Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2018

Δεν κέρδισε ούτε τον Πανσερραϊκό! (1986)

Σαν σήμερα στις 23/2/1986, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 21ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1985-1986 ...

Ο Πρωταθλητής της περασμένης σεζόν ΠΑΟΚ, με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του, διάνυε μια καταστροφική σεζόν, πηγαίνοντας από το κακό στο χειρότερο!

Ο Δικέφαλος γνώρισε ανέλπιστες ήττες τόσο εντός όσο και εκτός έδρας, πραγματοποιώντας απαράδεκτες εμφανίσεις που δε θύμιζαν σε καμία περίπτωση το νικηφόρο πέρασμά του από τα ίδια γήπεδα λίγους μήνες νωρίτερα.

Σαν σήμερα στις 23/2/1986, υποδέχτηκε στην Τούμπα τον εκ των ουραγών Πανσερραϊκό, αλλά ούτε αυτόν μπόρεσε να τον κερδίσει, καθώς οι ομάδες έμειναν στο ισόπαλο 0-0, μπροστά σε 11.000 θεατές (9.871 τα εισιτήρια).

Η εικόνα της ομάδας στο πρώτο 45λεπτο ήταν τραγική, δεν βγήκε ούτε μία καλή ευκαιρία άξια αναφοράς, με τους γηπεδούχους παίζοντας διπλή ζώνη άμυνας, να απομακρύνουν εύκολα τις επιθέσεις μας!
Στην επανάληψη οι Σερραίοι ταμπουρώθηκαν στο 1/3 του γηπέδου με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει την απόδοσή του μετά το 60’, χωρίς αυτό να είναι αρκετό για να φτάσει στην πολυπόθητη νίκη και να πάρει βαθμολογική ανάσα.

Στο 62’ ο Λιάκος έβγαλε σε πλεονεκτική θέση τον Καρασαββίδη, το σουτ του οποίου το απέκρουσε ο Μίχαλικ και στη συνέχεια της φάσης στο νέο σουτ του Σκαρτάδου. Απομάκρυνε την μπάλα ο Θαθαρόπουλος, στην καλύτερη στιγμή μας στο ματς!

Δύο λεπτά αργότερα (64΄) η κεφαλιά του Κωστίκου πέρασε μόλις άουτ, ενώ την ίδια τύχη είχε το σουτ του Βασιλάκου στο 87’.

Οι αλλαγές του Σκότσικ (Καρασαββίδης - Ορφανός), βοήθησαν την ομάδα να βελτιώσει την εικόνα της, έλειπε όμως η ουσία.

Οι φιλοξενούμενοι αγωνιζόταν από το 76ο λεπτό με παίκτη λιγότερο, καθώς ο Ζακεστίδης απέβαλε τον Θαθαρόπουλο, κάτι που οι παίκτες μας δεν εκμεταλλεύτηκαν.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκιτσιούδης, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Σίγγας (46’ Καρασαββίδης), Σκαρτάδος, Λιάκος (74’ Ορφανός), Ψαρράς, Πίττας, Βασιλάκος, Κωστίκος.

Πανσερραϊκός: Μίχαλικ, Θαθαρόπουλος, Γαλατίδης, Πάντσιος (59’ Αντωνιάδης), Αϊβαζίδης, Γιάρουζεχ (46’ Σοφιανόπουλος), Σφακιανάκης, Καφκενάρης, Γκέκας, Τσέκος, Περγαμηνός.
Δηλώσεις Βάλτερ Σκότσικ: «Συγχαρητήρια στον Πανσερραϊκό, θέλαμε να πάρουμε τη ρεβάνς της ήττας μας στον πρώτο γύρο αλλά δεν τα καταφέραμε!

Είχα προειδοποιήσει τους παίκτες μου αλλά τα λόγια μου πήγαν στον αέρα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν παίξαμε καθόλου δυνατά, δεν πρεσάραμε, ακολουθήσαμε ελληνική νοοτροπία και υποτιμήσαμε τον αντίπαλο.

Στο δεύτερο τα ρισκάραμε όλα. Κάναμε τις ευκαιρίες, αλλά είχαμε το μόνιμο πρόβλημά μας να μην μπορούμε να φτάσουμε στο γκολ. Είχαμε κόντρα την τύχη, αλλά και τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Τον Σίγγα τον άλλαξα γιατί δεν έπαιξε καλά».

* Πολλές φωνές διαμαρτυρίας κατά του Βάλτερ Σκότσικ μετά το τέλος της αναμέτρησης, με τον συγκεντρωμένο κόσμο να ζητάει την απομάκρυνσή του, καθώς και τη μη πρόσληψη του Νίκου Ζλατάνου στο πόστο του μάνατζερ…
* Σε όσους παίκτες αγωνίστηκαν στο ματς με τον Πανσερραίκό, επιβλήθηκε από τη διοίκηση πρόστιμο 10.000 δρχ, μπας και ξυπνήσουν!

* Τη σεζόν 1985-1986 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 10η θέση (!!!), με 27 βαθμούς (10 νίκες, 7 ισοπαλίες, 13 ήττες) και τέρματα 33-38...

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Αυστριακό Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο (22 αγώνες) και ολοκληρώθηκε με τον Μιχάλη Μπέλλη (8 παιχνίδια).

* Στην αρχική εικόνα μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1985-1986. Είναι η ομάδα που παρατάχτηκε στο στάδιο Μπεντεγκότι, στο ματς με την Βερόνα, στις 18/9/1985, για τον πρώτο γύρο του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης!
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4