Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

12 Νοεμβρίου 2017

Διπλό με το Αιγάλεω στη Ριζούπολη (1961)

Σαν σήμερα στις 12/11/1961, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε το Αιγάλεω στο γήπεδο της Ριζούπολης, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 1961-1962... 

Χωρίς να πιάσει ιδιαίτερα καλό παιχνίδι, ο Δικέφαλος πήρε τη νίκη με 0-1, χάρη σε γκολ που σημείωσε στο 69' ο Κατηκαρίδης, με κοντινό σουτ μετά από σύγχυση στην περιοχή των τυπικά γηπεδούχων (εικόνα που ακολουθεί), σε μια αναμέτρηση που την παρακολούθησαν περίπου 4.000 θεατές. 
Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν μια ταχύτητα καλύτερος από τον αντίπαλο, ήταν η ομάδα που απείλησε, αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει στις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι Βασιλειάδης, Ραπτόπουλος, Λέανδρος, με τους γηπεδούχους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο, για ένα πεντάλεπτο μετά το 40', αλλά και στις αρχές της επανάληψης. 
Μετά το 0-1 ο ΠΑΟΚ είχε άλλη μια πολύ καλή στιγμή στο παιχνίδι, αλλά ο Ντουντούμης απογειώθηκε στο "Γ" για να αποκρούσει σε κόρνερ το δυνατό σουτ του Βασιλειάδη, μετά από συνδυασμό του με τον Λέανδρο. 

Οι αμυντικές γραμμές των δύο ομάδων ξεχώρισαν με την απόδοσή τους και από τους επιθετικούς μας μόνο ο Βασιλειάδης, που κυνήγησε κάθε μπαλιά και ήταν μια συνεχής απειλή για τους γηπεδούχους.

Η βαθμολογία, στην οποία εντυπωσιάζουν τα νούμερα του ΠΑΟΚ, καθώς σε παιχνίδια δέχτηκε μόλις 2 γκολ, ενώ σημείωσε μόλις 4! Οι αριθμοί αυτοί βέβαια, στα υπόλοιπα 23 παιχνίδια, διαφοροποιήθηκαν πολύ, καθώς η σεζόν τελείωσε με τέρματα 31-43...

Οι συνθέσεις:

Αιγάλεω: Ντουντούμης, Κανελόπουλος, Καραβοκυράκος, Διαμαντόπουλος, Κουλίδης, Γιαφάλογλου, Πανουσάκης, Μαραμενίδης, Ματάκης, Θεοδωρίδης, Τσικνάκος.

ΠΑΟΚ: Μιχαηλίδης, Απαλάκης, Κεμανίδης, Χασιώτης, Νικολαΐδης, Γιακουμής, Κατηκαρίδης, Βασιλειάδης, Ραπρόπουλος, Λέανδρος, Κιουρτζής.

* Τη σεζόν 1961-1962 ο ΠΑΟΚ τερμάτισε στην 6η θέση με 12 νίκες, 6 ισοπαλίες, 12 ήττες. Συγκέντρωσε 60 βαθμούς (3-2-1 το σύστημα της βαθμολογίας) με τέρματα 31-43!

* Ο Δικέφαλος είχε τον Αυστριακό Κάρλ Ντούσμπεργκ στον πάγκο του από την αρχή της χρονιάς (όπως και ολόκληρη της επόμενη, πράγμα σπάνιο για ΠΑΟΚ!)

* Στην αρχική εικόνα διακρίνεται μια ενδεκάδα του Δικεφάλου της περιόδου 1961-1962.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4