Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

06 Ιανουαρίου 2018

Νίκησε τη Λάρισα στο αντίο του Βρύζα! (2008)

Σαν σήμερα στις 6/1/2008, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα την ΑΕΛ, σε παιχνίδι της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 2007-2008 και πήρε τη νίκη με 1-0…

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 12.000 θεατές (κόπηκαν 9.726 εισιτήρια), ο Δικέφαλος ξεκίνησε δυνατά και κατάφερε να σκοράρει με το λάθος της αντίπαλης ομάδας στο 15ο λεπτό με τον Χριστοδουλόπουλο, σε μια φάση στην οποία η άμυνα των γηπεδούχων είχε μια πολύ κακή αντίδραση σε γέμισμα του Κνολ με κεφαλιά! 

Η ομάδα δεν αρκέστηκε σε αυτό και στη συνέχεια πίεσε για ένα δεύτερο τέρμα, χωρίς να τα καταφέρει, καθώς λίγο ο Κοτσόλης, λίγο η ατυχία, δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο. 

Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Φωτάκη για πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Χριστοδουλόπουλο!
Ήταν το τελευταίο ματς του Ζήση Βρύζα με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την αποθέωση στο τέλος του ματς, και την επόμενη μέρα ανέλαβε καθήκοντα τεχνικού διευθυντή της ομάδας. 

Τελείωσε έτσι μια επιτυχημένη καριέρα 16 ετών, σε Ελλάδα (268 ματς – 51 γκολ με ΠΑΟΚ και Ξάνθη, αλλά και 68 διεθνείς συμμετοχές με 9 γκολ συν την κατάκτηση του Euro 2004), Ιταλία (Περούτζια με 106 συμμετοχές και 25 γκολ την περίοδο 2000-04, 22 συμμετοχές με την Φιορεντίνα τη σεζόν 2004-05, και 11 ματς με 2 γκολ στην Τορίνο την περίοδο 2005-06) και Ισπανία (32 αγώνες και 7 γκολ με τη Θέλτα το 2004-05). 

Έπαιξε επίσης σε 11 αγώνες ευρωπαϊκών κυπέλλων με τον ΠΑΟΚ και σκόραρε μια φορά, την οποία δεν θα ξεχάσουμε ποτέ...

Από τον ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Σάλμον, Χριστοδουλόπουλος Γεωργιάδης, Μελίσσης.

Οι συνθέσεις: 

ΠΑΟΚ (Φερνάντο Σάντος): Φερνάντες, Σνάουτσερ, Μπαλάφας, Μπαιάνο, Μελίσσης, Κνολ, Χαραλάμπους, Χριστοδουλόπουλος (82' Βρύζας), Γεωργιάδης, Σάλμον (88' Ορφανός), Λάκης (93’ Ηλιάδης).

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Νταμπίζας, Βενετίδης (92’ Ιγκλέσιας), Γκαλίτσιος, Αλεξάνδρου, Κυριακίδης (59' Κόζλει), Φωτάκης, Καλαντζής (77' Μπαχράμης), Μπακαγιόκο, Σαρμιέντο, Κώτσιος.

Aνακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αισθάνεται υποχρεωμένη να ευχαριστήσει τον φίλαθλο κόσμο της ομάδας που μετέτρεψε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι σε γιορτή. Ο χρόνος άλλαξε, οι συνήθειες παρέμειναν οι ίδιες… 

«Ο ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα» φώναξαν με όλη τη δύναμη της ψυχής τους οι χιλιάδες φίλαθλοι, αγνοώντας τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. 

Ο κόσμος ώθησε και σήμερα την ομάδα στη νίκη. Ενημερώνουμε ότι η πρόσκληση παραμένει ανοιχτή σε όποιον δεν είχε την τύχη να αντιληφθεί τις κοσμογονικές αλλαγές στην Τούμπα.

Η οικογένεια του ΠΑΟΚ αποχαιρέτησε μέσα σε αποθεωτική ατμόσφαιρα τον Ζήση Βρύζα. Ένας παίκτης που έγραψε τη δική του Ιστορία στον ΠΑΟΚ και το Ελληνικό Ποδόσφαιρο πήρε τη γενναία απόφαση να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. 

Ο Πρόεδρος, το Δ.Σ, η τεχνική ηγεσία και ο κόσμος του ΠΑΟΚ ευχαριστούν θερμά τον Πρωταθλητή Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα για τις μοναδικές στιγμές που πρόσφερε φορώντας την ασπρόμαυρη φανέλα. 

Τον ευχαριστούν επίσης για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετέχει, από ένα νέο πόστο, στην προσπάθεια εξυγίανσης του ΠΑΟΚ και τη δημιουργία μιας ομάδας πρωταγωνίστριας".

Φερνάντο Σάντος

"H αγωνιστικότητα στον αγώνα ήταν πολύ μεγάλη και από τις δύο ομάδες, γι΄αυτό και το παιχνίδι ήταν πολύ καλό από άποψη πάθους και έντασης. Θεωρώ ότι η νίκη μας ήταν δίκαιη, παρά την έντονη προσπάθεια της Λάρισας για να ισοφαρίσει. Εμείς είχαμε τις μεγάλες ευκαιρίες για να σκοράρουμε και γι' αυτό πιστεύω ότι αξίζαμε τους τρεις βαθμούς. 

Αφιερώνω προσωπικά αυτήν τη νίκη στον Ζήση Βρύζα, ο οποίος σήμερα έβαλε ένα τέρμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα και αρχίζει μία νέα. Εγώ του εύχομαι να είναι η πορεία του το ίδιο επιτυχημένη και γεμάτη χαρές. 

Στα τελευταία λεπτά της συνάντησης, όταν η αντίπαλη ομάδα αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, δεν είχαμε τη διαύγεια που έπρεπε. Βιαζόμασταν στις τελικές μας προσπάθειες και δεν καταφέραμε έτσι να δώσουμε νωρίτερα ένα οριστικό τέλος. 

Στις προπονήσεις καθημερινά προσπαθούμε να δουλεύουμε πολύ πάνω στο πώς να τελειώνουμε επιτυχώς τις φάσεις που δημιουργούμε. Αποδίδω το ότι δεν σκοράραμε ένα δεύτερο γκολ μόνο στο άγχος.

Οι παίκτες μου αξίζουν συγχαρητήρια για τη σημερινή νίκη. 

Απέχουμε ακόμα αρκετά από αυτό που θέλω εγώ, ωστόσο είναι φανερή η βελτίωσή μας σε πολλούς τομείς. Η δουλειά στις προπονήσεις φαίνεται στον αγωνιστικό χώρο και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε ώστε στο μέλλον να γίνουμε ακόμα πιο ισχυροί. Πλέον έχουμε 4 επιθετικούς μετά την αποχώρηση του Βρύζα και πιστεύω ότι έχουμε λύσεις για να καλύψουμε το κενό του".

Ζήσης Βρύζας

"Ένα μεγάλο κομμάτι της επαγγελματικής μου ζωής έκλεισε σήμερα. Δεν είναι εύκολη η απόφαση να σταματάς το ποδόσφαιρο και αρχίζω να το αντιλαμβάνομαι τώρα που τελείωσε το παιχνίδι και ξέρω ότι αύριο δεν θα πάω στην προπόνηση. 

Μέσα από μία υγιή σχέση γεμάτη ειλικρίνεια μεταξύ μας, κόσμος, παίκτες, Διοίκηση, δημοσιογράφοι, μπορούμε να πετύχουμε πολλά πράγματα.

Μέσα από υπευθυνότητα και σοβαρότητα, όπως απαιτείται για το νέο έργο που ανέλαβα να βγάλω εις πέρας, θα προσπαθήσω να πετύχω αυτό που σκέφτομαι. Η αναγνώριση που μου έδειξαν στο πρόσωπό μου σήμερα με συγκίνησε. Είναι ο ιδανικός τρόπος για να σταματήσει κάποιος την ποδοσφαιρική του καριέρα. Ευχαριστώ τον κόσμο. 

Η απόφασή μου πάρθηκε διότι πλέον δεν μπορώ να πιάσω τα υψηλά στάνταρντς των προηγούμενων ετών. Το μυαλό μου θέλει, αλλά το κορμί δεν μπορεί να ανταποκριθεί.

Είμαι περήφανος για την πορεία μου μέχρι σήμερα. Έγινα άντρας, διαμόρφωσα τον χαρακτήρα μου, γνώρισα τον κόσμο του αθλητισμού. Οι άσχημες στιγμές ήταν πάρα πολλές, αλλά αυτές σε κάνουν δυνατό για να ανταπεξέρχεσαι στις νέες δυσκολίες. 

Υπήρχαν όμως πολλές όμορφες στιγμές επίσης, όπως και πολλές μικρές και άγνωστες στιγμές στον κόσμο. Σίγουρα η πιο σημαντική μου στιγμή ήταν το γκολ που πέτυχα στην Αγγλία απέναντι στην Arsenal, ωστόσο όλες οι χαρές είναι χαραγμένες στην καρδιά μου. 

Ειλικρινά δεν είχα ποτέ στο μυαλό μου να κλείσω την καριέρα μου στον ΠΑΟΚ. Δεν ήταν προσχεδιασμένο δηλαδή. Ο Θεός το έφερε έτσι και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό. Πλέον πρέπει όλοι ενωμένοι να φτιάξουμε μία ομάδα, με όλη τη σημασία της λέξης. 

Ο κόσμος δίπλα μας, η Διοίκηση ισχυρή και ο ΠΑΟΚ να εκφράζει την ιδεολογία μας και ο κάθε παίκτης που έρχεται να αγωνίζεται γι' αυτήν την ιδεολογία".

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4