Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Φεβρουαρίου 2018

Πάτησε γκάζι στην επανάληψη και τρίμπαλο (2014)

Σαν σήμερα στις 23/2/2014, o ΠΑΟΚ κέρδισε στην Τούμπα τον Πανθρακικό με 3-0, χάρη σε γκολ των Κάτσε, Βούκιτς (2) για την 26η αγωνιστική της Super League της περιόδου 2013-2014...

Σε μια Τούμπα που δεν είχε περισσότερους από 8.000 θεατές ο Δικέφαλος παρατάχτηκε με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα τους Λίνο, Κατσουράνη, Τζαβέλλα, Σκόνδρα, τον Νάτχο, μπροστά τους, στη μεσαία γραμμή Στοχ και Λούκας στις πτέρυγες, στον άξονα Κάτσε και Λάζαρ και μοναδικός προωθημένος ο Χούσεν.

Ο Χουμπ Στέφενς ήταν ξεκάθαρο πως θέλησε και πάλι να παρουσιάσει μια ομάδα με μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές στο 4-1-4-1 με το οποίο κατέβασε τον Δικέφαλο...

Στο πρώτο 45λεπτο έλειψαν οι μεγάλες φάσεις για τον ΠΑΟΚ που όμως με υπομονή στο παιχνίδι του ήταν κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο, έκλεψε μπάλες από τους φιλοξενούμενους και προσπαθούσε να βρει διαδρόμους προς την εστία του Αθανασιάδη.
Ο Δικέφαλος είχε ορεξάτους αρκετούς παίκτες του, με τους Χούσεν, Στοχ, Λίνο να ξεχωρίζουν. Η δεξιά πτέρυγα πάντως δυσλειτουργούσε, καθώς ο Λούκας διακρινόταν από «τσαπατσουλιά» στο παιχνίδι του και έγινε αιτία να χαραμιστούν ουκ ολίγες επιθέσεις. 

Ο Σκόνδρας σε 5-6 περιπτώσεις είχε ανέβει την πτέρυγα, αλλά η μπάλα δεν έφτασε σε αυτόν που έμενε ξεκρέμαστος, καθώς ο Ισπανός έκανε τα δικά του...

Το ημίχρονο τελείωσε 0-0 αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον κόσμο να χειροκροτήσει τους παίκτες του Στέφενς, καθώς τους έβλεπε να προσπαθούν με ορθόδοξο τρόπο να διασπάσουν την γραμμή «μαζινό» του Μάντζιου.

Οι καλύτερες στιγμές για τον ΠΑΟΚ ήρθαν στο 23ο λεπτό όταν καλή προσπάθεια του Χούσεν, κατέληξε σε σουτ του Ολλανδού το οποίο αποκρούστηκε σε κόρνερ από τον Αθανασιάδη.

Στο 30ό λεπτό καλή συνεργασία Λάζαρ - Λίνο το σουτ του τελευταίου το απέκρουσε και πάλι ο Αθανασιάδης, ενώ στο 33ο λεπτό, το δυνατό σουτ του Στοχ, έφυγε άουτ... 

Αυτή ήταν η τελευταία φορά που ΠΑΟΚ απείλησε τους φιλοξενούμενους, καθώς στη συνέχεια και μέχρι το σφύριγμα του Κουκουλάκη, είδαμε μόνο ημιτελείς προσπάθειες ...

Mε την έναρξη της επανάληψης ο Βούκιτς πέρασε στη θέση του Λάζαρ, με τον Στέφενς να αλλάζει το σύστημα σε 4-2-3-1. 

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε καλά στην επανάληψη, όμως μετά το 55' οι παίκτες του Πανθρακικού άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση και να απειλούν με μακρινά σουτ. Ο Στέφενς στο 61' έβαλε στο ματς τον Σαλπιγγίδη, αντικαθιστώντας τον Στοχ (!), με τον Λούκας να περνάει στα αριστερά.
Στο 63' το σκορ άνοιξε με δυνατό μακρινό σουτ του Κάτσε που νίκησε τον Αθανασιάδη, ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Ινσαουράλδε αντικατέστησε τον Λίνο με τον Τζαβέλλα να περνάει στα πλάγια και τον Αργεντίνο στο κέντρο της άμυνας.

Το παιχνίδι στα λεπτά που ακολούθησαν ήταν ισορροπημένο, όμως ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς με δύο δικά του γκολ στο 85' και στο 86' ανέβασε το σκορ στο 3-0 και έδωσε διαστάσεις στη νίκη του ΠΑΟΚ.

Ο Δικέφαλος τρεις μόλις μέρες μετά την υπερπροσπάθεια των παικτών του με την Μπενφίκα, στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό είχε διαστήματα καλής απόδοσης αλλά και στιγμές με προβλήματα στον τρόπο παιχνιδιού του.
Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λίνο (66' Ινσαουράλδε), Σκόνδρας, Τζαβέλλας, Κατσουράνης, Λάζαρ (46' Βούκιτς), Κάτσε, Νάτχο, Λούκας, Στοχ (61' Σαλπιγγίδης) και Χούσεν. 

Πανθρακικός: Αθανασιάδης, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Τζάνης (89΄Τριανταφύλλου), Χρήστου, Καθάριος (71' Χασομέρης), Ρομεόυ, Σαμπατ (81' Μολίνα), Μακροδημήτρης, Σαρακατσάνος, Ιγκόρ.
Ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανθρακικό, τόνισε πως η ομάδα του έπρεπε να σκοράρει νωρίτερα για να κάνει πιο εύκολη την αναμέτρηση...

Τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός:
"Ξέραμε μετά την Πέμπτη ότι θα είναι ένα διαφορετικό κι ένα δύσκολο παιχνίδι το σημερινό. Έπρεπε να βάλουμε πιο γρήγορα το πρώτο γκολ, γιατί έτσι αντιμετωπίζεις ομάδες που παίζουν κλειστά, αλλά δεν το καταφέραμε από το πρώτο ημίχρονο. Σήμερα έπρεπε να κάνουμε εμείς παιχνίδι, ενώ την Πέμπτη μπορούσαμε να περιμένουμε. Τελικά όλα πήγαν καλά".

Για το ότι παρόλο που Λούκας και ο Στοχ ήταν στο αρχικό σχήμα ο Δικέφαλος δεν κατάφερε να διεμβολίσει την αντίπαλη άμυνα: "Έπρεπε να τους έχουμε μέσα αυτούς τους παίκτες σήμερα γιατί οι ενέργειές τους είναι απαραίτητες για μία ομάδα. Όταν δεν έρχεται αυτή η ενέργεια από εκείνους τότε μπορείς να τους αλλάξεις".
Ο Έργκους Κάτσε παραχώρησε δηλώσεις στο περιθώριο της βράβευσής του ως πολυτιμότερου της αναμέτρησης με τον Πανθρακικό και ευχαρίστησε τον ΠΑΟΚ για τη δεύτερη ευκαιρία που του δόθηκε μετά το λάθος που έκανε.

Πιο συγκεκριμένα:
"Θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς που με ανέδειξαν MVP με τις ψήφους τους. Επίσης να ευχαριστήσω τον Ιβάν Σαββίδη, τον ΠΑΟΚ, τους συμπαίκτες αλλά και τον προπονητή μου που μου έδωσαν μία δεύτερη ευκαιρία και μπορώ να αγωνίζομαι και πάλι στην ομάδα που μεγάλωσα και αγαπάω".
Ο Γιάννης Σκόνδρας μίλησε για το παιχνίδι με τον Πανθρακικό αλλά και τον επαναληπτικό με τη Μπενφίκα κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο της Τούμπας.

Τα όσα είπε:
"Είναι ένα θετικό αποτέλεσμα. Πολύ καλό που κερδίσαμε γιατί μας δίνει ψυχολογία για το επόμενο παιχνίδι. Τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με την Μπενφίκα για το οποίο πρέπει να δουλέψουμε σκληρά".

Για το ότι ο ΠΑΟΚ δείχνει να προσέχει πολύ την άμυνα του στα τελευταία ματς: "Είναι σημαντικό να μη δέχεσαι γκολ. Πρέπει να έχουμε σφιχτή άμυνα για να αποφεύγουμε εύκολα γκολ".

Για το αν το Μπενφίκα - ΠΑΟΚ είναι από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στην καριέρα πολλών παικτών στην ομάδα: "Σαφώς και είναι ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι και σίγουρα ο καθένας από εμάς θα δώσει το 110% των δυνατοτήτων του".

Για το ότι η δική του απόδοση βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι: "Τα συνεχόμενα παιχνίδια σε βοηθάνε να αποκτήσεις ρυθμό κι εγώ προσπαθώ για το καλύτερο".
Ο Ντάνι Χούσεν υποστήριξε πως οι στόχοι του συμβαδίζουν με αυτούς του ΠΑΟΚ και τόνισε πως θα κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον «δικέφαλο του Βορρά» να τους επιτύχει.

Συγκεκριμένα είπε:
"Θεωρώ ότι θα πρέπει να βγούμε και να κάνουμε το παιχνίδι μας. Είχαμε μία παρόμοια περίπτωση με τον Άγιαξ και εναντίον της Μπαρτσελόνα. Ο προπονητής μας τότε στον Άγιαξ, μας είπε ότι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και εάν κάνουμε το ίδιο και τώρα, που πάλι δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα. 

Έτσι κι αλλιώς είμαστε 1-0 πίσω και πρέπει να το παλέψουμε για το καλύτερο", ήταν τα πρώτα λόγια του Ολλανδού φορ ο οποίος πρόσθεσε:
 
"Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για μας, έστω κι αν ήρθε δύσκολα. Όσον αφορά εμένα, παίζω όπου και όπως μου ζητήσει ο προπονητής μου. Δυσκολευτήκαμε αρκετά στο παιχνίδι, αλλά όταν μπήκε και ο Βούκιτς δημιουργήθηκαν χώροι και ήταν λίγο καλύτερα τα πράγματα".

Για την προσαρμογή του στον ΠΑΟΚ, ανέφερε: "Αισθάνομαι ότι κάθε παιχνίδι είμαι και καλύτερος, αλλά σίγουρα θα χρειαστώ 1-2 παιχνίδια ακόμη για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. 
 
Θέλω να κερδίσουμε το Κύπελλο και να προχωρήσουμε όσο περισσότερο γίνεται στα play offs. Οι φιλοδοξίες μου συμβαδίζουν με τις φιλοδοξίες της ομάδας και να βοηθήσω όσο μπορώ, είτε με γκολ, είτε με πάσες".

Τέλος, σχολίασε: "Μου αρέσει εδώ και εφόσον θέλει και ο ΠΑΟΚ. Υπάρχει η δυνατότητα πάντως από την ομάδα να με αγοράσει εφόσον το θέλει".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4