Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

09 Δεκεμβρίου 2017

"Θύμα" μεγάλης ανατροπής στην Τούμπα! (1992)

Σαν σήμερα στις 9/12/1992, ο ΠΑΟΚ γνώρισε οδυνηρή -όπως αποδείχτηκε- ισοπαλία στην Τούμπα (3-3) με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, για το κύπελλο Ελλάδας 1992-93...

Στην 51η διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας 1992-93 μετείχαν συνολικά 72 ομάδες (18 Α' εθνικής, 18 Β' εθνικής και 36 Γ' εθνικής κατηγορίας) και διεξήχθη σε 6 γύρους, συμπεριλαμβανομένου του τελικού.

Στα χαρακτηριστικά της προκριματικής φάσης των ομίλων υπήρξε το γεγονός ότι το σύστημα βαθμολογίας που ακολουθήθηκε ήταν το 2-1-0, ενώ στα πρωταθλήματα που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη φάση αυτή χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά το σύστημα 3-1-0.

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στον 10ο όμιλο μαζί με Προοδευτική, Εορδαϊκό και Πανδραμαϊκό και τερμάτισε πρώτος μαζεύοντας 5 βαθμούς (2 νίκες - 1 ισοπαλία).

Η κληρωτίδα στη συνέχεια έφερε στον δρόμο μας τη Δόξα Δράμας σε διπλά παιχνίδια, με τον Δικέφαλο να έχει στον πάγκο του τον Λιούμπομιρ Πέτροβιτς. 

Όλοι πίστευαν πως η ομάδα μας εύκολα ή δύσκολα θα περνούσε στην επόμενη φάση του θεσμού, όμως το παιχνίδι της Τούμπας ... έκρυβε δυσάρεστες εκπλήξεις!

Τον αγώνα παρακολούθησαν λιγότεροι από 700 (!) θεατές (μόλις 555 τα εισιτήρια!) και ο Δικέφαλος σε ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο, ήταν καλός μόνο για το πρώτο 60λεπτο της αναμέτρησης, καθώς μετά ακολούθησε ... καθίζηση!
Το σκορ άνοιξε στο 22' ο Δερμιτζάκης με κεφαλιά, ο Μπορμπόκης στο 36' σημείωσε το 2-0 επίσης με κεφαλιά, σκορ με το οποίο οι ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου. 

Τα πράγματα έδειχναν να γίνονται ακόμη πιο εύκολα για τον ΠΑΟΚ στο 58' όταν ο Δεριτζάκης με εκπληκτική κεφαλιά - ψαράκι μετά από ωραία σέντρα του Μαγκντί έκανε το 3-0...

Μέχρι αυτό το χρονικό σημείο ο ΠΑΟΚ ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης, αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο, όμως την καλή του εικόνα φρόντισε και τη διάλυσε στο τελευταίο μισάωρο της αναμέτρησης!
 
Η αρχή έγινε στο 67' όταν ο Γεωργιάδης του Σάββα σέντραρε έκανε σέντρα σουτ, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του Γκάμπριτς και ο Πλίτσης που προσπάθησε να την προλάβει πριν περάσει τη γραμμή, την έστειλε στο βάθος της εστίας μας!

Τρία λεπτά αργότερα ο Αλεξανδρίδης με απευθείας εκτέλεση κόρνερ και νέο τραγικό λάθος του Γκάμπριτς μείωσε σε 3-2 για να έρθει λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Συμιακού (90ό λεπτό), ο Άλεξιτς να γράψει το 3-3, προκαλώντας έμφραγμα στην Τούμπα.

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γεωργιάδη του Σάββα στον Γεωργιάδη του Χρήστου, αυτός ανατράπηκε από τον Γκάμπριτς μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι άφησε τη φάση να εξελιχθεί και ο επερχόμενος Άλεξιτς ισοφάρισε! 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Δερμιτζάκης Παναγιωτίδης, Χάβος, ενώ αντίθετα ήταν τραγικός ο Τόντσι Γκάμπριτς που "έπνιξε" στην κυριολεξία και τα τρία γκολ των φιλοξενούμενων!

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Γκάμπριτς, Παναγιωτίδης, Αναστασιάδης, Πλίτσης, Χάβος, Λαγωνίδης, Οικονομίδης, Μπορμπόκης, Δημόπουλος (70' Χιονάς), Μαγκντί, Δερμιτζάκης. 

Δόξα Δράμας: Τοχούρογλου, Γεωργιάδης του Σάββα, Τελλίδης, Καλπάκης, Βασιλακάκης, Κιοσσές, Μουρατίδης, Αλεξανδρίδης, Ιορδανίδης, Γεωργιάδης του Χρήστου, Παναγιωτίδης (46' Άλεξιτς).

Δηλώσεις Πέτροβιτς: "Ως το 60' οι παίκτες μου έπαιξαν καλά και βέβαια ήμουν ευχαριστημένος. Από εκεί και πέρα όμως χαλάρωσαν σε φοβερό βαθμό με αποτέλεσμα η Δόξα να πετύχει 3 γκολ! Είχαμε προβλήματα με τραυματισμούς και απουσίες αλλά δε δικαιολογείται τέτοια χαλάρωση στο τελευταίο ημίωρο!

Στη Δράμα η Δόξα είναι το φαβορί, αλλά ακόμη έχουμε 90 λεπτά αγώνα. Ωστόσο τώρα μας απασχολεί το παιχνίδι με τον Εδεσσαϊκό (ήττα με 3-1 στη Έδεσσα) για το πρωτάθλημα. Μετά θα σκεφτούμε για τη ρεβάνς στη Δράμα". 



* Στο αντίστοιχο παιχνίδι του πρώτου γύρου στην Τούμπα, ο ΠΑΟΚ διέλυσε τη Δόξα με 5-0 για την 17η αγωνιστική στις 10/1/1993. Tα γκολ του ΠΑΟΚ σημείωσαν οι: Καπετανόπουλος 17', Ζαγοράκης 21', Λαγωνίδης 55', Δημόπουλος 61' και Αναστασιάδης (εκπληκτικό γκολ).


Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4