Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

23 Ιανουαρίου 2018

Απειλήθηκε η παράδοση, μείναμε στο "Χ" (1983)

Σαν σήμερα στις 23/1/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Ολυμπιακό, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1982-1983 ... 

Η προϊστορία των αγώνων μας με τον Ολυμπιακό εντός έδρας χαρακτηρίζεται από την μακρύτερη παράδοση θετικών αποτελεσμάτων που έχει σημειωθεί ανάμεσα στα ζευγάρια των τεσσάρων παραδοσιακών μεγάλων ομάδων του Ελληνικού Πρωταθλήματος. 
Επί 23 ολόκληρα χρόνια, από το 1969 έως το 1992, η νίκη του ΠΑΟΚ στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν ο πιο ακλόνητος άσος στο δελτίο προγνωστικών ποδοσφαίρου για όλους τους φιλάθλους, ανεξαρτήτως οπαδικής προτίμησης. 

Στο παιχνίδι που έγινε σαν σήμερα στις 23/1/1983 μπροστά σε 36.000 θεατές (33.834 τα εισιτήρια), ο Ολυμπιακός αιφνιδίασε τον ΠΑΟΚ και μόλις στο 3ο λεπτό, βρέθηκε να προηγείται με 0-1, μετά από εκτέλεση πέναλτι του Αναστόπουλου! 

Στο πέναλτι υπέπεσε ο Μλάντεν Φούρτουλα, ανατρέποντας τον Λεμονή, μια παράβαση που υπέδειξε ο διαιτητής Γεωργιάδης.
Ο Δικέφαλος είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο, προσπάθησε να γίνει απειλητικός και να ισοφαρίσει, την ώρα που οι παίκτες του Ολυμπιακού, με επικεφαλής τους Γούναρη – Μητρόπουλου, επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου σκληρό παιχνίδι, που έμεινε ατιμώρητο από τον ρέφερι της αναμέτρησης ο οποίος αρκέστηκε απλά να κιτρινίσει τους προαναφερόμενους και τον Βαμβακούλα.

Ο ΠΑΟΚ επηρεασμένος από το 0-1 απειλήθηκε στην κόντρα να δεχτεί δεύτερο γκολ από τους φιλοξενούμενος, απείλησε στο 19’ με την κεφαλιά του Κωστίκου, παίζοντας πάντως ανορθόδοξα και κυρίως με σέντρες.
Αντίθετα στην επανάληψη η εικόνα της ομάδας βελτιώθηκε κατακόρυφα, ο Ολυμπιακός έπαιξε μαζική άμυνα για να κρατήσει το σκορ, η κερκίδα κόχλαζε κυριολεκτικά και ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει διαδρόμους προς την εστία του Σαργκάνη. 
Έτσι στο 47’ το σουτ του Τριανταφυλλίδη από πολύ θέση αποκρούστηκε από τα σώματα των αμυντικών (ίσως βρήκε και σε χέρι χωρίς να υποδειχτεί πέναλτι) με τον Σαργκάνη εξουδετερωμένο. 

Στο 50΄ο Σαργκάνης άρπαξε την μπάλα πάνω από το κεφάλι του αμαρκάριστου Κούδα. 

Στο 61’ το δυνατό σουτ του Ιωσηφίδη πέρασε ξυστά άουτ. 

Στο 71’ ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Σίγγα. 

Στο 74’ χάθηκε η καλύτερη ευκαιρία μας στο ματς με τον Τριανταφυλλίδη να στρώνει την μπάλα στον Κωστίκο και αυτός από το ύψος του πέναλτι να σουτάρει άουτ! 
Στο 79ο λεπτό, ο Κούδας βρήκε τον Κωστίκο, αυτός προσπάθησε να περάσει ανάμεσα από τους Παπαδόπουλο – Ξανθόπουλο, ανατράπηκε και ο Γεωργιάδης έδειξε την άσπρη βούλα. 
Το πέναλτι το εκτέλεσε ο Δημόπουλος, ο Σαργκάνης έπεσε στην αριστερή γωνία του και απέκρουσε, η μπάλα γύρισε στον αγωνιστικό χώρο και ο επερχόμενος Γκουερίνο την έστειλε στα δίχτυα ισοφαρίζοντας! 
Ακολούθησαν διαμαρτυρίες των παικτών του Ολυμπιακού, θεωρώντας πως μετά την απόκρουση υπήρχε περίπτωση οφ σάιντ (!), με τον Μητρόπουλο να δέχεται τη 2η κίτρινη και να κατευθύνεται προς τη φυσούνα των αποδυτηρίων των φιλοξενούμενων που τότε βρισκόταν στη θύρα 7 και στα ματς με τον Ολυμπιακό είχε μήκος καμιά 20αριά μέτρα!
Στα εναπομείναντα λεπτά ο ΠΑΟΚ απείλησε με ανατροπή, όμως στο 88’ ο Σαργκάνης έσωσε τον Ολυμπιακό, όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Τριανταφυλλίδη, πρόλαβε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Κούδα! 

Δαμανάκης, Σκαρτάδος, Ιωσηφίδης, Φούρτουλα οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ, ενώ υστέρησαν οι μεσοεπιθετικοί μας, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο!

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Χέερ): Φούρτουλα, Ψαρράς (46’ Αλαβάντας), Σκαρτάδος (74’ Γκουερίνο), Ιωσηφίδης, Σίγγας, Δαμανάκης, Τρίμχολντ, Κωστίκος, Δημόπουλος, Κούδας, Τριανταφυλλίδης. 

Ολυμπιακός (Παναγούλιας): Σαργκάνης, Παπαδόπουλος, Γούναρης, Βαμβακούλας, Μίχος, Κουσουλάκης, Μητρόπουλος, Κοκολάκης, Λεμονής (84’ Περσίας), Ξανθόπουλος, Αναστόπουλος.

* Ο Δικέφαλος τη σεζόν 1982-1983 τερμάτισε στην 4η θέση με τον Γερμανό Χάινς Χέερ στον πάγκο του για 2η συνεχόμενη σεζόν! Η ομάδα είχε 18 νίκες, 6 ισοπαλίες, 10 ήττες, συγκέντρωσε 42 βαθμούς με 49-28 τέρματα. 

* Πολύ "κράξιμο" έπεσε εκείνη τη μέρα στον Γιάννη Γούναρη (Γούναρη, λιοντάρι, μεγάλο παλικάρι, που φόρεσες τα κόκκινα και έγινες π@π@ρι), από όλο το γήπεδο, με τον πρώην παίκτη μας να ξεσπά στα ... αποδυτήρια!

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4