Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Μαρτίου 2018

Ενυπωσιακός ΠΑΟΚ, νίκησε τον δυνατό Πανιώνιο! (1971)

Σαν σήμερα στις 7/3/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανιώνιο, σε παιχνίδι της 22ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος με τον Λες Σάνον στον πάγκο του μπροστά σε 26.000 θεατές (24.307 τα εισιτήρια), κέρδισε με 3-1 την αθηναϊκή ομάδα, η οποία εκείνη τη σεζόν έκανε ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα και βρισκόταν στη 2η θέση της βαθμολογίας!
Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τα χαφ του (Κούδας, Λάζος, Μπέλλης, Ασλανίδης) και παρά την απουσία του Σαράφη, ενθουσίασε τον κόσμο που έδωσε το παρόν στις εξέδρες της Τούμπας.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο μας και αφού είχαν δύο δοκάρια στο 6’ (Ιντζόγλου Θαν.) και στο 10’ (Μαύρος), προηγήθηκαν στο 16' με τον Δέδε, ένα γκολ που χάρηκαν μόνο για ένα λεπτό.
Στο 17' και πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των φιλοξενούμενων, ο Λάζος πέτυχε την ισοφάριση με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Φίλη (αρχική εικόνα) και αφού νωρίτερα απέφυγε τον Χάιτα.

Στο 30' ο Ασλανίδης έδωσε προβάδισμα στον Δικέφαλο, με σουτ, αφού ελίχθηκε ανάμεσα σε δύο αντιπάλους του!

Στο 76' διαμορφώθηκε το τελικό 3-1, από τον Ασλανίδη (σουτ στο «Γ»), που αξιοποίησε την μπαλιά του Σταυρίδη, νικώντας τον Σαραλιώτη, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον Φίλη, με την έναρξη της επανάληψης!
Ο Ασλανίδης με σουτ στο "Γ" του Πανιωνίου στο 76', έχει κάνει το 3-1 και το πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του.

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Λάζος, Κούδας, Ασλανίδης, Μπέλλης και Σταυρίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Παρίδης, Μπέλλης, Κούδας (61’ Τερζανίδης), Ασλανίδης, Σταυρίδης.

Πανιώνιος: Φίλης (Σαραλιώτης), Σκρέκης, Θεοφιλόπουλος, Παπασίκας, Κυριαζής, Μωραϊτέλης, Χάιτας, Ιντζόγλου Θαν., Ιντζόγλου Μπ., Δέδες, Μαύρος.
* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975...

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4