Η ιστορία του ΠΑΟΚ μέσα στις δεκαετίες, μέρα προς μέρα ....
Η σελιδα ανοίγει με ανακατεύθυνση (σε Desktop Mode) στο "ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ" το οποίο ενημερώνεται καθημερινά.

11 Νοεμβρίου 2017

Πήρε μπρος όταν έμεινε με "10" (1984)

Σαν σήμερα στις 11/11/1984, ο ΠΑΟΚ αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Απόλλωνα Καλαμαριάς στο "Χαριλάου", στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της περιόδου 1984-1985 ...

Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 16.000 θεατές (14.093 τα εισιτήρια) και ο ΠΑΟΚ με τον Βάλτερ Σκότσικ στον πάγκο του έφτασε στη νίκη, επικρατώντας με 0-2, σε μια σεζόν που το τέλος της έφερε τον Δικέφαλο Πρωταθλητή Ελλάδας, για 2η φορά στην ιστορία του!

Οι παίκτες μας βρήκαν απέναντί τους δύο πρώην συμπαίκτες τους, τον Νέτο Γκουερίνο και τον Στάθη Τριανταφυλλίδη, ενώ στη σύνθεση της ομάδας της Καλαμαριάς υπήρχε ο Αλέξης Αλεξίου, ο οποίος στα χρόνια που ακολούθησαν (1990-1997), φόρεσε την ασπρόμαυρη φανέλα...

Ο ΠΑΟΚ στο παιχνίδι με την Καλαμαριά, ήταν μέτριος ειδικά μέχρι τη στιγμή που άνοιξε το σκορ! Στην πρώτη καλή στιγμή μας στο ματς, στο 4', ο Κωστίκος σέντραρε, με τον Αλεξανδρίδη να πιάνει την κεφαλιά και να στέλνει την μπάλα άουτ.

Στο 20' το σουτ του Νίκου Αλαβάντα μετά από συνδυασμό του Κωστίκου με τον Σκαρτάδο, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Σκούνα, ο οποίος στο 27' απέκρουσε το δυνατό σουτ του Δημόπουλου!

Στο 30' οι τυπικά γηπεδούχοι βγήκαν στην κόντρα, με τον Γιούρισιτς να ανατρέπει τον Σκοτσάιτς, χωρίς ο διαιτητής Λάππας να δίνει παράβαση, με τους παίκτες του Απόλλωνα να διαμαρτύρονται έντονα και ίσως να είχαν δίκιο!
 
Στο 66' ο ρέφερι απέβαλε τον Σίγγα για μαρκάρισμα στον πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, τον Στάθη Τριανταφυλλίδη και δευτερόλεπτα αργότερα τον Σιαπανίδη που πήγε και διαμαρτυρήθηκε (τι ήθελε να πετύχει κανείς ποτέ δεν κατάλαβε!), ενώ η απόφαση του Λάππα ήταν ευνοϊκή για την ομάδα του, καθώς θα είχε αριθμητικό πλεονέκτημα για το υπόλοιπο της αναμέτρησης!
Στο 68' ο Σκότσικ πέρασε στο ματς τους Βασιλάκο - Καρασαββίδη, για να έρθει δύο λεπτά αργότερα ο Γιώργος Σκαρτάδος με εξαιρετική κεφαλιά μετά από σέντρα του Κωστίκου να ανοίξει το σκορ, στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό "Γ" του Σκούνα, βάζοντας "φωτιά" στο πέταλο, λύνοντας ταυτόχρονα τα πόδια των παικτών και αποβάλλοντας το άγχος που είχε αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του, στον τρόπο παιχνιδιού του Δικεφάλου!

Τέσσερα λεπτά αργότερα το διπλό κλείδωσε! Ο Βασιλάκος γύρισε την μπάλα στην περιοχή της Καλαμαριάς και ο Καρασαββίδης μπήκε ανάμεσα σε Τομπουλίδη - Αλεξίου, σημειώνοντας το 0-2, που ήταν και το τελικό σκορ του παιχνιδιού, καθώς τα λεπτά που ακολούθησαν έμοιαζαν με αγγαρεία... 

Κορυφαίοι του ΠΑΟΚ οι Ιωσηφίδης, Σκαρτάδος, Αλαβάντας, από τον Απόλλωνα ξεχώρισαν ο Σκοτσάιτς και ο Σκούνας.

Δείτε στιγμιότυπα από την αναμέτρηση σε περιγραφή του Γιάννη Λογοθέτη...

Οι συνθέσεις:

Απόλλων: Σκούνας, Αλεξίου, Τομπουλίδης (83' Τσαλκιτζής), Σαββάκης, Βαζάκας, Σιαπανίδης, Τραϊανόπουλος, Ελευθεριάδης, Κότσαλος, Σκοτσάιτς, Γκουερίνο (55' Τριανταφυλλίδης). 

ΠΑΟΚ: Παντέλης, Τσουρέλας, Ιωσηφίδης, Γιούρισιτς, Σκαρτάδος, Αλεξανδρίδης, Σίγγας, Αλαβάντας, Πάπριτσα (68' Βασιλάκος), Δημόπουλος (68' Καρασαββίδης), Κωστίκος. 

Δηλώσεις Θωμά Σίγγα για τη φάση της αποβολής του: "Είχα την μπάλα όταν τρεις αντίπαλοι μου την πήραν ε φάουλ! Βλέποντας τον διαιτητή να μη σφυρίζει τίποτε, αντέδρασα κάπως βίαια! Δεν έπρεπε νομίζω ο διαιτητής να δείξει αμέσως κόκκινη κάρτα, αφού δεν είχα δεχτεί ούτε παρατήρηση πιο μπροστά. Τέτοια μαρκαρίσματα σαν το δικό μου έγιναν πολλά μες στο παιχνίδι".





* Ο ΠΑΟΚ τη σεζόν 1984 αναδείχθηκε για 2η φορά στην ιστορία του Πρωταθλητής Ελλάδας, έχοντας 19 νίκες - 8 ισοπαλίες - 3 ήττες, συγκέντρωσε 46 βαθμούς (2-1-0 η βαθμολογία), με τέρματα 54-26...

* Πρώτοι σε συμμετοχές ήταν ο Ράντε Πάπριστα και ο Γιώργος Σκαρτάδος (από 29 ματς ο καθένας), ενώ πρώτος σκόρερ αναδείχθηκε ο Δημόπουλος με 12 γκολ, ακολούθησε ο Σκαρτάδος με 11 και ο Κωστίκος με 8...

Share:

Translate

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter

Οι Ασπρόμαυρες Ιστορίες ξεπέρασαν τις 5.400!

Το αρχείο των Ασπρόμαυρων Ιστοριών, ξεπέρασε αισίως τον αριθμό 5.400...

Aρχεία

YouTube Channel
FaceBook
Instagram
Twitter
Copyright © ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ
Basic Design by SimpleWpThemes | Blogger Theme by NewBloggerThemes.com | Edited and Developed by Zorro4