Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Φεβρουαρίου 2018

Ισοπαλία με την ΑΕΚ αντί για τρίμπαλο! (1971)

Σαν σήμερα στις 7/2/1971, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την πρωτοπόρο ΑΕΚ,  σε παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1970-1971...

Ο Δικέφαλος μπροστά σε 27.000 θεατές, με τον Γιώργο Χασιώτη στον πάγκο του και τον Λες Σάνον στην κερκίδα, έτοιμο να αναλάβει την ομάδα, έμεινε στο ισόπαλο 0-0, ένα αποτέλεσμα που σε καμιά περίπτωση δεν εκφράζει την εικόνα του παιχνιδιού!
Στο πρώτο 45λεπτο ήταν ένα παιχνίδι κέντρου με καλό όμως ρυθμό, οι δύο άμυνες δεν απειλήθηκαν, αλλά στην επανάληψη η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε ολότελα. Ο ΠΑΟΚ κυριάρχησε, ήταν η ομάδα που βρέθηκε κοντά στο γκολ και να κάποιος δικαιούται να μιλάει για άδικο αποτέλεσμα αυτός ήταν ο Δικέφαλος του Βορρά!
Στο 55ο λεπτό, ο βοηθός Αμαραντίδης, ακύρωσε γκολ του Κούδα, την ώρα που ο διαιτητής Παπαβασιλείου έδειξε σέντρα (!), υποδεικνύοντας τον αρχηγό του ΠΑΟΚ σε θέση οφ σάιτ, την ώρα που ο Κούδας με δυνατό σουτ νικούσε τον Κωνσταντινίδη. 

Το γήπεδο πήρε φωτιά, οι διαμαρτυρίες από παίκτες και κόσμο ήταν έντονες, όμως η απόφαση δεν άλλαξε και παρέμεινε το 0-0. Η φάση ξεκίνησε από σέντρα του Παρίδη, κεφαλιά – πάσα του Σαράφη στον Κούδα και ασύλληπτο βολέ του τελευταίου!
Μεγάλες φάσεις για τον ΠΑΟΚ στο 72’ και στο 74’ όταν η κεφαλιά του Φουντουκίδη και το σουτ του Χατζηαντωνίου σταμάτησαν στα δοκάρια της ΑΕΚ, ενώ στο 90’ ο Σαράφης βρέθηκε προ του τερματοφύλακα της αθηναϊκής ομάδας, η κεφαλιά του όμως πέρασε άουτ. 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Φουντουκίδης, Παπαδόπουλος, Λάζος, Παρίδης, Ασλανίδης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Χατζηιωάννου, Γούναρης, Φουντουκίδης, Χατζηαντωνίου, Παπαδόπουλος, Λάζος, Σταυρίδης (46’ Ασλανίδης), Σαράφης, Κούδας, Μαντζουράκης (53’ Τερζανίδης), Παρίδης.

ΑΕΚ: Κωνσταντινίδης, Κεφαλίδης, Τόσκας, Θεοδωρίδης, Τριανταφύλλου, Λαβαρίδης, Παπαεμμανουήλ, Καραφέσκος (61’ Σταθόπουλος), Νικολαΐδης (46’ Κάχρης), Παπαϊωάνου, Πομώνης.

Η βαθμολογία μετά τα παιχνίδια της 19ης αγωνιστικής:
* Τη σεζόν 1970-1971, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Χόρβατ στον πάγκο του (14 ματς), ακολούθησε ο Χασιώτης (5) και τελείωσε με τον Λες Σάνον (15), με τον Άγγλο τεχνικό να παραμένει στην ομάδα μέχρι τις δύο πρώτες αγωνιστικές της περιόδου 1974-1975.

* Η ομάδα σε 34 παιχνίδια είχε 12 νίκες, 10 ισοπαλίες, 12 ήττες, τερμάτισε στην 8η θέση με τέρματα 38-32 και 68 βαθμούς.

* Το παρόν στο γήπεδο έδωσε και ο … Παττακός, με κλιμάκιο υπουργών της χούντας, που βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στη Θεσσαλονίκη και στην Τούμπα.

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται ο Ασλανίδης σε μια προσπάθειά του προσπαθώντας να ξεφύγει από τους Πομώνη – Θεοδωρίδη, στο βάθος ο διαιτητής Παπαβασιλείου και στα δεξιά Σαράφης και Λαβαρίδης.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4