Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Ιανουαρίου 2018

"Εντός έδρας" ήττα στο Καυτανζόγλειο (2008)

Σαν σήμερα στις 20/1/2008, ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τον Ηρακλή στο γειτονικό Καυτανζόγλειο, για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008…

Ο Δικέφαλος ήταν κυριολεκτικά απογοητευτικός, δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι του και παρά το ότι έπαιζε ... εντός έδρας, παρουσίασε μια εικόνα που δεν άρμοζε στον ΠΑΟΚ! 

Η είσοδος του Λάκη στην επανάληψη έδωσε μια κάποια επιθετική πνοή στην ομάδα μας, που είχε δύο καλές στιγμές στην αναμέτρηση για να φέρει το ματς στα ίσα, αν και αμυντικά έμπαζε!
Το γκολ που τελικά έκρινε την αναμέτρηση το σημείωσε ο Γιάντσης στο 13ο λεπτό με κοντινό πλασέ μετά από γύρισμα του Χλωρού από τα αριστερά, σε μια φάση στην οποία η άμυνά μας κοιμήθηκε δικαιώνοντας απόλυτα τον χαρακτηρισμό «σαρδέλες» που είχε δώσει ο Σάντος δύο 24ωρα νωρότερα!

Έτσι στο 49' ο Σάλμον έφυγε στην πλάτη της άμυνας των τυπικά γηπεδούχων, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πάρντο και στο 69', μετά από φάουλ του Μπαϊάνο, ο Κνολ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. 
 
Ο Ολλανδός κεντρικός αμυντικός τέσσερα λεπτά αργότερα είδε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποχώρησε... 

Στο 79', ο ΠΑΟΚ έμεινε με "9", καθώς αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα ο Μπαλάφας κι έτσι ο ΠΑΟΚ έμεινε με εννιά παίκτες. με τον διαιτητή ... Γερμανάκο να αντιμετωπίζει τον Δικέφαλο λες και ήταν ομάδα γειτονιάς!

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Πάρντο, Μαυρογενίδης, Ραγκουέλ, Γιαννούλης, Κατσαμπής, Μαλαγκουένιο, Πουρσανίδης (82΄ Παπαδόπουλος), Χλωρός (93' Ιωαννίδης), Γιάντσης, Μάρκες, Ααρόν (87΄ Παπαστεργιανός).

ΠΑΟΚ: Φερνάντες, Σνάουτσνερ (91' Ορφανός), Κνολ, Μελίσσης, Χαραλάμπους (46' Λάκης), Μπαϊάνο, Μπαλάφας, Γεωργιάδης, Χριστοδουλόπουλος, Σάλμον, Κωνσταντινίδης (73' Γκονζάλες).

Δηλώσεις...

Φερνάντο Σάντος:

"Ήταν ένα δυνατό παιχνίδι. Ο Ηρακλής έπαιξε καλύτερα, πέτυχε ένα γκολ και κατάφερε να το κερδίσει. Εμείς αντιδράσαμε, προσπαθήσαμε να μαρκάρουμε και ταυτόχρονα να παίξουμε καλύτερο ποδόσφαιρο για να ισοφαρίσουμε. Δυσκολευτήκαμε πολύ να το καταφέρουμε, γιατί ο Ηρακλής σήμερα ήταν μία πολύ οργανωμένη ομάδα. 

Οι παίκτες μας προσπάθησαν και στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε με την πεποίθηση ότι θα πετύχουμε το στόχο μας. Είχαμε μία ευκαιρία με το Σάλμον, καταφέραμε να αναγκάσουμε τον Ηρακλή να οπισθοχωρήσει και γενικά βελτιώσαμε την εικόνα μας.

Η ομάδα μας σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο είχε δυσκολίες να βγει μπροστά και να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ. Προχωρήσαμε σε αλλαγές με στόχο να διευρύνουμε τις επιλογές μας επιθετικά, να πλατιάσουμε το παιχνίδι μας. 

Στην περίπτωση της αποβολής, νόμισα προς στιγμή ότι λόγω κάποιας λογομαχίας θα δέχθηκε ο Κνολ τη δεύτερη κάρτα. 
Κατόπιν όμως μίλησα με τον ίδιο και ξέρω τι έγινε. Πιστεύω ότι είναι άδικη η δεύτερη κίτρινη κάρτα, αν και από το σημείο που ήμουν δεν μπορούσα να δω καθαρά τι συνέβη. 

Η αντίδρασή μου τη στιγμή της αποχώρησης του παίκτη μου ήταν απότομη γιατί δεν γνώριζα τι έγινε και πίστευα ότι προήλθαν όλα λόγω κάποιας κουβέντας του. Εκείνη τη στιγμή ετοιμάζαμε την αλλαγή του Γκονζάλες και όπως είναι ευνόητο άλλαξαν τα πλάνα μας. 

Ο Κνολ μου είπε ξεκάθαρα ότι δεν έκανε τίποτα, ότι πήγε μόνο για να πάρει την μπάλα επάνω στη μονομαχία. Αυτό όμως που λέω δεν μειώνει την αξία της νίκης του Ηρακλή.
Έχουμε υποχρέωση να αντιδράσουμε, έχουμε μία καλή ομάδα. Είμαστε ένας τεράστιος σύλλογος και πρέπει να ανταποκριθούμε στις δύσκολες στιγμές που περνάμε.

Είμαστε υποχρεωμένοι να αντιδράσουμε. Δεν υπάρχει προπονητής που να αγαπάει περισσότερο τους παίκτες του από εμένα. Τους θεωρώ σαν παιδιά μου. 

Μία αλήθεια είναι πάντα καλύτερη από ένα ψέμα. Όσα έλεγα μέχρι τώρα για την ποιότητα του έμψυχου δυναμικού μας εξακολουθώ να τα πιστεύω και θα λέω πάντα την αλήθεια".

Δηλώσεις Γκλεν Σάλμον:

"Μπορούμε να σχολιάσουμε μόνο το πρώτο ημίχρονο. Κανείς δεν κρατούσε την μπάλα στα πόδια του και όλοι κρυβόμασταν πίσω από τους αντιπάλους. Όποιος λοιπόν δεν θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, είναι προτιμότερο να πάει σπίτι του. 

Κρίνοντας από τον αριθμό των φιλάθλων μας που βρέθηκαν στο γήπεδο και την υποστήριξη που μας παρείχαν, ήταν σαν να παίζουμε στην έδρα μας. Μέχρι πρότινος κερδίζαμε τουλάχιστον τα παιχνίδια στην έδρα μας, πλέον όμως έχουμε δυσκολία να κάνουμε ακόμη κι αυτό. 

Δεν είμαστε καλή ομάδα, πρέπει να διορθώσουμε κάτι. Όταν δεν έχεις ποιότητα ως ομάδα, πρέπει να πολεμήσεις και να βγάλεις ένταση και πάθος. Εμείς δεν παλέψαμε. Επίσης, η ομάδα αμύνεται πολύ και αφήνει πολύ χώρο μεταξύ της άμυνας και της επίθεσης".

Ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, λίγο μετά το τέλος του παιχνιδιού...

"Η εικόνα του κόσμου του ΠΑΟΚ έχει αλλάξει. Πλέον οι γιορτές μεταφέρονται και εκτός έδρας. Το Καυτανζόγλειο θύμισε Τούμπα και η συμπεριφορά των οπαδών μας, παρά το αποτέλεσμα και τα διαιτητικά λάθη, ήταν άψογη. Πιστεύαμε ότι όλοι αντιλαμβάνονται τις κοσμογονικές αλλαγές. Κάναμε λάθος.

Η αστυνομία μας απέδειξε ακόμη μία φορά ότι βρίσκεται πίσω από τις εξελίξεις. Με απρόκλητη χρήση δακρυγόνων κατά την είσοδο και την έξοδο θεατών, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονταν γονείς, παιδιά και ηλικιωμένοι, αλλά και η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, τίναξαν στον αέρα την ασφάλεια του κόσμου, αντί να την προστατέψουν.

Η προσπάθειά μας να γεμίσουμε τα γήπεδα ας μην υπονομεύεται από εκείνους που τα προτιμούν άδεια. Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ απαιτεί τον καταμερισμό ευθυνών για την παρά λίγο τραγωδία, που αποφεύχθηκε από την ώριμη συμπεριφορά των οπαδών μας".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4