Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

05 Νοεμβρίου 2017

Εξάμηνος αποκλεισμός στον Απόστολο Βασιλειάδη! (1963)

Σαν σήμερα στις 5/11/1963, η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ προχώρησε σε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου του παίκτη, απόφαση που πάρθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας...

Ο Απόστολος Βασιλειάδης ήταν ένας από τους βασικότατους παίκτες του ΠΑΟΚ τη δεκαετία του '60...

Γεννήθηκε στις 16/8/1935 στις Σέρρες και αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια, από την περίοδο 1959-60 έως και την περίοδο 1967-68, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα της Α' Εθνικής κατηγορίας σημειώνοντας 30 γκολ. Έφυγε από τη ζωή τον Γενάρη του 2010...

Σαν σήμερα στις 5/11/1963, η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ προχώρησε σε εξάμηνη διακοπή συμβολαίου του παίκτη, απόφαση που πάρθηκε μετά από πολύωρη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ομάδας, στην οποία έδωσαν το παρόν όλα τα μέλη του εκτός από τον τότε πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιορδάνογλου.

Την παρουσίαση του θέματος έκανε ο τότε έφορος του Δικεφάλου (Τσώμος), ο οποίος κατά κάποιον τρόπο προσπάθησε να δικαιολογήσει τον ποδοσφαιριστή, παρουσιάζοντάς τον να έχει παρασυρθεί από τους φίλους του! 

Την άποψή του για τον παίκτη και τη στάση του κατέθεσε ο προπονητής Μπαμπολτσάι. Το συμβούλιο αποφάσισε να καταδικάσει τη συμπεριφορά του παίκτη, να του διακόψει το συμβόλαιό του για έξι μήνες, αλλά να του δώσει μια ακόμη ευκαιρία! Η απόφαση πάρθηκε παμψηφεί.

Πριν γράψουμε τι είχε συμβεί, αξίζει να αναφερθούν τα όσα υποστήριξε ο επίσημος ΠΑΟΚ για το πώς βοήθησε τον Βασιλειάδη ως τότε. 

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε, τονιζόταν ότι ο παίκτης εκτός από παχυλό για την εποχή μισθό που έπαιρνε, είχε μπει με φροντίδα του ΠΑΟΚ σε δημόσια υπηρεσία (συνηθιζόταν αυτό τότε), ενώ του κάλυπταν τα έξοδα κάθε φορά που ο παίκτης κατέβαινε στην πρωτεύουσα για προπονήσεις με την εθνική...

Ο Βασιλειάδης όμως ήθελε μεταγραφή σε ομάδα του κέντρου (ΑΕΚ), προφανώς κάποιοι τον έβαλαν στα φιτίλια, ενώ είχε αναφέρει ο ίδιος στη διοίκηση πως αν δεν του δοθεί η ελευθέρας, θα έφευγε στην Αμερική... 

Κάτι που τελικά πραγματοποίησε την επόμενη μέρα, χωρίς όμως να τον αποχαιρετήσει κανείς από την ομάδα, ούτε καν οι συμπαίκτες του! Ο Βασιλειάδης αγωνίστηκε μέχρι το τέλος της σεζόν στην ελληνική ομάδα Greek - American και το επόμενο καλοκαίρι επέστρεψε στον ΠΑΟΚ!

Μεταξύ των αιτημάτων του ήταν, η έξτρα οικονομική βοήθεια για να ανοίξει επιχείρηση, να του δοθεί δώρο γάμου σε μετρητά και να του δοθεί επίσης το πριμ της νίκης επί του Αρη, σε αγώνα στον οποίον δεν έπαιξε, καθώς εκείνη τη μέρα παντρευόταν! 

Αρχικά υπήρχε η σκέψη της διαγραφής του, κάτι που τελικά δεν έγινε και ο Βασιλειάδης τους επόμενους μήνες επανήλθε στην ομάδα με την οποία έπαιξε με μεγάλη επιτυχία μέχρι το 1968, αγωνιζόμενος στη θέση του ακραίου αμυντικού, ενώ νωρίτερα (πριν τη φυγή του!) έπαιζε σαν ακραίος μεσοεπιθετικός.

Η διοίκηση του Δικεφάλου δεν αρκέστηκε στην διακοπή συμβολαίου του παίκτη, αλλά στράφηκε και εναντίον του Τύπου της Θεσσαλονίκης (παλιά μου τέχνη κόσκινο), καταφερόμενη εναντίον των δημοσιογράφων Μπούζα και Καμπάνη, στους οποίους απαγόρευσε την είσοδο στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου ... 

* Στην αρχική photo διακρίνεται μια 11άδα του ΠΑΟΚ, με τον Βασιλειάδη να είναι όρθιος, δεύτερος από τα δεξιά, δίπλα στον Γιώργο Κούδα.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4