Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

03 Νοεμβρίου 2017

Η δεύτερη ήττα από την Ντιναμό Κιέβου (1976)

Σαν σήμερα στις 3/11/1976, ο ΠΑΟΚ έχοντας χάσει στο πρώτο παιχνίδι, με το βαρύ 4-0 από την τότε πρωταθλήτρια της Σοβιετικής Ένωσης, Ντιναμό Κιέβου, την υποδέχτηκε στην γεμάτη Τούμπα για την ρεβάνς...

Ο αγώνας έγινε στο πλαίσιο του β' γύρου του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, με τον ΠΑΟΚ να έχει αποκλείσει στον πρώτο γύρο την Ομόνοια Λευκωσίας, παίρνοντας διπλό στην Κύπρο (0-2) και φέρνοντας ισοπαλία στην Τούμπα (1-1). 
Η Ντιναμό, είχε προπονητή τον Βαλερί Λομπανόφσκι, ενώ το μεγάλο αστέρι της ήταν ο Όλεγκ Μπλαχίν, ο οποίος τις περιόδους 1992-93 (14 ματς), 1993-94 (26 ματς) και 1998-99 (2 ματς!), κάθισε στον πάγκο του ΠΑΟΚ...
Και μια και ο λόγος για τον Όλεγκ Μπλαχίν, ήταν κάτοχος της Χρυσής Μπάλας το 1975, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών του σοβιετικού πρωταθλήματος με 211 γκολ και πρώτος σε συμμετοχές με 432 ματς. 

Επίσης, πέτυχε συνολικά περισσότερα από 300 γκολ σε επίσημα ματς, πιο πολλά από οποιονδήποτε άλλον Σοβιετικό παίκτη!

Στη Ντιναμό εκείνης της περιόδου αγωνιζόταν επτά παίκτες της Εθνικής ομάδας της Σοβιετικής Ένωσης, ενώ η ομάδα από το Κίεβο ήταν η πρώτη σοβιετική ομάδα που πήρε ευρωπαϊκό τίτλο, το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1975 (ακολούθησε και δεύτερο το 1986), καθώς και το Σούπερ Καπ (1975).
Οι Σοβιετικοί ήταν πολύ καλοί ΚΑΙ σε εκείνο το ματς και διπλασίασαν τις νίκες τους χάρη σε γκολ των Κολατόφ 72' και Μπλαχίν 82'. 

Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 30.000 θεατές (27.350 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε χωρίς τους τραυματίες Τερζανίδη - Αποστολίδη, οι οποίοι τραυματίστηκαν στο ματς της προηγούμενης αγωνιστικής του πρωταθλήματος με τον Πανιώνιο...
Ο Μπράνκο Στάνκοβιτς (διαδέχτηκε τον Γκιούλα Λόραντ στον ασπρόμαυρο πάγκο), έβαλε τον Δαμανάκη μπροστά από τα δύο σέντερ μπακ, μια κίνηση που δεν πρόσφερε απολύτως τίποτε! 
 
Ο Δικέφαλος είχε δύο καλά σουτ του Κερμανίδη στο 16' και στο 35' που πέρασαν άουτ, ενώ στο 41' η ομάδα μας κέρδισε πέναλτι (χέρι του Κολατόφ). Το εκτέλεσε ο Κούδας αλλά απέκρουσε ο Ρουντάκοφ.

Το πέναλτι πήγε να το εκτελέσει αρχικά ο Γκουερίνο, όμως με υπόδειξη του πάγκου μας το ανέλαβε ο Κούδας!

Στην επανάληψη χάθηκαν άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τους Σαράφη στο 57' (κεφαλιά άουτ) και Γκουερίνο στο 63', για να ακολουθήσουν τα δύο γκολ της Ντιναμό, που και πάλι ήταν μια πολύ πειθαρχημένη ομάδα, ιδιαίτερα δυνατή στο ψηλό παιχνίδι, αλλά χωρίς φαντασία στο παιχνίδι της.

Κορυφαίοι του Δικεφάλου οι: Σαράφης, Κερμανίδης, Καπουσούζης, Ιωσηφίδης...

Μπροστά στον Ιταλό ρέφερι Γκουσόνι (Ματέι, Φαλάσκο οι βοηθοί του), οι ομάδες παρατάχτηκαν με τους:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Γούναρης, Καπουσούζης, Ιωσηφίδης, Πέλλιος, Δαμανάκης, Αναστασιάδης, Κερμανίδης, Γκουερίνο (77' Ορφανός), Σαράφης, Κούδας.

Ντιναμό: Ρουντακόφ, Κονκόφ, Φομιένκο, Ματβιγιένκο, Ρέσκο, Τρόσκιν, Μπούριακ, Σλομποτιάν (48' Μούντιαν), Κολατόφ (82' Κασιένκο), Μπερτζνόι, Μπλαχίν.






Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4