Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

07 Δεκεμβρίου 2017

Ανώμαλη προσγείωση στην Ξάνθη! (2014)

Σαν σήμερα στις 7/12/2014, ο πρωτοπόρος ΠΑΟΚ, έχασε στα Πηγάδια με 4-2 από την Ξάνθη, για την 13η αγωνιστική της Super League...

Σε ένα γήπεδο με εντονότατο το ασπρόμαυρο στοιχείο, ο ΠΑΟΚ παρατάχτηκε με Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, Ρατς, Τζιόλη, Βίτορ, Κίτσιου στην άμυνα, Γκολάσα, Τζανδάρη, Κάτσε στη μεσαία γραμμή, Παπαδόπουλο, Αθανασιάδη, Περέιρα επιθετική τριπλέτα.
Η Ξάνθη άνοιξε το σκορ στο 6' με τον Καπετάνο που ξέφυγε από τον Τζιόλη και πλάσαρε τον Γλύκο που είχε κάνει έξοδο. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟΚ σταδιακά ανέβασε την απόδοσή του, δυσκολευόταν όμως να μπει στην περιοχή των φιλοξενούμενων απέναντι σε μια ομάδα σφιχτή και καλά οργανωμένη.
Στο 10ό λεπτό, ο Μπέρτος έκανε φάουλ για κόκκινη στον Αθανασιάδη ο Καλογερόπουλος έδωσε μόνο το φάουλ. Ο Μπέρτος πήγε πολύ επικίνδυνα πάνω στον Κλάους και ενώ η μπάλα είχε φύγει. Η Ξάνθη έπρεπε να παίζει με 10, κάτι που δεν συνέβη γιατί έτσι αποφάσισε ο ρέφερι ...

Δεν ήταν το μόνο λάθος του Καλογερόπουλου στο πρώτο 45λεπτο, υπήρχαν και άλλα σε βάρος του ΠΑΟΚ φυσικά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει κυρίως με σέντρες του Ρατς, αλλά οι αμυντικοί των γηπεδούχων εύκολα ελέγχανε την κατάσταση.
Ο Δικέφαλος ισοφάρισε στο 37' με τον Κλάους. Εξαιρετική προσπάθεια του Γκολάσα, πάσα με τακουνάκι στον Κίτσιου, που έβγαλε στον Αθανασιάδη και με υποδειγματικό σουτ εκτέλεσε τον Κυριακίδη.

Με τις ομάδες ισόπαλες ολοκληρώθηκε το ημίχρονο και με την έναρξη της επανάληψης η Ξάνθη πήρε προβάδισμα στο 47' με τον Λουσέρο, αν και νωρίτερα φάνηκε να κάνει φάουλ ο Καπετάνος στον Παπαδόπουλο...

Στο 57' ο Αναστασιάδης πέρασε στο ματς τους Σαλπιγγίδη – Μακ αντί των Κάτσε – Αθανασιάδη και ενώ έβλεπε πως ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει μπάλα, ενώ οι βεβιασμένες επιλογές οδηγούσαν σε πολλά λάθη και μάλιστα αβίαστα...
Μαζική άμυνα από τους γηπεδούχους, αδυναμία του ΠΑΟΚ όμως να απειλήσει και να πατήσει στην περιοχή του Κυριακίδη, ενώ οι παίκτες του Λουτσέσκου όταν τους δινόταν η ευκαιρία έβγαιναν απειλητικά στην αντεπίθεση, καθώς η άμυνά μας ώρες ώρες έμοιαζε γυμνή. 

Στο 77' ο Κλέιτον βρήκε χώρο, μπήκε στην περιοχή και έκανε το 3-1, για να μειώσει στο 82' ο Μακ.

Και ενώ ο ΠΑΟΚ πίεζε για την ισοφάριση, ο Μάρτενς έκανε ένα φτηνό λάθος και οι γηπεδούχοι με τον Καπετάνο διαμόρφωσαν το τελικό 4-2...
Οι συνθέσεις:

Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Περέιρα, Καρυπίδης, Γούτας, Λουσέρο, Βασιλακάκης, Φλίσκας, Κλέιτον, Σολτάνι και Καπετάνος.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Τζιόλης, Βίτορ, Κίτσιου, Κάτσε (57' Σαλπιγγίδης), Τζανδάρης, Γκολάσα, Περέιρα, Παπαδόπουλος και Αθανασιάδης (57' Μακ).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης τόνισε πως η ομάδα του δεν ήταν καλή σε κανένα τομέα και με τη συγκέντρωση χαμένη έχασε δίκαια από την Ξάνθη.

Πιο συγκεκριμένα: 

"Ήμασταν τόσο κακοί σε όλες τις γραμμές, που αν πούμε πράγματα θα κάνουμε λάθος. Η Ξάνθη μας κέρδισε σε όλες τις γραμμές. Δεν μπορούσαμε να ζητήσουμε τίποτα. Είναι η τρίτη - τέταρτη φορά που γίνεται αυτό μετά από μία σημαντική νίκη. 

Πήραν τα μυαλά μας αέρα. Δεν μπορείς έτσι να πάρεις πρωτάθλημα και να πάρεις πρωταθλητισμό. Γι' αυτή την εικόνα υπεύθυνος είμαι εγώ. Όταν δεν μπορείς να πείσεις, τότε σημαίνει ότι έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε ακόμη.

Εμείς έτσι τιμωρούμαστε. Ψηλώνουμε πολύ, είμαστε αλλού. Δεν μπορώ να το δικαιολογήσω αυτό και πρέπει να λυθεί μέσα στα αποδυτήρια και όχι έξω".

Για την τακτική παρουσία του ΠΑΟΚ: "Δεν είναι θέμα τακτικής. Στο τέταρτο γκολ είχαμε τη μπάλα τη δώσαμε στον αντίπαλο και δεχθήκαμε γκολ. Αυτά συμβαίνουν όταν δεν είσαι συγκεντρωμένος. 

Δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι για εμάς. Δεν έχουμε γίνει Μπαρτσελόνα ή Ρεάλ. Εμείς πρέπει να τρέχουμε και να παλεύουμε. Δεν το κάναμε. Συγχαρητήρια στην Ξάνθη, που ανεξάρτητα με τα λάθη μας είχε μία πολύ καλή παρουσία".

Εντυπωσιακό παρόν έδωσε στις εξέδρες του γηπέδου της Ξάνθης ο κόσμος του ΠΑΟΚ, όμως στο τέλος έφυγε πικραμένος από την ήττα και απογοητευμένος από την εμφάνιση της ομάδας...
Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4