπουλος, Καραβοκυράκος, Μαραενίδης, Θεοδωρίδης.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα, διακρίνεται μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1961-1962.




Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4