Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαρτίου 2018

"Πέταξε" βαθμό με τον ΠΑΣ στην Τούμπα! (1981)

Σαν σήμερα στις 29/3/1981, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον ΠΑΣ Γιάννινα σε παιχνίδι της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1980-1981 ...

Ο Δικέφαλος με τον Γκιούλα Λόρνατ στον πάγκο του μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές (8.528 τα εισιτήρια), αναδείχτηκε ισόπαλος με 1-1, δεχόμενος την ισοφάριση στο 77', με αυτογκόλ του Θωμά Σίγγα.
Την ισοπαλία αυτή τη «χρεώθηκε» ο τότε τεχνικός της ομάδας μας, καθώς στη μάχη της τακτικής νικήθηκε από τον Γκμοχ, που έστησε πολύ έξυπνα την ομάδα του, η οποία παρουσίασε μια εξαιρετική φυσική κατάσταση, παρά το γεγονός ότι η σεζόν μετρούσε αντίστροφα...
Κερμανίδης - Ανανιάδης σε μια αναμνηστική φωτογραφία τους πριν το παιχνίδι ...

Στο σκορ προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ στο 49' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γιώργου Κωστίκου, ένα πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Πάντζαλης, σε ανατροπή του Κατερινιώτη σέντερ φορ από τον Παπάζογλου.
 
Η ψυχρολουσία ήρθε στο 77', όταν μετά από σέντρα του Σοφιά, ο Φούρτουλα δεν μπήκε στη φάση και ο Σίγγας στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα.
Κορυφαίοι από πλευράς ΠΑΟΚ οι Γούναρης, Δαμανάκης, Κούδας και Κωστίκος και από τον ΠΑΣ ξεχώρισαν οι Κοντογεωργάκης, Σοφιάς, Παπάζογλου και Λιάκος.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Λόραντ): Φούρτουλα, Γούναρης, Ιωσηφίδης, Αποστολίδης Θ., Σίγγας, Δαμανάκης, Κερμανίδης, Γεωργόπουλος, Κωστίκος, Κούδας, Γκουερίνο.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γκμοχ): Ράντισιτς, Πρίσκας, Αλεξάκης, Παπαγεωργίου, Παπάζογλου, Σοφιάς, Κοντογεωργάκης, Λιάκος, Ανανιάδης (62΄ Χατζηιωαννίδης), Γκλασμάνης (73' Ζήσης), Καντάρ.

Η βαθμολογία μετά την 25η αγωνιστική.
* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1980-1981 τερμάτισε στην 4η θέση, με 42 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία) και τέρματα 52-31, έχοντας 15 νίκες, 12 ισοπαλίες και 7 ήττες.

* Η ομάδα μας στα 32 από τα 34 ματς είχε στον πάγκο της τον Γκιούλα Λόραντ και στα τελευταία δύο τον Αρίστο Φουντουκίδη, λόγω θανάτου του Ούγγρου τεχνικού στο ματς με τον Ολυμπιακό στις 31/5/1981...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4