Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

20 Νοεμβρίου 2017

Ένας Κούδας δεν έφερε την ... άνοιξη! (1983)


Σαν σήμερα στις 20/11/1983, ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην Τούμπα τον Πανσερραϊκό, σε παιχνίδι της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1983-1984 ...

Ο Δικέφαλος με τον Παλ Τσερνάι στον πάγκο του δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, παρά το γεγονός ότι είχε έναν εκπληκτικό Κούδα στη σύνθεσή του, στην τελευταία χρονιά του αρχηγού με τη φανέλα του ΠΑΟΚ! 

Δυστυχώς, από τους συμπαίκτες του μόνο ο Δημόπουλος ήταν συμπαραστάτης του, αλλά όπως αποδείχτηκε στην πράξη αυτό δεν ήταν αρκετό!

Το παιχνίδι έγινε μπροστά σε 8.000 περίπου θεατές (6.791 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ μετά από ένα μέτριο ξεκίνημα πήρε προβάδισμα στο σκορ με τον "φονιά" στο 23ο λεπτό, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή το οποίο δεν μπόρεσε να σταματήσει ο πολύ καλός εκείνη τη μέρα Σκούνας. 

Μετά το γκολ ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του, όμως κόντρα στη ροή του παιχνιδιού, ήρθε στο 35' ο Πανταζής που βρέθηκε ακάλυπτος από την άμυνά μας να φέρει το παιχνίδι στα ίσα.
Λίγο πριν ο διαιτητής Αναστασόπουλος σφυρίξει τη λήξη της αναμέτρησης, η ομάδα μας έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει νέο προβάδισμα στο σκορ. 

Αρχικά στο 41ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Κούδα, ο Κωστίκος έπιασε την κεφαλιά, ο Σκούνας απέκρουσε πολύ δύσκολα με το πόδι και τη βοήθεια του δοκαριού, η μπάλα στρώθηκε στον Σκαρτάδο που αστόχησε από πολύ κοντά!

Δύο λεπτά αργότερα, στο 43', ήταν η σειρά του Δαμανάκη να σουτάρει με δύναμη, ο Σκούνας απέκρουσε, η μπάλα έφτασε στον Κωστίκο που σούταρε όμως στην αγκαλιά του τερματοφύλακα... 

Με την έναρξη της επανάληψης ο ΠΑΟΚ πίεσε για το 2-1 που δεν ήρθε στο 51' μιας και το σουτ του Αλεξανδρίδη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι, ούτε στο επόμενο λεπτό όταν ο Σκαρτάδος βγήκε τετ α τετ με τον Γιαζιτζή (αντικατέστησε τον Σκούνα λόγω τραυματισμού του στο 48'), αλλά σούταρε απελπιστικά άουτ.

Στο 55', όταν ο Γεωργιάδης ανέτρεψε τον Αλεξανδρίδη μέσα στην περιοχή, δόθηκε το πέναλτι και ο Δημόπουλος από τα 11 μέτρα σημείωσε το 2-1.

Στο 57' η Τούμπα πάγωσε καθώς ο Πανταζής έκλεψε την μπάλα από τον Αλαβάντα, βρέθηκε απέναντι στον Φούκι και πέτυχε το γκολ που έμελλε να διαμορφώσει το τελικό 2-2, παρά τις προσπάθειες των παικτών μας στο τελευταίο 25λεπτο... 

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ: Φούρτουλα, Δαμανάκης, Αλαβάντας, Ψαρράς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος (84΄Μαλιούφας), Αλεξανδρίδης, Γεωργόπουλος (77' Τρίμχολντ), Δημόπουλος, Κούδας, Κωστίκος. 

Πανσερραϊκός: Σκούνας (48' Γιαζιτζής), Κεραμιδάς, Γεωργιάδης, Τραϊανόπουλος, Πάντσιος, Αϊβαζίδης, Παπαδόπουλος (88' Παπαδημητρίου), Σαββίδης, Δημητρίου, Πανταζής, Αναστασιάδης. 

* Τη σεζόν 1983-1984, ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Παλ Τσερνάι, τερμάτισε στην 5η θέση, έχοντας 11 νίκες, 13 ισοπαλίες, 6 ήττες, συγκέντρωσε 35 βαθμούς, με τέρματα 33-29...

Δηλώσεις:

Παλ Τσερνάι: "Δώσαμε έναν πολύτιμο βαθμό, στην άμυνα δεν παίξαμε καλά όπως τις άλλες φορές... Κυρίως ο Μπανιώτης και ο Αλαβάντας, που έπαιξε όπως με την Εθνική πρόσφατα στα χαφ. Στο 1ο μέρος προσπαθήσαμε πιο πολύ με τον τρόπο παιχνιδιού μας να φτάσουμε στο γκολ και το αποτέλεσμα ήταν 1-1. 

Στο 2ο, προσπαθήσαμε με πίεση και με τη βία. Με βάση τα λάθη που κάναμε στην άμυνα, το 2-2 έχει τον λόγο του. Σε όλη της σεζόν δεν έχουμε χάσει αγώνα, έχουμε όμως πολλά "Χ" και συνεπώς πολλούς χαμένους βαθμούς. Δεν είναι καλό που οι ομάδες πάνω από εμάς πήραν βαθμούς εκτός έδρας".
 
Γρηγοριάδης: "Το παιχνίδι του Μονάχου (Μπάγερν - ΠΑΟΚ) ήταν αυτό που μας βοήθησε. Πιστέψαμε ότι θα είχαμε την ανάλογη επιτυχία, όπως ο ΠΑΟΚ στη Γερμανία, που το κρίνω δίκαιο αποτέλεσμα, αν και ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και ευκαιρίες για γκολ".

* Στην παρακάτω εικόνα, μια ενδεκάδα του ΠΑΟΚ της περιόδου 1983-1984.

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.300!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.300...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4