Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Ιανουαρίου 2018

Λευκή ισοπαλία αντί για θρίαμβο! (1967)

Σαν σήμερα στις 22/1/1967, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα τον Αρη, σε παιχνίδι της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1966-1967...

Ο Δικέφαλος με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του, μπροστά σε 23.000 θεατές (20.177 τα εισιτήρια), δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Νίκου Χρηστίδη, παρά το γεγονός ότι είχε την υπεροχή αλλά και τις ευκαιρίες για να το κάνει!

Ο τερματοφύλακας του συμπολίτη είχε πολλή δουλειά στο ματς, την ώρα που ο Σαββουλίδης ήταν θεατής χωρίς να κόψει εισιτήριο. 

Παρά το κρύο που επικρατούσε στη Θεσσαλονίκη, παίχτηκε καλό ποδόσφαιρο, όμως οι επιθετικοί μας έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό εκείνη τη μέρα τερματοφύλακα που έβγαλε ουκ ολίγα! 

Η ατμόσφαιρα στις εξέδρες ήταν κάτι παραπάνω από ηλεκτρισμένη, ενώ εντός των τεσσάρων γραμμών του αγωνιστικού χώρου το κλίμα ήταν «πολεμικό» με δυνατές μονομαχίες και πολύ μεγάλο πάθος από τις δύο ομάδες!

Μόλις στο 1ο λεπτό η κεφαλιά του Φουντουκίδη μετά από σέντρα του Μαρβάκη, αποκρούστηκε πολύ δύσκολα από τον Χρηστίδη, ο οποίος στο 17’ σταμάτησε και τον Μουρατίδη στο τετ α τετ!

Ίδια τύχη είχε και η προσπάθεια του Μαρβάκη στο 42ο λεπτό, με τον Χρηστίδη να πέφτει στα πόδια του και να μπλοκάρει την μπάλα, ενώ στο 49’, ο Αρης γλίτωσε την παραβίαση της εστίας του με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού, καθώς εκεί κατέληξε το σουτ του Κοντογιώργου και στη συνέχεια της φάσης ο Χρηστίδης και πάλι πρόλαβε τον Μαρβάκη!

Στο επόμενο λεπτό ο Αρης έμεινε με «10» λόγω τραυματισμού του Αλεξιάδη –τότε δεν επιτρεπόταν ακόμη οι αλλαγές- με τον παίκτη του συμπολίτη να παθαίνει διάσειση σε διεκδίκηση της μπάλας με τον Φουντουκίδη. 

Ο Αρίστος έκανε ψαλιδάκι την ώρα που ο παίκτης του συμπολίτη προσπάθησε να πάρει την μπάλα με το κεφάλι, η σύγκρουση ήταν σφοδρότατη με επακόλουθο την αδυναμία του Αλεξιάδη να συνεχίσει το ματς! 
Παρά ο αριθμητικό πλεονέκτημα ο ΠΑΟΚ κατέβασε ταχύτητα και έτσι η ήρθε τελικά η λευκή ισοπαλία, με τον Χρηστίδη πάντως να συνεχίζει τις καλές επεμβάσεις σε 1-2 ευκαιρίες που χάσαμε μέχρι ο Γάλλος διαιτητής Σουίντ να σφυρίξει για τελευταία φορά στο ματς, στο ένα και μοναδικό παιχνίδι που διαιτήτευσε τον Δικέφαλο! 

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα απείλησαν στο 80ό λεπτό να πάρουν τη νίκη, όταν έσπασαν τον κλοιό, βγήκαν στην κόντρα και παραλίγο να κάνουν το 0-1 με τον Συρόπουλο, μετά από συνεργασία του με τον Δεμίρη! 
Αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι παίκτες του Άρη θεώρησαν ... υποχρέωσή τους να κάνουν έναν γύρο και να χαιρετήσουν τον κόσμο, θεωρώντας μεγάλη επιτυχία το 0-0, την ώρα που οι δικοί μας ήταν απογοητευμένοι από τη λευκή ισοπαλία, με τους Φουντουκίδη - Βασιλειάδη να ξεσπούν σε κλάματα!

Μουρατίδης, Βασιλειάδης, Θεοφανίδης οι καλύτεροι του ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση…

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Βασιλειάδης, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης, Νικολαΐδης, Μαχαρίδης, Κοντογιώργος, Μαρβάκης, Μουρατίδης, Αφεντουλίδης. 

Αρης: Χρηστίδης, Σπυρίδων, Σεμερτζής, Γριμπελάκος, Ναλμπάντης, Σιούρθας, Συρόπουλος, Καραμυτηλιός, Αλεξιάδης, Δεμίρης, Κεραμιδάς.

* Ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε τη χρονιά με 36-20 τέρματα, είχε 13 νίκες, 11 ισοπαλίες, 6 ήττες, μαζεύοντας 67 βαθμούς... Και αυτά ενώ η υπόθεση Κούδα ήταν σε ... πλήρη εξέλιξη!

* Ο Δικέφαλος ξεκίνησε και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τον Νίκο Πάγκαλο στον πάγκο του (30 ματς), ενώ ο ίδιος ήταν τεχνικός της ομάδας και στην αρχή της επόμενης σεζόν για 6 παιχνίδια, πριν αντικατασταθεί από τον Δημήτρη Καλογιάννη.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4