Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

22 Δεκεμβρίου 2017

Ματς ροντέο στη Χαλκίδα! (1968)


Σαν σήμερα στις 22/12/1968, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Χαλκίδα, σε παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1968-1969…

Ήταν η μία και μοναδική φορά που ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον συγκεκριμένο αντίπαλο (και φυσικά μια φορά και στην Τούμπα στις 27/4/1969, νίκη με 5-1), για τον οποίον μπορείτε να διαβάσετε κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία στο τέλος του κειμένου...

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 5.000 θεατές (4.181 τα εισιτήρια), τελείωσε ισόπαλος 1-1 και ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να έχουν τις ευκαιρίες τους, αλλά διαμαρτύρονται σε αρκετές περιπτώσεις για αποφάσεις του διαιτητή Γιαννόπουλου! Οι γηπεδούχοι για δύο περιπτώσεις πέναλτι και ο ΠΑΟΚ για ένα ακυρωθέν γκολ και τον καταλογισμό του γκολ με το οποίο η Χαλκίδα προηγήθηκε στο σκορ! 

Στο πρώτο ημίχρονο η καλύτερη στιγμή για τον Δικέφαλο ήρθε στο 22', όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Κούδα, ο Παρίδης πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Πεπονή.
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν σαφώς βελτιωμένος, στο 67’ ακυρώθηκε γκολ του Κούδα που υποδείχθηκε σε θέση οφ σάιντ από τον επόπτη Μανέττα, ενώ ένα πεντάλεπο αργότερα (72') μετά από σύγχυση στην περιοχή μας, ο Ρόγκας με ανάποδο ψαλίδι, έδωσε προβάδισμα στους γηπεδούχους. 

Οι πολλές διαμαρτυρίες των παικτών μας για επιθετικό φάουλ στον Πίρτσο δεν έπιασαν τόπο. 

Ακολούθησε συμπλοκή παικτών και παραγόντων στο γήπεδο, ο αγωνιστικός χώρος θύμιζε περισσότερο ροντέο παρά αγώνα ποδοσφαίρου και το παιχνίδι ξανάρχισε μετά από ολιγόλεπτη διακοπή…

Στο 84’ μετά από σέντρα του Ανδρέα Κωνσταντινίδη (φόρεσε μόλις 4 φορές τη φανέλα του ΠΑΟΚ την περίοδο 1968-1969), ο Γιακουμής ήταν αυτός που πέτυχε την ισοφάριση με κοντινή κεφαλιά, χαρίζοντας στην ομάδα μας τους 2 βαθμούς της ισοπαλίας (3-2-1 το βαθμολογικό σύστημα).

Ο Δικέφαλος έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τη νίκη στο 87' με τον Γιώργο Κούδα να ανακόπτεται την τελευταία στιγμή από τον Τσάκαλο, λίγο πριν στείλει την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα των γηπεδούχων.

Καλύτεροι του ΠΑΟΚ  οι Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Κούδας και Πίρτσος.

Οι συνθέσεις:

Χαλκίδα: Πεπονής, Τσάκαλης Α., Βλάχος Τσάκαλης Δ., Δεληγιάννης, Εμμανουηλίδης, Βασιλάκος (35’ Κουτσουδάκης), Σιμιτζής, Παππάς (57’ Μπρατσιώτης).

ΠΑΟΚ: Πίρτσος, Μακρής, Φουντουκίδης, Κατσικάρης, Θεοφανίδης, Σιάντσης, Τερζανίδης, Σαράφης, Κούδας, Γιακουμής, Παρίδης (74’ Κωνσταντινίδης).

Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 12ης αγωνιστικής...
* Στην αρχική εικόνα διακρίνονται οι Θεοφανίδης - Πίρτσος να προσπαθούν να ανακόψουν τον Σιμιτζή σε μια του προσπάθεια! Στο βάθος παρακολουθεί τη φάση ο διαιτητής Γιαννόπουλος...

* Τη σεζόν 1968-69 ο ΠΑΟΚ είχε στον πάγκο του τον Γιουγκοσλάβο Γιάνκο Γιανέφσκι, σημειώνοντας 16 νίκες, 10 ισοπαλίες, 8 ήττες και τερματίζοντας στην 5η θέση.

* Λίγα λόγια για τον ΑΟ Χαλκίδας! 
 
Τη σεζόν 1968-1969 πραγματοποίησε τη μοναδική στην ιστορία του παρουσία στην Α' Εθνική, καθώς δεν κατάφερε να παραμείνει σε αυτήν για δεύτερη σεζόν. 
 
Δημιουργήθηκε το 1967, ύστερα από αναγκαστική συγχώνευση που επέβαλε το δικτατορικό καθεστώς του Ολυμπιακού Χαλκίδας και του Ευρίπου Χαλκίδας! 
 
Μετά την πτώση της χούντας και σχετική αίτηση του Ολυμπιακού Χαλκίδας στο πρωτοδικείο, η συγχώνευση των δύο συλλόγων κρίθηκε παράνομη. Στη συνέχεια ο ο Ολυμπιακός συγχωνεύθηκε με τον Πρωτέα Χαλκίδας...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4