Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

24 Φεβρουαρίου 2018

Άνετη πρόκριση επί της ΑΕΚ! (1982)

Σαν σήμερα στις 24/2/1982, ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια ακόμη πρόκριση σε βάρος της AEK, παραχωρώντας ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της αθηναϊκής ομάδας, στη ρεβάνς του 6-1 της Τούμπας, για το κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1981-1982 ...

Στην 40η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1981-82 μετείχαν συνολικά 58 ομάδες (18 Α' εθνικής και 40 Β' εθνικής κατηγορίας). Διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Ο Δικέφαλος του Βορρά έχοντας ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης από το πρώτο ματς (3/2/1982), όταν είχε λιώσει την AEK με 6-1 (!!!), πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια χωρίς άγχος για τα παίξει τον αγώνα - ρεβάνς, σφραγίζοντας την παρουσία του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, έχοντας τον Χάινς Χέερ στον πάγκο του.

Με κορυφαίο τον μεγάλο Γιώργο Κούδα, προηγήθηκε στο 30ό λεπτό, όταν με φαντεζί, ζογκλερική ενέργεια, έστρωσε την μπάλα στον "Φονιά" και αυτός με ευθύβολο σουτ, κεραυνοβόλησε τον Χρηστίδη!

Στο 25' ο Γούναρης μάρκαρε τον Ράντονιτς, ο Αναστασιάδης έδειξε την άσπρη βούλα, όμως ο Φούρτουλα απέκρουσε το χλιαρό σουτ του Μαύρου, κρατώντας την εστία μας ανέπαφη!
Στο 41' το γήπεδο θαύμασε μια ακόμη τρομερή ενέργεια του αρχηγού, που απέφυγε εντυπωσιακά τον Νικολάου, αλλά το πλασέ του του απομάκρυνε σε κόρνερ ο Παραπραστανίτης, με τον πορτιέρο της AEK εξουδετερωμένο!

Στο 47' ο Δημόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Καραγκιοζόπουλο, όμως μόνο ο Πειραιώτης διαιτητής Αναστασιάδης δεν είδε το πασιφανές πέναλτι και φυσικά δεν το έδωσε!
Στο 53' και πάλι ο Δημόπουλος πήρε την έξυπνη πάσα του Κούδα, και έγραψε το 0-2, αλλά από εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ οπισθοχώρησε αναίτια, δίνοντας τον χώρο στους γηπεδούχους να αρχίσουν να απειλούν.

Έτσι οι γηπεδούχοι αρχικά μείωσαν σε 1-2 με κοντινή προβολή του Νικολάου (αρχική εικόνα) στο 60', για να φτάσουν στην ισοφάριση στο 81' με τον Μαύρο, ενώ στα λεπτά που απέμειναν απείλησαν ακόμη και με ανατροπή.

Ο ΠΑΟΚ εκείνο το απόγευμα θαυμάστηκε από τους 9.000 περίπου θεατές (7.117 τα εισιτήρια) και έδειξε ικανός να φτάσει μετά από 8 χρόνια στην κατάκτηση του Κυπέλλου, κάτι όμως που τελικά δεν το κατάφερε, καθώς αποκλείστηκε στον ημιτελικό σε διπλά ματς από τον Παναθηναϊκό!

Οι συνθέσεις:

AEK: Χρηστίδης, Γεωργαμλής, Παραπραστανίτης, Νικολάου, Καραβίτης, Μουσούρης (46' Θώδης), Βλάχος, Μπαλλής (61' Αγγελίδης), Ράντονιτς, Καραγκιοζόπουλος, Μαύρος.

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης (61' Πέλλιος), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Γεωργόπουλος, Γκουερίνο, Κούδας, Κωστίκος (Τριανταφυλλίδης).
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4