Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

29 Ιανουαρίου 2018

Εκρηκτικός ΠΑΟΚ με Ορφανό - Κούδα! (1978)

Σαν σήμερα στις 29/1/1978, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Απόλλωνα Σμύρνης, για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1977-1978 ...

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 10.000 περίπου θεατές (8.169 τα εισιτήρια) και ο Δικέφαλος με τον Λάκη Πετρόπουλο στον πάγκο του έφτασε σε μια εύκολη νίκη με 3-0, ενώ θα μπορούσε να σημειώσει και περισσότερα τέρματα αν οι επιθετικοί μας ήταν πιο εύστοχοι και πιο τυχεροί!

Οι φιλοξενούμενοι άντεξαν την πίεση του ΠΑΟΚ ως το 33ο λεπτό, έχοντας σύμμαχό τους τον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο που δεν βοηθούσε κυρίως την ομάδα που προσπαθούσε να παίξει οργανωμένα.
Σε εκείνο το χρονικό σημείο, ο Ορφανός άνοιξε το σκορ με ωραίο γυριστό σουτ μετά από σέντρα που έβγαλε ο Γούναρης από τα δεξιά και έξι λεπτά αργότερα ήρθε και το 2-0, πάλι από τον Ορφανό, κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη μας!

Ήταν ένα εξαιρετικό γκολ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια, με τον σκόρερ να ξεκινάει την επίθεση από το κέντρο του γηπέδου και αφού πέρασε τρεις παίκτες του Απόλλωνα, πλάσαρε εύστοχα τον Οικονομόπουλο (αρχική εικόνα).

Στο 45’ χάθηκε μια ευκαιρία από αυτές που σπάνια βλέπουμε να χάνονται στα γήπεδα, με τους Κωστίκο – Κούδα – Αναστασιάδη – Γκουερίνο να μην μπορούν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα σε διαδοχικές προσπάθειές τους!
Το τελικό 3-0 σημειώθηκε στο 63’, όταν ο Γούναρης έβγαλε και πάλι τη σέντρα, για να έρθει ο Κούδας με δυνατό σουτ στην κίνηση, να νικήσει για τρίτη φορά τον Οικονομόπουλο!

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ: Κωστίκος, Ιωσηφίδης, Κούδας, Ορφανός και Γούναρης, ενώ από τον Απόλλωνα ξεχώρισε ο Βρεττός.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Αποστολίδης, Πέλλιος, Ιωσηφίδης, Αναστασιάδης, Σαραφης, Κούδας (77’ Παθιακάκης), Ορφανός, Κωστίκος, Γκουερίνο (87’ Δαμανάκης).

Απόλλων Σμύρνης: Οικονομόπουλος, Μπάκας, Καρούλιας, Θεοχαρίδης, Ασημακόπουλος, Βρετός, Δοντάς, Τσιβόγλου, Ψιμόγιαννος (46’ Οικονόμου), Μαυρομμάτης, Καρυπίδης (56’ Ροκκάς).
* Τη σεζόν 1977-78 ο Δικέφαλος, λίγες αγωνιστικές πριν το φινάλε διεκδικούσε με αξιώσεις το πρωτάθλημα από την μετέπειτα πρωταθλήτρια ΑΕΚ, ενώ ήταν "μέσα" στη μάχη της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας, το οποίο έχασε, πάλι από την ΑΕΚ (2-0) στον τελικό που έγινε στο Καραϊσκάκη...

Νωρίτερα ο ΠΑΟΚ φρόντισε να αποκλείσει μεταξύ των άλλων, τον Ηρακλή (0-1) και με το ίδιο σκορ τον συμπολίτη στην παράταση! Και τα δύο παιχνίδια έγιναν στις έδρες των αντιπάλων.

* Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το πρωτάθλημα 1977-78 με τον Μπίλι Μπίγκαμ στον πάγκο του (6 ματς, 2 νίκες-2 ισοπαλίες-2 ήττες), ακολούθησε ο Δημήτρης Καλογιάννης (9 ματς, 4 νίκες και 5 ισοπαλίες), για να ολοκληρωθεί η χρονιά με τον Λάκη Πετρόπουλο (19 ματς, 10 νίκες - 7 ισοπαλίες - 2 ήττες).

* Τελικός απολογισμός: 2η θέση με 46 βαθμούς, 48-24 τα τέρματα. Μια θέση που έδινε ευρωπαϊκό εισιτήριο (ΟΥΕΦΑ), αλλά ο ΠΑΟΚ σαν φιναλίστ του Κυπέλλου, αγωνίστηκε την επόμενη σεζόν στο τότε Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

* Ο ΠΑΟΚ μπορεί να μην τα κατάφερνε εκτός έδρας με τον Απόλλωνα Σμύρνης, εντός έδρας όμως τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά, καθώς εντυπωσιακά υπέρ του Δικεφάλου είναι η προϊστορία του στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον Απόλλωνα της Αθήνας, που όμως αυτή τη φορά θα έρθει στην Τούμπα σαν Απόλλωνας Σμύρνης...

* Μέχρι και τη σεζόν 2017-2018, σε 39 παιχνίδια, ο ΠΑΟΚ επικράτησε στα 29, 8 έληξαν ισόπαλα και σε μόλις 2 επικράτησαν οι φιλοξενούμενοι! Οι δύο νίκες της αθηναϊκής ομάδας χρονολογούνται η μία στο πρώτο πανελλήνιο πρωτάθλημα (1959-60) και η άλλη τη σεζόν 1963-64. Έκτοτε οι 11άδες του Απόλλωνα δεν ξανάδαν το χρώμα της νίκης στην Τούμπα ...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4