Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Μαρτίου 2018

Πλήρωσε την αστοχία του με ήττα! (1959)

Σαν σήμερα στις 29/3/1959, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε στο Καραϊσκάκη τον Εθνικό Πειραιώς, σε παιχνίδι της τελικής φάσης του πρωταθλήματος της περιόδου 1958-1959...

Ο Δικέφαλος με τον Διονύση Μινάρδο στον πάγκο του , μπροστά σε 5.000 θεατές έχασε από τους γηπεδούχους με 3-0, χωρίς αυτοί να πραγματοποιήσουν μια πειστική εμφάνιση που να δικαιολογεί ένα τέτοιο σκορ!

Το σκορ άνοιξε στο 19' με τον Φερλέμη να εκμεταλλεύεται την απόκρουση του Πρόγιου σε σουτ του Γεωργούλη (αρχική εικόνα), σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το 45λεπτο όταν ακούστηκε το σφύριγμα του διαιτητή Αναγνωστόπουλου.

Στο 25' ο Τσίντογλου έχασε μοναδική ευκαιρία για να κάνει το 1-1 μετά από πάσα του Ραπτόπουλου και στο 35' ο ρέφερι ακύρωσε κανονικό γκολ του Κουιρουκίδη, καταλογίζοντας οφ σάιντ, με τον ΠΑΟΚ πάντως μετά το σε βάρος του σκορ να δείχνει σημάδια ανάκαμψης και να απειλεί με αξιώσεις να ισοφαρίσει!
Με την έναρξη της επανάληψης ο Μανταλόζης (μεγάλη μορφή της εποχής) απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ραπτόπουλου και στο 63' ο Νικολαΐδης από πολύ καλή θέση, μετά από κόρνερ του Ραπτόπουλου, έστειλε την μπάλα άουτ!

Στο 74' εξαιρετικός συνδυασμός Κουιρουκίδη – Τσίντογλου, έφερε τον τελευταίο σε θέση βολής, όμως ο Μανταλόζης και πάλι απέκρουσε, σώζοντας τον Εθνικό από την ισοφάριση, σε μια πολύ καθοριστική για την εξέλιξη της αναμέτρησης φάση! Και αυτό γιατί τέσσερα λεπτά αργότερα, στο 78', ο Γεωργούλης με άπιαστο σουτ έγραψε το 2-0...

Στο 86' ο Μανταλόζης απέκρουσε διαδοχικές κεφαλιές του Κουιρουκίδη, για να γραφτεί το τελικό 3-0 στην τελευταία φάση του αγώνα και πάλι από τον Γεωργούλη!

Οι συνθέσεις:

Εθνικός Πειραιώς: Μανταλόζης, Τατάκης, Κοζομπόλης, Καραουλάνης, Σιδέρης, Ιωάννου, Φερλέμης, Τσερεγκόφ, Καρνασόπουλος, Γεωργούλης, Γράφας.

ΠΑΟΚ: Πρόγιος, Χασιώτης, Κεμανίδης, Πετρίδης, Γιαννέλος, Καλογιάννης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, Κουιρουκίδης, Τσίντογλου, Νικολαΐδης.

* Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα 1958–59 ήταν το τελευταίο που διεξήχθη με το σύστημα των ανά τοπική ένωση προκριματικών γύρων, καθώς από την επόμενη χρονιά άλλαξε η δομή του ελληνικού ποδοσφαίρου με την καθιέρωση της Α' εθνικής, καθώς και των υπόλοιπων κατηγοριών που ακολούθησαν στη συνέχεια.

* Οι ομάδες που μετείχαν στην τελική φάση του πρωταθλήματος μειώθηκαν κατά 2 (10 από 12) και προέκυψαν ως εξής:

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Αθήνας: Οι 3 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πειραιά: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Πρωτάθλημα ΕΠΣ Μακεδονίας: Οι 2 πρώτες ομάδες της κατάταξης
Περιφερειακό πρωτάθλημα: Οι 2 νικήτριες (Βορείου και Νοτίου ομίλου)

Μία επιπλέον θέση εξασφάλιζε μετά από μπαράζ μία από τις τρίτες ομάδες ΕΠΣ Πειραιά και ΕΠΣ Μακεδονίας.

* Οι αγώνες της προκριματικής φάσης διεξήχθησαν από τις 7 Σεπτεμβρίου 1958 μέχρι τις 14 Ιανουαρίου 1959, ενώ της τελικής φάσης από τις 21 Ιανουαρίου μέχρι τις 21 Ιουνίου 1959. Το σύστημα βαθμολογίας ήταν: Νίκη: 3 βαθμοί - Ισοπαλία: 2 βαθμοί - Ήττα: 1 βαθμός.

* Ο Δικέφαλος τερμάτισε στην 7η θέση ισόβαθμος του Εθνικού με 32 βαθμούς, με τέρματα 14-34, έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες. Στο τοπικό πρωτάθλημα Θεσσαλονίκης είχε τερματίσει δεύτερος, εξασφαλίζοντας έτσι τη συμμετοχή του στην τελική φάση της διοργάνωσης.

* Τα 14 γκολ του ΠΑΟΚ τα σημείωσαν οι: Λέανδρος 3, Κιουρτζής 3, Ραπτόπουλος 2, Κουιρουκίδης 2 και από 1 οι Νικολαΐδης, Κατηκαρίδης, Καλογιάννης, Καραγιαννίδης.


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4