Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

21 Ιανουαρίου 2018

Γλίτωσε τα χειρότερα στην Τούμπα! (1968)

Σαν σήμερα στις 21/1/1968, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, σε παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1967-1968...

Η αναμέτρηση έγινε μπροστά σε 12.000 περίπου θεατές (10.166 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις το παιχνίδι, καθώς μόλις στο 13’ πήρε τα προβάδισμα με τον Αφεντουλίδη (αρχική εικόνα). 

Ένα γκολ που αμφισβήτησαν έντονα οι φιλοξενούμενοι, θεωρώντας ως ο επιθετικός μας ήταν σε θέση οφ σάιτ, χωρίς οι διαμαρτυρίες τους να πείσουν τον διαιτητή Παπαβασιλείου. 

Ο ρέφερι απαντώντας στις διαμαρτυρίες των παικτών του Απόλλωνα, τους είπε ότι η μπάλα έφτασε στα πόδια του σκόρερ από πόδι αντιπάλου αμυντικού!

Το 1-1 σημειώθηκε στο 41ο λεπτό με τον Τακτικό, μετά από μπαλιά του Κυριακού, ενώ στο 50’ ο Γιακουμής εκτέλεσε φάουλ, ο Φουντουκίδης έπιασε έναν πραγματικό κεραυνό όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς τράνταξε το δοκάρι του Πασχάλη!
Ο Απόλλων απάντησε στα δοκάρια στο 80ό λεπτό με τον Ασημακόπουλο και στο 86΄ακυρώθηκε γκολ του Κυριακού, που υποδείχτηκε σε θέση οφ σάιντ από τον βοηθό. Νέες διαμαρτυρίες, νέα διακοπή, όμως η απόφαση δεν άλλαξε.

Από τον μέτριο ΠΑΟΚ ξεχώρισαν οι Μακρής, Γιακουμής, Θεοφανίδης και Λάζος 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Σαββουλίδης, Μακρής, Φουντουκίδης, Θεοφανίδης, Τάτσης, Γιακουμής, Παπαχριστούδης, Λάζος, Σαράφης, Χαραλαμπίδης, Αφεντουλίδης

Απόλλων Σμύρνης: Πασχάλης, Γκότσης, Ασημακόπουλος, Πλούμης, Βεδτσώνης, Γερούκαλης, Σιμιγδαλάς, Κυριακού, Ράμμος, Τακτικός, Σκόρδας

* Η χρονιά ξεκίνησε με τον Νίκο Πάγκαλο για 6 ματς (είχε βγάλει όλη την προηγούμενη σεζόν), τον Δημήτρη Καλογιάννη για 15 παιχνίδια και στη συνέχεια ήρθε ο συγχωρεμένος πια, Άιβορ Πάουελ (έφυγε από τη ζωή στις 6/11/2012) για τα τελευταία 13 παιχνίδια.

*Το τέλος της περιόδου βρήκε την ομάδα μόλις στην 9η θέση με 67 βαθμούς (13 νίκες - 7 ισοπαλίες 14 ήττες!), με τέρματα 45-40.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4