Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

02 Μαρτίου 2018

Τραγική εμφάνιση μετά το 70' και ... 2-2 (2014)

Σαν σήμερα στις 2/3/2014, ο ΠΑΟΚ αναδείχτηκε ισόπαλος 2-2 με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, αν και προηγούνταν 0-2 μέχρι το 71' σε παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Super Leaue της περιόδου 2013-2014...

Ο Χουμπ Στέφενς κατέβασε τον ΠΑΟΚ με ρόμβο στη μεσαία γραμμή έχοντας τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια Κίτσιου, Ινσαουράλδε, Κατσουράνης, Τζαβέλλα, στην άμυνα στα χαφ Λάζαρ, Κάτσε, Μαντούρο και Νάτχο (διάταξη ρόμβου), Σαλπιγγίδης, και Χούσεν επιθετικό δίδυμο.

Στο 2' μόλις, ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με τον Λάζαρ που εκμεταλλεύτηκε άψογα σέντρα του Χούσεν και με κοντινή προβολή έκανε το 0-1. 

Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν στροφές και παίζοντας έξυπνα τις αντεπιθέσεις απείλησαν σε δύο περιπτώσεις την εστία μας πριν συμπληρωθεί το 20'. 

Αρχικά στο 13' όταν βγήκαν στην αντεπίθεση, με τον Κούμπικ να μπαίνει στην περιοχή, αλλά την τελευταία στιγμή ο Κίτσιου πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 18' ο Γλύκος με εξαιρετική απόκρουση κράτησε ανέπαφα τα δίχτυα του σε κεφαλιά του Ιμπραϊμ, μετά από σέντρα του Μπαντιμπανγκά! Ο Εργοτέλης παίζοντας ζώνη, έπαιρνε την μπάλα από την περιοχή του μετά από στημένα του ΠΑΟΚ και απειλούσε με τους γρήγορους επιθετικούς του. 

Ο Δικέφαλος εμφάνισε και πάλι το ίδιο πρόβλημα που είδαμε στα τελευταία του παιχνίδια, καθώς σε κάποιες περιπτώσεις δεν μπορούσε στο πρώτο μισάωρο να κρατήσει την μπάλα και έδινε στους γηπεδούχους την δυνατότητα να βγαίνουν σε επικίνδυνες επιθέσεις!
Η ομάδα έκλεβε και πάλι μπάλα, όμως ήταν δώρο άδωρο, εφόσον μετά από λίγο σε αρκετές περιπτώσεις την πουλούσε φτηνά. 

O ΠΑΟΚ έκανε αισθητή την παρουσία του επιθετικά στο 36' όταν ο Τζαβέλλας εκτέλεσε φάουλ αλλά ο Στοϊκοβιτς απέκρουσε δύσκολα. Όσον αφορά τον Εργοτέλη, μετά τις δύο φάσεις που προαναφέρθηκαν, δεν απείλησε τον Γλύκο μέχρι τη λήξη του 45λεπτου...

Mε την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ ξαναχτύπησε, αυτή τη φορά με τον Σαλπιγγίδη που πέτυχε στο 47' το 0-2, δίνοντας στον Δικέφαλο αέρα νίκης! 

Ο Εργοτέλης μετά το 0-2 αντέδρασε και είχε 1-2 καλές στιγμές στο παιχνίδι του με τους Αντελέγιε και Ρομάνο.

Η επιθετικότητα των γηπεδούχων εκφυλίστηκε μετά από λίγα λεπτά και οι παίκτες του Στέφενς έλεγξαν το παιχνίδι, φέρνοντάς το και πάλι στα μέτρα του. 

Στο 72' όμως ο Μονακέλο εκμεταλλεύτηκε λάθος των Ινσαουράλδε - Κάτσε και μείωσε σε 1-2, σε ένα χρονικό σημείο που ο ΠΑΟΚ είχε ισορροπήσει...

Και σαν να μην έφτανε αυτό στο 82' ο Εργοτέλης ισοφάρισε με ... αυτογκόλ του Κίτσιου. Ολιγωρία στη φάση από τον Κατσουράνη, η αντίδραση του οποίου ήταν τραγική...

Ο ΠΑΟΚ είχε καταφέρει να βάλει δύο γκολ μόνος του και να πετάξει στα σκουπίδια μια νίκη που μέχρι το 72' έμοιαζε σίγουρη!!!

Η συμπεριφορά της ομάδας μετά το 70' αξίζει πραγματικά ιδιαίτερης μελέτης. Στο διάστημα μέχρι τη λήξη, είδαμε μια ομάδα χωρίς ταυτότητα που δεν πίστευε πως μπορεί να πάρει τη νίκη σε ένα παιχνίδι που προηγήθηκε με 0-2. Με νοοτροπία πολύ μικρής ομάδας δηλαδή... 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων :

Εργοτέλης : Στοίκοβιτς, Τζανακάκης, Πίτσος, Μεχία, Αντελέγιε, Καρντόσο, Χαντί (55' Ρομάνο), Ιμπραίμ, Κούμπικ (55' Μπουχαλάκης), Μονακέλο (90' Κοζορώνης), Μπαντιμπαγκά. 

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Ινσαουράλντε, Λάζαρ, Κάτσε (81' Βούκιτς), Μαντούρο, Νάτχο, Σαλπιγγίδης (81' Λούκας), Χούσεν. 
Ξεκάθαρα για θέμα νοοτροπίας μίλησε ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου, μετά την αποτυχία κόντρα στον Εργοτέλη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του :
"Νομίζω πως είδαμε δύο πρόσωπα. Αυτό του πρώτου μέρους και λίγο στην επανάληψη, και τα υπόλοιπα ως το τέλος. Είναι απίστευτο. Χάσαμε τη συγκέντρωση μας και φερθήκαμε τεμπέλικα. Χτίσαμε την αυτοπεποίθηση του αντιπάλου. 
 
Απαγορεύεται να ξεχνάς πως το παιχνίδι κρατά 90 λεπτά. Οι ίδιοι παίκτες συμμετείχαν αρχικά στα θετικά και μετά οι ίδιοι στα αρνητικά".

Ποια είναι τα αίτια; Πως πρέπει να τα αντιμετωπίσετε;
"Ο καθένας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη του. Και νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό ο καθένας να καταλάβει τι λάθος έκανε και μετά να ασχοληθεί με των υπολοίπων. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να έχεις εκτός έδρας ένα προβάδισμα και μετά να σταματάς να ασχολείσαι με το παιχνίδι".

Τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα. Τα είδαμε και στα Χανιά και στη Τρίπολη. Πως εξηγείται; 
"Όλη η ομάδα ευθύνεται για αυτό. Αλλά από κάποιον ξεκινάει. Επίσης κάναμε λάθη και στο πρώτο μέρος. Δεν ήμασταν αλάνθαστοι. Όταν όμως βάζεις δύο όμορφα γκολ, πιστεύεις ότι μπορείς να παίξεις το ποδόσφαιρο που θέλεις. 
 
Αντ' αυτού, εμείς σταματήσαμε. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται να μην είσαι τουλάχιστον συγκεντρωμένος. Δεν είναι μόνο από ένα παίκτη. Είναι ολόκληρη η ομάδα".

Συνεχώς υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από βδομάδα σε ομάδα, από ημίχρονο σε ημίχρονο. Η ομάδα είναι άρρωστη;
"Νομίζω πως δεν είναι αρρώστια. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Γιατί σταματάς να παίζεις ποδόσφαιρο στο 47’;"

Έχετε κάνει πολλές παρατηρήσεις στους ίδιους τομείς, σε διάφορα ματς. Τι έχετε να πείτε για την αντίληψη των παικτών σε όσα τους λέτε;
"Δεν ξέρω αν δεν κάνουν αυτά που τους λέω. Ξέρω πως μιλήσαμε πριν το ματς για συγκέντρωση και αγωνιστικότητα. Νομίζω πως από αυτό βλέπουμε πως ίσως είναι καλύτερο όταν δεχόμαστε πρώτοι γκολ γιατί τότε οι παίκτες κυνηγούν κάτι και μένουν σε εγρήγορση. Αντίθετα όταν νικάμε σταματάμε να ασχολούμαστε".

Βάσει των ευκαιριών που έγιναν στον αγώνα, περιμένετε πως η ομάδα του άξιζε κάτι καλύτερο;
"Νομίζω πως και εμείς είχαμε την ευκαιρία να βάλουμε κι άλλο γκολ στο πρώτο μέρος. Ανεξάρτητα από την ομάδα του Εργοτέλη, όταν προηγείσαι 2-0 δεν μπορεί να χάνεις το παιχνίδι. Κάναμε λάθη που έβαλαν τον αντίπαλο στο παιχνίδι".

Η κατάσταση διορθώνεται πλέον;
"Ελπίζω πως ναι. Φυσικά θα δουλέψουμε. Θα φύγουν αρκετοί με Εθνικές ομάδες και θα δούμε σε τι κατάσταση θα βρίσκονται. Θα επιμείνουμε όμως και ελπίζω πως θα έρθει η βελτίωση".

Για ποιο λόγο επιλέχθηκε ο ρόμβος; Είναι κάτι που θα επαναληφθεί;
"Κατ' αρχήν είχε να κάνει με τους παίκτες που είδαμε πως είχαν διάθεση στις προπονήσεις. Φυσικά και σχετιζόταν με την απόδοση παικτών στο προηγούμενο ματς. 
 
Επιλέξαμε και τους δυο επιθετικούς. Δεν νομίζω πως ήταν τακτικό το πρόβλημά μας, αλλά θέμα νοοτροπίας. Επίσης, χωρίς να είναι δικαιολογία, είχαμε κι ένα μεγάλο ταξίδι. Δεν είναι δικαιολογία γιατί ένας επαγγελματίας πρέπει να ανταπεξέρχεται. Αλλά όταν σε ένα τέτοιο παιχνίδι έχεις τέτοιο προβάδισμα, απαγορεύεται να το χάσεις".
Για επανάπαυση του ΠΑΟΚ μετά το προβάδισμα με 2-0 έκανε λόγο ο Ντάνι Χούσεν

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
"Δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Μετά το 2-0 ίσως κάποιοι πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε, αλλά το ματς διαρκεί 90 λεπτά και ιδιαίτερα απέναντι σε τέτοιες ομάδες που παλεύουν σε όλη τη διάρκεια του ματς δεν αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος μόνο για 60 λεπτά. 

Στο ημίχρονο είπαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, αποφεύγοντας τα ανόητα λάθη. Με την εμφάνισή μας μετά το 2-0 δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο. Δεν νομίζω πως συνδέεται το αποτέλεσμα με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. 

Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν έχει από μόνο του τόση σημασία, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε μέσα στην εβδομάδα, να βρούμε ένα ισχυρό κίνητρο και να παλέψουμε για ότι καλύτερο".
Ο Κοστίν Λάζαρ σε δηλώσεις του τόνισε πως πρέπει να ξεπεράσουν γρήγορα αυτή την κακή περίοδο, γιατί ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς...

Αναλυτικά τα όσα είπε...
"Το παιχνίδι φάνηκε να είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση για το μετά. Πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε τι φταίει για να το λύσουμε. Περνάμε άσχημη περίοδο με κακά αποτελέσματα. 

Έχουμε όλοι επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση. Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι, πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κακή περίοδο για εμάς, γιατί ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς και δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε. 

Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν οι συχνές αλλαγές στην ενδεκάδα επηρεάζουν την ομάδα. Αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο προπονητής".
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4