Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

10 Νοεμβρίου 2017

Ισοπαλία με Ηρακλή στη Νέα Ευκαρπία! (2002)

Σαν σήμερα στις 10/11/2002, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον πρωτοπόρο (!) Ηρακλή, για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της περιόδου 2002-2003 ... 
Το παιχνίδι έγινε στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας, παρουσία περίπου 4.000 θεατών (3.350 τα εισιτήρια) με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να έχει πλημμυρίσει το ένα από τα δύο πέταλα του γηπέδου.

Οι γηπεδούχοι αφού έχασαν δύο καλές ευκαιρίες στο 24' με τον Ξενίδη και στο 25' με τον Μίετσελ, κατάφεραν και άνοιξαν το σκορ στο 37'. 

Η φάση ξεκίνησε από μπαλιά του Γκόνια στον Πολωνό φορ του Ηρακλή (και μετέπειτα παίκτη μας), που με συρτό γωνιακό σουτ νίκησε τον Τοχούρογλου, γράφοντας το 1-0 (αρχική εικόνα). 

Όπως προαναφέραμε πιο πάνω ο Ηρακλής "βίωνε" μεγάλες στιγμές της ιστορίας του καθώς εκείνο το διάστημα βρισκόταν στην κορυφή της βαθμολογίας, ισόβαθμος της ΑΕΚ, που εκείνη την Κυριακή αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 με τον Ολυμπιακό. 
 
Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του και αφού στο 81΄το σουτ του Κουτσόπουλου σταμάτησε στο δοκάρι του Χαλκιά, ήρθε στο επόμενο λεπτό η ισοφάριση με κοντινό πλασέ του Φρούσου! 
Προηγήθηκε σουτ του Κούτση, στη φάση παρενεβλήθη ο Φρούσος που είχε περάσει σαν αλλαγή λίγα λεπτά νωρίτερα και από κοντά δε δυσκολεύτηκε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Ηρακλή και μετέπειτα παίκτης μας, Κώστα Χαλκιά... Ένα γκολ που πανηγυρίστηκε ιδιαίτερα από παίκτες και κόσμο του Δικεφάλου! 
Ο ΠΑΟΚ μπορούσε να κλέψει το ματς στις καθυστερήσεις, σε μια από τις τελευταίες φάσεις της αναμέτρησης, όταν ο Γιαννάκης Οκκάς βγήκε τετ α τετ με τον Χαλκιά, προσπάθησε να τον πλασάρει από πάνω, όμως ο τερματοφύλακας των τυπικά γηπεδούχων μπλόκαρε την μπάλα, λυτρώνοντας τους οπαδούς της ομάδας του από εμφράγματα! 
Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο ... Ζωγράφος, από τα σφυρίγματα του οποίου είχε πάρα πολλά παράπονα ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως είχε δηλώσει στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε μετά τη λήξη του παιχνιδιού!

Οι συνθέσεις:

Ηρακλής: Χαλκιάς, Νεμπεγλέρας, Φρέιντε, Κατσιαμπής, Ξενίδης, Στολτίδης, Κουτσουρές (58' Νατσούρας), Χατζί, Γκόνιας (73' Χάγκαν), Μίετσελ, Φονφόκα.

ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Νάστος, Αμπονσά (56' Κούτσης), Χασιώτης (76' Φρούσος), Κουτσόπουλος, Μάρκος, Κουκιέλκα, Γεωργιάδης, Οκκάς, Γιασεμάκης.

Δηλώσεις ...

Άγγελος Αναστασιάδης: "Ο Ζωγράφος είναι επικίνδυνος. Δεν ξέρω αν έχει προηγούμενα μαζί μου από την Ξάνθη που με είχε αποβάλλει, αλλά θα πω στη διοίκηση να μη μας ξαναδιαιτητεύσει. Όσον αφορά το παιχνίδι, έχω μεγάλη αρρώστια με την πειθαρχία, είναι δυστυχώς ίδιον της φυλής μας η ... απειθαρχία και αυτό προσπαθούμε να διορθώσουμε στον ΠΑΟΚ. 

Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει ο αντίπαλος πέντε φορές στην κόντρα με παίκτη παραπάνω! Το σημερινό ήταν ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, πραγματικό ντέρμπι! Παίξαμε καλά στα πρώτα 15 λεπτά αλλά μετά ο Ηρακλής πήρε τα ηνία, δημιούργησε φάσεις και μπορούσε να βάλει κι άλλο γκολ. 

Εμείς ήμασταν απείθαρχοι. Στο β' ημίχρονο πήγαμε καλύτερα, ο Ηρακλής μάς έδωσε χώρο ρισκάραμε και καταφέραμε να ισοφαρίσουμε. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο... " 

Γιώργος Γεωργιάδης: "Ο Ηρακλής μπορούσε να πετύχει περισσότερα γκολ στο α' ημίχρονο, αλλά στο δεύτερο μάς έδωσε χώρο, ήμασταν καλοί και επιθετικοί κι έτσι κατορθώσαμε να ισοφαρίσουμε και να πάρουμε το βαθμό".

* Στην επανάληψη, ο 4ος διαιτητής της αναμέτρησης (Βασάρας), απέβαλε τον βοηθό του Αναστασιάδη, Κώστα Λαγωνίδη, για διαμαρτυρία ...

* Ο Δικέφαλος παρά τα πολλά του προβλήματα, τερμάτισε 4ος, εξασφαλίζοντας ευρωπαϊκό εισιτήριο, ενώ κατέκτησε και το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του! Συγκέντρωσε 53 βαθμούς, με 16 νίκες - 5 ισοπαλίες - 9 ήττες, με τέρματα 59-38.

* Στον πάγκο του ΠΑΟΚ κάθισε όλη τη χρονιά 2002-2003 ο Άγγελος Αναστασιάδης, όπως άλλωστε συνέβη και την επόμενη, 2003-2004! 

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4